13-åring tvångsgift, misshandlad och våldtagen av äldre kusin


Av Pettersson

Helvetet började när hon som 13-åringen tvingades gifta sig med sin 20-årige kusin. Flickan har blivit utsatt för våld, våldtäkt, tvång och tvångsäktenskap, säger advokaten Johan Øverberg. De åtalade är flickans numera 24-åriga kusin, samt hennes faster, 47, farbror, 51, mamma, 38, och pappa, 40.

Idag onsdag börjar rättegången i Oslo och den i dag 17-åriga flickan får möta sina plågoandar. Enligt polisen svävar hon i livsfara.

Det var söndagen 17 december 2006 som hon tvingades gifta sig med sin kusin. Hon vigdes av en imam i en lägenhet i närheten av centrala Oslo – ett år senare, när hon bara var 14 år, tvingades hon ha sex med sin då 21-årige kusin. Hon bodde tillsammans med kusinen och dennes föräldrar i en lägenhet. Kusinen nöjde sig inte med att våldta henne, det var även slag och hot.

Allt som handlar om våldtäkt och tvång är väldigt allvarligt, säger advokat Johan Øverberg. Även kusinens föräldrar var med och terroriserade henne psykiskt. Farbrodern – som flytt Norge och nu är internationellt efterlyst – hotade henne till livet om hon lämnade äktenskapet.

Övriga åtalade i tragedin greps och häktades i mars. Där har alla förutom mamman suttit sedan dess. Enligt flickans assisterande advokat Simon L. Stende är hon mycket nervös inför onsdagens rättegång. Sedan den hemska historien uppdagades har hon gömt sig på hemlig adress.

Under de senaste tre åren har 567 barn i Norge fått hjälp i de mest allvarliga frågor som rör tvångsäktenskap. I ett antal fall har risken för tvångsäktenskap varit så stora att ungdomar har tvingats flytta till hemlig adress.

Biskop Eva Brunne sa igår att vi ska ta tillvara på andras kulturer. Det finns mycket annat gott för oss svenskar att lära oss än pizza och Kina mat!  

− Pettersson har funderat på vad hon menar och kommit fram till att det måste vara kebab.

Källor:  

VG – Trodde tvangsekteskap var fleip
VG – Ble tvangsgiftet som 13-åring – lever i livsfare
VG – Onkel etterlyst i tvangsekteskapssak


One response to “13-åring tvångsgift, misshandlad och våldtagen av äldre kusin

  • Eva-Marie

    Dessa präster lever i en skyddad verkstad.Vad mera kan man begära från henne hon är religiös och lever ju uppe i det blå, i sagornas värld.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: