Kristna − Världens mest förfölja grupp

Dagligen får vi höra om att vi inte ska dra alla muslimer över en kam och hur muslimer förföljs nästan överallt. Det kan vara hur det vill med det men det finns en grupp som har det mycket värre − de kristna är idag den mest förföljda religiösa gruppen i världen.

I 102 länder diskrimineras, trakasseras och förföljs kristna av regeringar och myndigheter. I 101 länder förföljs de av andra grupper. Eftersom förtrycket ibland sker i olika länder så trakasseras kristna i sammanlagt 133 länder.

Förutfattade meningar gör att man ser förföljelse av kristna som nästan osannolik men då glömmer man bort att en typisk kristen inte är en vit medelålders man i Europa utan en svart kvinna i Afrika.

Förra året mördades c:a 176 000 kristna för sin tros skull, lågt räknat mördas ungefär 100 000 kristna om året.

− Pettersson undrar varför vår fria, opartiska och oberoende press rapporterar så mycket mer om ”martyren” Taimour Abdulwahab jämfört med det senaste årets 176 000 mördade kristna, vilka i huvudsak dödats av islams hantlangare. Kan det vara så att om vi nämner förföljelse av kristna från islamiskt håll kommer muslimer att skuldbeläggas och det får inte ske för islam är ju så ”fredligt”

 Källa: Dagen

3 thoughts on “Kristna − Världens mest förfölja grupp

  1. Homo Sapiens är ett grymt släkte.Det värsta bland djurarterna.
    Det konstiga är att man går på tå för de religiösa. Fram med sanningen även i dagspressen kan man önska.

KommenteraAvbryt svar