Hotet mot välfärden

Från Tommy Pettersson

Den politiska och journalistiska eliten lever som vi vet långt från invandringens social och ekonomiska verklighet. Politiker och journalister umgås med likasinnade högavlönade människor där de värnar sina karriärer genom att hålla sig i mittfåran och säga samma sak som alla andra. Det är viktigare än att korrekt och allsidigt rapportera om det ansvarslösa asyl och invandringsmottagandet i vårt land.

Den politiska och journalistiska eliten är oförmögen att bemöta oliktänkande med sakargument. Vi har inga alternativ. Moderaterna lade visserligen fram en vettig utredning för 1,5 år sedan med den försvann i valrörelsen. Kanske de andra partierna hade något liknande de inte tordes visa. Men vi har aldrig haft något alternativ att rösta för fler eller färre invandrare, mer eller mindre mångkultur.

Journalisterna har undvikit att allsidigt berätta om konsekvenser och kostnader samt förtiger information som pekar på att massiv invandring och mångkultur tillsammans underminerar välfärdssamhället. Det finns beräkningar på att muslimernas andel av EU:s befolkning kommer att fyrdubblas fram till 2050. Det kommer att påverka vårt samhälle i grunden. Oavsett om vi tycker det är bra eller dåligt men varför diskuteras det inte?

Frågor som rör invandring och invandrare är tabubelagda. Det börjar likna det gamla sovjet där kritiska människor stämplades som störda och riskerade att spärras in på mentalsjukhus. 

Mindre än 10 % av de invandrare som fått stanna de senaste 30 åren har varken varit flyktingar eller skyddsbehövande enligt internationell och svensk lag.  

Idag kommer en majoritet av invandrarna till Sverige genom anhöriginvandring, men varken Migrationsverkets eller SCB:s statistik ger klara besked om vilka anhöriga som avses.

Vilka är de anhöriga? Är det far, mor, barn, bror, syster, brors fru, systers man, brors fru och systerns mans föräldrar och deras barn i all oändlighet? Migrationsverket och SCB vet inte eller döljer det medan kedjeinvandringen fortsätter. 

Vilka är de asylsökande? Det har vi inte en susning om, enligt migrationsverket saknade 96 % av de asylsökande handlingar som styrker deras identitet. Många av dem vägrar dessutom hjälpa till med att undersöka vilka de är. Det är fullständigt idiotiskt att ge permanenta uppehållstillstånd och därmed livslång försörjning till människor vi inte vet vilka det är. De kanske helt saknar skäl att stanna här, de kanske inte ens är därifrån de påstår sig vara. Hur många av dem är brottslingar, terrorister, krigsförbrytare eller vanliga ekonomiska flyktingar? Svaret är att det vet vi inte! 

Media lurar dessutom svenska folket genom att kalla alla som söker asyl för flyktingar. Illegala invandrare som fått avslag och de som stannat kvar när deras turistvisum gått ut kallas ”papperslösa”   

Vi hör regelbundet om invandrare som diskrimineras på arbetsmarknaden, det slår gärna media upp stort. Däremot har jag aldrig hört politiker eller journalister diskutera invandrarnas brist på kvalifikationer. I den statliga utredningen Egenansvar (SOU 2008:58) antar utredaren att hälften av de nyanlända asylsökande som fått stanna inte har någon eller endast kortare skolgång eller liten arbetslivserfarenhet. Vad är det tänkt att dessa människor, som till stor del måste vara analfabeter, ska kunna arbeta med?

De senaste åren har irakier och somalier dominerat asylmottagning, de är också dessa grupper som har högst arbetslöshet. Sveriges Radios reporter Katarina Gunnarsson avslöjade för drygt 2 år sedan att bland de irakier som varit här i mer än tio år hade 73 procent av kvinnorna och 60 procent av männen ingen sysselsättning. Många kvinnor var helt inställda på att stanna hemma – och detta under en högkonjunktur

− Hur är det tänkt att alla dessa människor under oöverskådlig tid ska kunna försörja sig utan samhällsstöd?

Eliten som tror att trollformler som allas lika värde, mångkultur, värdegrund, minoriteters rätt till särarter, osv. är precis lika fanatiska som de värsta islamister. De tror på något som inte finns.

De länder som ställer större krav på individuell anpassning och ger lägre grad av statligt stöd lyckas bäst med invandringen. I de länder där stöd lämnas för att överleva och inte för att leva på skaffar sig invandrarna jobb och startar företag i mycket högre utsträckning ä i Sverige.

Tyvärr struntar den politiska och journalistiska eliten i sådana fakta. De sitter i sina etniskt svenska bostadsområden, umgås med likasinnade och dricker dyrt rödvin samtidigt som andra får betala för den ansvarslösa immigrationens konsekvenser.

Snacka om att ta springnota! 

2 thoughts on “Hotet mot välfärden

  1. Ska man döma av dagens budget debatt i riksdagen finns det ingenting inom överskådlig tid som talar för en mer lämpad nivå på invandringen än den vi ser idag. Snarare pratades det från vänster till höger om generösare regler, fri rörlighet och invandrarnas positiva betydelse för Sveriges välstånd. Inga ord om de negativa sidorna och baksidorna av en havererad integrationspolitik.
    Mitt emellan stod en något osäker Johnny Skalin från Sd och pratade om kostnaderna för en alldeles för stor invandring på en alldeles för kort tid. Han har suttit i riksdagen i tre veckor och det är klart det känts nervöst när man ska gå upp och debattera mot veteraner som debatterat i plenisalen under 4-12 år, i vissa fall ännu lägre.
    Reinfeldts ord i måndagens debatt på Publicistklubben gav en hel del funderingar.
    ”Vi har förbundit oss att föra denna politik…”

KommenteraAvbryt svar