Röda Korset slösar igen!

Av Tommy Pettersson

Efter alla skandaler med höga löner och bedrägerier i Röda Korset med uppsägningar och besparingar som följd kämpar man på andra håll vidare med att göra slut på pengar.

Röda Korset i Hedemora blir efter nyår först i landet att erbjuda sysselsättning för asylsökande, det är ett bra och lovvärt initiativ. Däremot är det mindre bra att Röda Korset erbjuder svensk undervisning till asylsökande som fått avslag − vi tar det en gång till svenskundervisning för asylsökande som fått avslag − Röda Korset lär alltså ut svenska till människor som snarast ska lämna landet. Säga vad man vill om ärans och hjältarnas språk men speciellt gångbart i Afghanistan, Somalia och på andra exotiska platser är det inte. Det mesta av de 900 000 kr som projektet kostar kommer från allmänna arvsfonden.

Samtidigt rapporterar Dalarnas tidning att Hedemoras kultur och fritidsnämnd måste spara 800 000 kr för att klara driftsbudgeten. Nu har vi nått smärtgränsen säger nämndens ordförande Jan Rindberg.

− Varför Hedemoras kultur och fritidsnämnd inte vänder sig till Röda Korset förtäljer inte tidningen.  

Nedan en bild på Röda Korset ordförande Bengt Westerberg som också gör sitt bästa för att få slut på insamlade pengar. 123 300 kr per möte står det om här.

KommenteraAvbryt svar