Dr Thomas Jackson – invandrare bakom bedrägerierna med assistansersättning

Pettersson återger en insändare från Dr Thomas Jackson

Som överläkare i psykiatri har jag gång på gång sett var systemfelet ligger. Det ligger hos läkare, läkarförbundet och landstingen. Faktiskt mer än hos invandrare som oftast bara gör som de blir tillsagda av svenska myndigheter alltså att de ska kräva sin rätt och förmåner så gott det går.

Om en invandrarfamilj tjänar miljoner på att läkaren skriver felaktiga intyg så är det ju oerhört orättvist om inte den andra invandrarfamiljen får samma förmån. Trots allt är det ju inte invandrarna som står för regelsystemet och de medicinska diagnoserna. Det är svenskarna själva.

Assistansersättning grundar sig på medicinska intyg som skrivs av läkare. Intygsförfarandet hos Sverige Landsting är idag helt korrupt. Ett intyg idag går till så att en patient eller anhörig kommer och berättar hur han/hon mår vilket läkaren då skriver ner, faktiskt helt enligt diktamen från patienten eller anhörig. Läkaren måste sedan skriva en diagnos. Eftersom symtomen ofta inte passar till någon känd diagnos skriver han en ungefärlig diagnos. Alltså säger patienten han är deprimerad får han depressionsdiagnos, säger patienten han har ont i ryggen får han dorsalgia diagnos, dorsalgia betyder helt enkelt ont i ryggen. Sagt och gjort, Försäkringskassan får denna diagnos och pengarna börjar betalas ut.

När det gäller assistansersättning så medverkar Landstingen aktivt till fusket. Detta har jag sett en mängd gånger bara senaste åren.  Diagnosen personlighetsstörning, som många får, ger inte rätt till assistansersättning. Därför är det många patienter idag som säger att de är autistiska, vilket ger rätt till assistansersättning. Jag har ibland försökt opponera mig men får då alltid höra från landstingskollegor och personal att ”vi måste stå på patientens sida”.

De autistiska somaliska barnen är sannolikt buff. De får miljoner om året i assistansersättning, det går väl till al-Shabab.  Varför kan inte sossarna berätta det får äldre svenskar på långvården som bara får 2 koppar kaffe om dan istället för 3 pg ekonomiska skäl, Timrå kommun för något år sedan.   Autism är 4 ggr vanligar hos somaliska barn i Rinkeby Tensta än någon annanstans. Somalierna själva kallar det för svenska sjukan, de har rätt i det.  De är betydligt ärligare än socialstyrelsen som stakar sig i radioprogram och inte kan förklara vad det handlar om trots att det är uppenbart.

Som bemanningsläkare tjänar jag över 100 000:-/månad.  Jag har säkert förlorat ett par miljoner under tio år på att skriva korrekta intyg. Det är nämligen ingen mottagning som orkar med en läkare som skriver korrekta intyg eftersom det konsekvent leder till hot, gnäll, skrik, gråt, anmälningar till patientnämnden och diverse hot från patientens sida.  Jag har alltså ofta inte fått vara kvar på mottagningar eftersom chefer tycker det ”blir för mycket missnöje där Jackson arbetar”.  (detta alltså trots att jag har enormt många mycket tacksamma patienter för försiktig, noggrann medicinering och minutiös diagnostik, men dessa sjuka hörs ju aldrig, det är bara de som skriker och bråkar som hörs).
Däremot ser jag totalt inkompetenta och korrupta överläkarkollegor som kommer upp i dubbla mina intäkter bara för att de är så populära bland personal och landstingschefer.  Det är nämligen så att skriver man intyg som patienten/anhörige instruerar så blir patienten väldigt tacksam, personalen ser den nöjde patienten och chefen får beröm i organisationen för det blir mindre anmälningar.

Förra året försökte jag få en chefsöverläkare med på att anmäla en totaltydlig bluffpsykos. Alla var överens, överläkare på akuten, intensiven, underläkare, At-läkare, personal att det hela var en assistensbluff. Patienten hade son och svärdotter  anställda dygnet runt, assistansersättning 252:-/tim för 48 timmar ger över 12000 per dygn. Över 4 miljoner om året.   Jag skrev till landstingsledningen, ingen ville ta i det.  Jag gick till juridisk avdelning och talade med landstingsjuristen, jag fick klara besked om att jag icke fick polisanmäla bedrägeriet eftersom straffet inte tydligt skulle leda till tillträcklig lång tid i fängelse.  Det hela slutade med att ledningen tystade ned det hela, jag slutade, patienten gick till en avdelningsläkare som alltid skriver som patienten säger ochfick sitt intyg.   Jag skulle bli oerhörd glad om någon kunde bry sig, t.ex. att en åklagare kontaktade mig så skulle de få alla detaljer. Men absolut ingen bryr sig. Alla har fullt upp med att adminstrera ett sjunkande skepp.

Dr Thomas Jackson 

8 thoughts on “Dr Thomas Jackson – invandrare bakom bedrägerierna med assistansersättning

  1. Tyvärr allemand så är det ju omöjligt att ta sig fram i detta träsk, då i stort sett alla som är inblandade har haft fingrarna i syltburken ett stort antal gånger.

  2. @ ”Thomas” 3,6 miljoner att dela på för 3 personer…. det blir 1,2 miljoner per man och alla i samma familj. Alla kommer från Hottaheiti och har aldrig innan bidragit till skattkistan som detta öses ur, och Du tycker detta är OK? Var har du huvudet och framför allt vad har du i den ”shit for brains”

  3. Nja Stefan K visst är dom sjuka alltid. De har ett sjukligt behov av att lura oss på penningar för egen vinnings skull.
    Det kallas visst för egoism. De har aldrig hört talas om solidaritet mer än när det gäller deras egan begäran att av våra skattepengar fylla sina egna fickor. Då skall vi solidariskt gödsla med pengar från vårt sociala skyddsnät.
    Jag mår illa.
    Eva-Marie

  4. Med egen erfarenhet av sjukvården så vet jag hur svårt jag haft det och har det med att få det intyg som krävs.

    Kämpat i snart 20 år mot psyk och FK men ingen vill lyssna på vad jag har att säga men nu ser jag tydligen varför jag är svensk.

    För er som läser hötappen(SN) känner säkert igen mina inlägg men jag klagar aldrig utan kämpar på.

    Då jag läser denna sida varje dag så tappar man tyvärr sugen på samhället ännu mer vad illa har man gjort för att förtjäna denna behandling som inföding en total blekfis vintertid

  5. 4 mill minus 10% i skatt till al-shaba = 3.600.000
    men det är delat på 3 personer

    Du har själv 1.200.000 / år så vad gnäller du om

    Varför detta behov av att förfölja sjuka invandrare

KommenteraAvbryt svar