Befolkningstillväxt skapar inte tillväxt

Av Pettersson

7-partiet och övriga PK gör allt för att visa att vi måste ha invandring och befolkningstillväxt för att klara oss i framtiden. I 20 år har vi hört att när 40-talisterna går i pension blir det brist på arbetskraft, nu har de flesta av dem försvunnit från arbetsmarknaden och ändå saknas c:a 450 000 heltidstjänster i vårt land.

Nu visar helt ny forskning att befolkningstillväxt är skadligt för ekonomin. Studien publicerad i det senaste numret av tidskriften Economic Development Quarterly bevisar att tron på att befolkningstillväxt skapar jobb och en blomstrande ekonomi är en myt.

– Tillväxt kan sättas i samband med ekonomisk framgång, men det är inte anledningen till framgången, skriver studiens författare Eben Fodor

I studien undersökte Fodor sambandet mellan befolkningstillväxt och ekonomisk framgång i USA:s 100 största storstadsområden mellan åren 2000 och 2009. I områdena bor 66 procent av USA:s befolkning. Syftet var att försöka ta reda på om de vanligen tillskrivna bakomliggande faktorerna bakom ekonomisk tillväxt har stöd av statistisk data.

Resultatet motsade etablerade föreställningar. De storstadsregioner som befolkningsmässigt växte långsammast hade lägst arbetslöshet, minst fattigdom, högre inkomster och drabbades i mindre grad av lågkonjunkturer än i de storstadsområden vars befolkning växte snabbt.

Medelinkomsten i områden med låg befolkningstillväxt var c:a 60 000 kronor högre per år än i områden med snabb tillväxt.

– Ett framgångsrikt ekonomiskt utvecklingsprogram är typiskt ett som skapar nya jobb och de nya jobben tenderar att stimulera befolkningstillväxt eftersom folk flyttar in i området för att dra fördelar av nya arbetstillfällen men befolkningstillväxt skapar inte nya arbetstillfällen. Istället minskar de eftersom nyinflyttade tar de nya jobben, står det i rapporten.

-Pettersson vill bara tillägga att invandring av utbildade människor kan ha ett visst fog men att påstå att outbildade analfabeter och getherdar behövs i vårt land kostar bara, både pengar och i mänskligt lidande.

13 thoughts on “Befolkningstillväxt skapar inte tillväxt

  1. Ali/Lisa
    Det är inte lätt att kommentera dej av den anledningen att du sprider nya felaktigheter i vartenda inlägg du gör här och hittils har du inte haft rätt en enda gång. Det blir mycket jobb om man ska bemöta alla dina felaktiga påståenden.
    Men beträffande tillväxt, så är det märkligt att du som bott här så länge som du säger, inte har en aning om den industriella revolutionen vi hade här i väst och som är upphovet till all tillväxt och vårt materiella välstånd. Ta bara jordbruket som ett lysande exempel. I dag sköter en bonde ensam en gård på minst 200 hektar. För bara 50 år sedan krävdes det kanske 20 man och fler under skörden. För 100 år sedan krävdes det ännu fler.
    I dag är ca 1-2% sysselsatta i jordbruket och de producerar mångdubbelt mer än vad 80-90% av befolkningen gjorde för några årtionden sedan.
    Så här har det sett ut inom alla näringsverksamheter i vårt land.
    Dessutom: Vår största tillväxt har skett efter efter att halva sveriges befolkning emigrerade till USA.
    Den import av odugliga outbildade latmaskar från 3:e världen (där du kommer ifrån)sänker vår BNP/capita.
    Men om vi gör ett hypotetiskt antagande att Svenskarna utvandrade till ett arabland, då skulle det landets BNP öka och i detta fall skulle du ha rätt Ali/Lisa.

  2. Lars, det är så mycket som inte stämmer så det har dryftats misstankar om kanske dubbelnatur. Ja till exempel staken, ett gott exempel, inget ljushuvud precis… Men vad kan man begära?
    Han behöver vara här för att förstå ett och annat.
    Ha det gott Lars, skall du grilla på gården idag?

    Förövrigt med all tillväxt som önskas måste vi ha ännu en planet, vilken?
    Eva-Marie

  3. Som det kan bli, herr”Ali” lämnar oss bu hu bu snyft nä jag skojar bara men det är väldigt synd om han inte är här för han behöver det.
    Tänk så mycket han lär sig på Petterssons, han vidgar sina vyer något enormt.
    En vacker dag bränner han antagligen sin gamla koran.

