Bra betyg av invandrartjej – Malmö känns som ett arabland

Av Olli Rein

Det är trångbott i det  invandrartäta området Rosengård. När invandrarna själva får bestämma var de vill bo som nyanlända, så blir det ofta hos någon släkting, trots att utrymmet de får är ytterst begränsat. För tio år sedan var det flyktingasyler som gällde, men nu får invandrarna själva ta ansvar för sitt boende.

Kommunerna gillar inte detta, eftersom det i centrala delar av större tätorter redan är smockfullt, men invandrarna ratar bättre boenden i mindre tätorter, eller i ytterkanterna av de större städerna. Kommunerna säger att de måste få bestämma över var invandrarna kan bo, eftersom Sverige börjar att bli fullt.

Då vill kommunerna kunna placera invandrarna i de tomma lägenheter som finns, eller där chansen att få jobb är större, men regeringen tycker att det ska vara fritt för invandrarna att bo där de vill.  Detta trots den trångboddhet det för med sig. Om det och lite till handlar den här videon.

2 thoughts on “Bra betyg av invandrartjej – Malmö känns som ett arabland

  1. Reportern säger att Sverige förra året tog emot 27 000 flyktingar och att det var rekordmånga. Det kanske stämmer men det beror lite på vad man kallar flyktingar. Förra året tog Sverige emot 103 000 invandrare och c:a 40 000 flyttade från vårt land. Nettoinvandringen var alltså 63 000 varav färre än 10 % var flyktingar enligt FN:s konventioner.

KommenteraAvbryt svar