Stackars nomader

Av Pettersson

Dalarnas Tidningar rapporterar om att några elever som läser IVIK*-programmet på Hushagsgymnasiet i Borlänge har svårt att passa tiden för det händer att bussarna till skolan är fulla. Det har satts in extrabussar med de stannar i centrum och från centrum till skolan är det hela 600 m. Från bostadsområdet Tjärna ängar där eleverna bor och till skolan är det c:a 1 500 m. Normal promenadhastighet brukar vara 5-7 km i timmen. Det skulle innebära att ungdomarna med den låga farten (5 km/h) och den längre sträckan (1500 m) skulle vara tvungna att promenera i 15 minuter. Herrejävlar, stackars barn hela 15 minuters påtvingat promenad. Får nomadsläktingarna i Somalia reda på att de klagar över detta så skrattar de ihjäl sig.  

− Pettersson föreslår att bussarna för ekonomin, miljön och elevernas skull dras in helt och hållet för dem som har kortare väg än 5 km till skolan. 

 *IVIK är en introduktionskurs för invandrare inom det individuella programmet. Ämnet motion verkar borttaget helt.

Bilden visar några nomader som slutat gå…

 

5 thoughts on “Stackars nomader

  1. Nej det kan jag inte StefanK, och det blir nog svårt att hitta något mer än gratispengarna. Mera gnäll finns däremot från de Somalier du skrev om från Eskilstuna, och det finns också i det jag skrev om Minnesota – Next Somalia? Och där gnäller somalierna på USA, och den ditresta svensksomaliskan Rahma Dirie hyllar USA och dess människor, men gnäller över att man inte kan leva på det man tjänar på att starta ett eget litet företag i Sverige. I Boden sitter folk ca 1 km från centrum i ett vandrarhem och gnäller över det mesta, inklusive det kalla vädret och mörkret som gör dem deprimerade. De har t.o.m. sittstrejkat tillsammans med rödgardisterna i Rättvisepartiet trotskisterna. I USA tycker man i videon från Fox-news under själva inlägget om Minnesota att de kanske får det bättre om de åker hem till Somalia. Det tycker faktiskt jag också, samt sist men inte minst självaste Al- shabab islamistiska rörelse.

  2. De är inte lite fräcka! Men som man bäddar får man ligga,kommunerna har bara gett och gett och det blir inte bra.Vissa tror då tydligen att det finns en pengapåse som aldrig sinar. Det känns som om man ställer människor mot människor!De som nyss kom får för mycket gratis utan motprestation. I Malmö måste man ha 6km för att få busskort.

  3. Jag skrev det på PI & jag skriver det här med. På den linjen vill jag öppna limousinservice. Någon som hänger på? Tänk att få köra Reinfeldts raketforskare hela dagarna.

KommenteraAvbryt svar