    Jag misstänker skarp att han inte kan låta bli, han/hon är här.

  4. Pettersson:
    Denna gång har jag inget dåligt samvete,som sist när han ”lämnade” bloggen..Nu vet jag att Ali är väldigt ombytlig..Fundera om det just nu är speciellt svårt för honom,under Rahmadanen.
    Har ni andra också märkt hur hans vänlighet har förbyttes i surhet,och klagan på allt o.alla..
    Själv har jag tack o.lov,aldrig behövt att tvångshungra.I så fall hade kanske även jag riskerat tappat livslusten,och irrat in Allahs mysteriösa ideologi.

  5. Månsson mfl: Tack för ännu ett bevis på att ni styrs av hat o okunskap. Det finns alltid folk som inte förstår dessa samband. Jag begär inte att just ni ska förstå det. Ni är ju hjärntvättade av det jag tidigare kallat ” fördumningssajter” likts denna fanatiska blogg.

    Ni ska få ett löfte från mig. Jag kommer inte att kommentera på denna blogg i minst en vecka. Må Allah ge er ett visst förstånd.

    Löftet håller jag, och förhoppningen är att jag inte ska återkomma efter det, men man vet aldrig. Min nyfikenhet kan göra att jag ändå hälsar på.

    PS! Jag vet att Sverige inte är er riktiga hemmaplan.

    Salam på ER. Allahu Akbar.

    • …och där drog Ali utan att ge ett enda exempel på ett arabiskt land som inte är en katastrof trots upprepade fråger, fegt! Nu lovade han att hålla sig borta en vecka, tidigare har han lovat aldrig komma tillbaks till den här skitbloggen.

      Det enda jag vet det är att man inte kan lita på Ali1948…som var ett ovanligt bra år, eller hur Ali?

  6. Diagnosen för ”vår egen Islamist” har nu förvärrats,från i stort ohjälplig,till ytterst få utsikter att kunna tillfriskna…
    En ekonom som anser,att Absurdistans framtida utveckling ligger i,att importera tillräckligt med analfabeter från 3:e världen,lär inte inbringa något Nobelpris i ekonomi !!
    Men nu är ju denne figur stark i sin tro,och vi andra lär snällt få ställa oss bland den skara,som ännu har sitt förstånd i behåll…

  7. Månsson: Den stora skillnaden mellan mig och er är att jag argumenterar mot dumheter och rasism medan ni håller på med just rasism, hatpropaganda och total okunskap. Att ni inte inser att Sveriges kommande tillväxt kräver en befolkningstillväxt är för mig ett bevis på folk som inte vill veta hur saker o ting fungerar.

    Pettersson: VArför kan inte du hålla dig till ämnet. Läs mitt första inlägg o säg rakt på sak. Tror du inte att ekonomisk tillväxt kräver befolkningstillväxt? Jag får se om ditt svar är något att ha.

    • Nej, det tror jag inte Ali. Först kommer den ekonomiska tillväxten sen kommer araberna och utnyttjar den. Alla människor går att integrera UTOM muslimer. De har under 1 400 år inte åstadkommit ett dugg som är bra för mänskligheten.

      Nu har jag svarat på din fråga Ali. Kom igen nu visa mig ett enda arabland, ett enda som inte är en mänsklig katastrof.

  8. Pettersson:
    Tydligen är Ali det levande beviset…för att inte leva,som han lär !!
    Men det finns ju även bland oss ”otroende”,de som läser bibeln som FAN själv…Skillnaden är att vi är få som tror på det hela,medan Ali fortsätter leva i sin sagovärld år 2012(vår tideräkning) !!

  9. Befolkningstillväxt skapar inte tillväxt med automatik. Det stämmer. Men ekonomisk tillväxt kräver befolkningstillväxt. Om vår ekonomi växer med 3% / år blir det ca + 80% på 20 år. Och om svenskarna tillväxt ökar med 25% måste vi få in en invandring. Alternativt måste varje individ jobba mycket mer och snabbare ( effektivitet). Är det svårt att förstå? Detta missar inte våra politiker.

KommenteraAvbryt svar