En tom debatt.


Av Stefan K


Expressens krönikör Ulf Nilsson, ni vet han med ”pursvenskar”, skrev i tisdags en ytterligare krönika som säkert upprör många, inklusive flera av hans egna medarbetare. Jag citerar ett stycke ur denna:

”I toppstyrda oljestater som Saudi-Arabien och Kuwait bör man varken vara kurd eller jude-framförallt inte jude!-eller grek eller svensk. De saudiska prinsarna bekostar gärna moskéer i Europa men försök inte bygga en kyrka i öknen. Då kommer bödelsyxan fram. I det största och rikaste av alla oljeländer är kvinnan i praktiken ett husdjur som inte får gå ut ensam, inte köra bil och inte visa sitt ansikte utanför hemmet. Om en svensk man behandlade sin fru så, skulle denna man med all säkerhet hamna i fängelse eller möjligen på dårhuset. När det gäller de motbjudande mansgrisar som kommer från oljeländerna föredrar vi dock att fjäska.”

Är detta rasism eller en beskrivning av verkligheten? Mycket av den rasism och extremism som har sin grund i moskéer som finansieras från oljerika arabländer, kan knappast komma som en överraskning. Frågan är vad islamisterna i exempelvis Saudi-Arabien har på sin agenda, när de så välvilligt finansierar moskébyggen runt om i hela västvärlden? Är det en tjänst till emigrerande muslimer, vill man låta dessa ta del av fredagsbönen i ett av Allahs hus, vill man locka icke-muslimer att konvertera eller är man ute efter att sprida något annat?

När man i dagens riksdagsdebatt om extremism som SD begärt, hörde representanterna från främst Mp och V, undrar man om dessa partier överhuvudtaget är intresserade av att debattera frågor som kan kritisera deras nya väljargrupp och kelgrisar, muslimerna. Aldrig har debattörer i en sådan viktig fråga valt att skjuta problemet från sig och istället valt att sätta fokus på den rasism som de påstås hitta bakom varje kritiker av dagens invandringspolitik. Inte hur jag begriper vad historien om den muslimska kvinna som utsattes för snöbollskastning i Tomelilla har att göra i en debatt om våldsbejakande extremism? Inte hur jag begriper hur den traditionella attacken på SD kan framföras i en jämförelse med nazi-Tyskland och läggas fram i en debatt om nutida terroristattacker. Det är tydligt att de två partierna på den yttersta vänsterkanten inte har intresse av att belysa baksidorna av en havererad invandringspolitik, inte ens när det gäller ett av de största hoten mot det västerländska samhället.

Se debatten


One response to “En tom debatt.

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: