9 av 10 bilstölder görs av utländska ligor

BROTTSLIGHET. Utländska ligor ligger bakom 90 procent av alla stölder av bilar, bildelar, båtmotorer och jordbruksmaskiner i Sverige, skriver Dagens Nyheter. Tyvärr bakom betalvägg.

Siffrorna kommer från en rapport som polisens nationella operativa avdelning, NOA har gjort. Ofta fraktas stöldgodset snabbt ut ur landet, men någon kontroll av fordon vid gränspassager görs sällan. Tullverket prioriterar att kontrollera fordon som reser in i landet, inte ut.

Tullverkets personal lägger endast två procent av arbetstiden på att kontrollera fordon som reser ut ur landet, visar statistik enligt DN. Samtidigt är det i dag inte brottsligt att föra ut stöldgods ur Sverige och Tullverket har inte rätt att gripa någon som gör det.

Utländska ligor beräknas även ligga bakom 50 procent av alla bostadsinbrott enligt NOA.

-Pettersson säger att det är ett dåligt skämt, obefintliga kontroller vid inresa och inga vid utresa samt olagligt att beslagta stöldgods för miljarder. Mångkulturen kostar.

-Jag konstaterar att det ser mörk ut och att det är ett facit över en totalt misslyckat invandringspolitik och en otrolig flathet från myndigheternas sida.

Många av gangsterna är födda i Sverige och släkterna har begått brott i generationer utan rejäla åtgärder från samhällets sida, andra är relativt nya i landet men får trots grov upprepat brottslighet stanna i Sverige.

Det råder ingen polisbrist i Sverige. Svensk polis är dimensionerad för svenska kriminella och inte för Mellanösterns…fast jag tror att 9 av 10 är lite lågt räknad…

Expressen, titta gärna i tidningen. Det är ett svårslaget rekord med pixelhuvuden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “9 av 10 bilstölder görs av utländska ligor

  1. Den sk yttre gränskontrollen innebär vidöppna vägar in i det svenska skafferiet, det är bara att ta för sig. Råna långtradare, råna turister och gamlingar, vägpirater. Stjäla bilar, båtmotorer, jordbruksredskap. Falsk hemtjänst mm. Hela Sverige är så uppfuckat att det går skam på torran land. Och vad gör värmlands- och dalapolisen, jo de jag jagar blöjsmugglare vi norska gränsen.
    -BLÖJOR!

  2. Svensk polis och försäkringsbolag behöver bara gå på utländska sidor så skulle de hitta säkert många stulna bilar.

    • Varför skulle polisen göra det?
      De är fullt upptagna med sina käpphästar och försäkringsbolagen höjer premien, därefter lägger sossarna skatt på försäkringen och käpphästarna, och allt rullar en mandatperiod till.

  3. ”Öppna ERA hjärtan”!

    Socialdemokraterna, LANDSFÖRRÄDARNA, har ännu kontraktet
    gällande, som de skrev med Muslimska Brödraskapet 1999!

    Läs om kontraktet här på bloggen eller sök på:
    ”www.socialdemokraterna kontrakt 1999”

    Det är Vårt Fosterland det gäller!
    Det är det vi arbetat för som det gäller!
    Det är det vi äger, som det gäller!
    Det är oss det gäller!
    Det är våra barn det gäller!

    Vill du ha det så?
    Gör du något för att försvara dig, ditt och dina närmaste?

    Tiden är snart ute!
    Tänk efter!

Kommentera