Falafel, falafel, falafel, fel, fel, fel…

Ingenstans i Sverige är falafel så vanligt som i Malmö. Det kostar en tredjedel så mycket som på många andra orter, och finns tillgängligt i stort sett överallt. Filmen nedan kollar in ett av alla falafelställen, Jalla Jalla på Bergsgatan, och intervjuar såväl personal som kunder.

Det man borde reflektera över är att kostar något en tredjedel av vad det gör på andra ställen ligger det skattefusk, svart arbetskraft och kanske stulna råvaror bakom. Nysvenskarna som beröms och försvaras av regeringen håller på att bygga upp en helst svart ekonomi som slår ut den vita ekonomin och det påstår regeringen är bra för framtidens välfärd. Ni vet väl att Malmö får 3,7 miljarder från andra kommuners kattebetalare genom skatteutjämningssystemet.

Sydsvenskan 2003: Framgångssagan för Falafel No1 började i mitten av 1980-talet, när familjen Iskandarani flydde från kriget i Libanon och slog sig ner i Malmö. Redan i Libanon hade farfar Sadou Iskandarani haft två falafelstånd, och lärt sig att fritera kikärtsbullar från en gammal bekant till familjen. Sadou Iskandaranis äldste son Ahmad öppnade en falafelvagn på von Rosens väg, under bron på Rosengård, och tog namnet “Falafel No1″.

Sydsvenskan idag: Kassaavstämningen en viss dag visade att det fanns 3 071 kronor mer i kontanter än vad som registrerats. Fakturor – omkostnader – har kryddats till högre belopp än de egentliga – en skrevs upp med 116 400 kronor. Skatteverkets utredare drar slutsatsen att detta satts i system även vid övriga matställen ägarna driver.

Verket m e n a r att bolaget plockar in omkring 600 000 kronor svart per år i en av de tre restaurangerna. Kontrollen av kassaregistren visar på luckor i listan över kvittonummer, därför kan inte försäljningen kollas kvitto för kvitto. Löneutbetalningar och arbetsgivaravgifter är felaktigt angivna och enligt revisionen har vissa intäkter inte redovisats alls.

-Pettersson kan konstatera att där invandrare gör affärer med extremt låga priser (inte alla invandrare och inte alla affärer) är det svarthandel på gång, de håller på att slå ut vård välfärdssamhälle och för skattepengarna köper de en BMW att skryta med…titta på priserna så ser ni varför Malmö ser ut som det gör och minns att Al Capone till slut åkte fast för skattefusk.

Annars köper Pettersson gärna arabiska och afrikanska produkter men de ska vara importerade. Det gäller att hålla pojkarna med jobb på hemmaplan annars kommer de hit.

4 thoughts on “Falafel, falafel, falafel, fel, fel, fel…

  1. De som är lite framsynta och planerar för ett värdigt, rörligt liv efter pensionering, gör klokast i att undvika pizza, kebab och ”vafaandetnukanheta” eftersom (förutom lögnerna om innehållet) t.ex. en pizza med standarddrycken Cola ofta innehåller hela dagsbehovet för en normal människa!

    Dessutom är, som Pettersson antyder, det ekonomiska fusket utbrett:
    Dagens rätt kan vara dagens fel…

    Mycket pizzafusk på nyårsdagen:
    Skatteverket slog till på pizzadagen framför andra. Och resultatet var nedslående för de tio pizzerior i Stockholmsregionen som kontrollerades på nyårsdagen: Nio av tio fick straffavgifter för kassafusk och på över hälften arbetade ickeregistrerade personer.
    http://www.svd.se/mat-och-vin/mycket-pizzafusk-pa-nyarsdagen_6929183.svd

    Krogfusk i stor granskning
    Aktuellt. 1 feb 2012.
    Lax som inte är lax, fetaost som inte är fetaost, parmaskinka som inte kommer från Parma utan från Westfalen.
    Så ser det ut på de restauranger Sundsvalls kommun har synat. Av tio granskade matställen hade samtliga anmärkningar på att innehållet i maten inte alltid var det utlovade, berättar Sundsvalls tidning.
    http://www.aktavara.org

    AB: Var tredje krog lurar sina kunder.
    Samma resultat fick det danska livsmedelsverket när utbudet i Köpenhamnsområdet studerades.
    ” Gamla stans Kebab & Falafel, som har en imponerande elegant meny.
    Vi väljer en Filé Oscar, som enligt regelboken ska bestå av kalvfilé, hummer, sparris, choronsås, som är bearnaisesås med tomat, och tryffel.”
    – Det är tunt strimlat och jag tycker att det smakar kokt.
    Eftersom vi är tveksamma till vad för slags kött vi fått på Gamla Stans Kebab & Falafel har vi begärt att få med oss resterna i en låda.
    – Man har kört den genom en slags vals som trasar sönder muskelfibrerna så att den ska bli mörare.
    Experterna är mer tveksamma till fläskbitarna som presenterats som fläskfilé på restaurangen.
    – Den ena biten kan vara fläskfilé som bankats ut men jag tycker att det ser ut som en fläskkotlett. Och den andra biten är absolut en fläskkarré.
    Så den lyxiga Filé Oscar visar sig vara ett par platta fläskköttbitar med en hög crabfish på. Crabfish må låta som något kommet ur en krabba men är i själva verket fisk med några droppar krabbarom och färgämne.
    Men det här är inte kalvfilé?
    – Nej, nej. Det är fläskfilé, säger servitören.
    ” Den lyxiga rätten Filé Oscar ska verkligen inte bestå av utbankad fläskkarré och en näve crabfish.”

    Min kommentar:
    Förmodligen har dom pizzat i frysen också…

    På restaurangen Trattoria Romana i Gamla Stan i Stockholm. Den halstrade sjötungan de beställde till lunch visade sig vara en bluff. I stället för lyxfisk á 400 kronor kilot åt de hajmal – som kostar ungefär 40 kronor kilot.

    Gastonomiska sökare i det mångkulturella Sverige, är förmodligen de mest blåsta…

  2. Detta är ju såååå pinsamt.
    Denna falafelfamilj har ju blivit så prisade av både politiker och media.
    Så ruttet men så väntat.
    Vem kan man lita på i falafelträsket?
    Mitt första inlägg på Petterssons handlade just om falafel hemma på ”mammas” gata. sedan dess har det flutit mycket vatten under broarna och Christianiafalafel finns kavr de har byggt ut rivet byggt till byggt om,,, det ser för jävligt ut…http://petterssons.bloggsida.se/politik/danskarna-pa-gatan-bredvid
    Eva-Marie

KommenteraAvbryt svar