Stäng

Expressen värre rasister än SD. Påstår att 42 av 43 gruppvåldtäktsmän är invandrare

BROTTSLIGHET. Tidningen Expressen publicerar idag något som de kallar en ”unik kartläggning” med sådant som vi på fria alternativa medier har skrivit om i åratal. Expressen skriver nämligen att den absoluta majoriteter av gruppvåldtäktsmännen har utländsk bakgrund och försöker få det till en nyhet. 

Expressens ”nyhet” består av en granskning av 32 fall som nått en dom mellan perioden 2016-2017. Det handlar om totalt 43 gärningsmän. 32 av männen är födda i ett annat land. Tio är födda i Sverige med en eller båda föräldrarna utrikes födda, och bara en är född i Sverige med två föräldrar som också är födda i Sverige. Alltså har 42 av 43 dömda gärningsmän utländsk bakgrund på detta sätt.

Tidningen låter även en expert som menar att invandrarbakgrunden inte är förklaringen uttala sig: – Fler personer, fortfarande dock en minoritet av samtliga i invandrargruppen, har riskfaktorer som ökar risken för utagerande oavsett om man är invandrare eller ej. Det handlar exempelvis om antisociala attityder, bristande känsloreglering och kriminella kamrater, säger Niklas Långström, professor och analytiker vid Rättsmedicinalverket, till Expressen.

Enligt Stina Holmberg, utrednings- och forskningsråd på Brå, Brottsförebyggande rådet, behövs det inte någon ny studie över invandrares brottslighet, trots att den senaste kom 2005. Holmberg tycker det räcker med de studier som finns, och påpekar att det i stället är ”integreringsarbete” som nu är det viktiga för att få slut på brotten. Hon menar att det är en ”försvinnande liten del” av samtliga invandrare i landet som ligger bekom våldtäkterna. Vidare relativiserar hon brotten genom att säga att man ska ställa de 43 som dömts för gruppvåldtäkt i relation till alla de 163.000 personer som sökte asyl i Sverige 2015.

-Pettersson säger att man kan fundera på varför alla eller nästan alla gruppvåldtäktsmän har bakgrund i Mena-länderna? Det är inte svenskar, thailändare, kineser eller australiensare som våldtar. Det är helt enkelt skillnad på folk och folk.

Att Expressen skulle be alla dem som sagt samma sak som hattidningen om ursäkt är att hoppas på för mycket.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010.

 

28 reaktioner på “Expressen värre rasister än SD. Påstår att 42 av 43 gruppvåldtäktsmän är invandrare

 1. Samtidigt i Sverige döms människor för att ha skrivit om detta på sociala medier.
  Men det är klart, sanningen svider och det fanns en tid då man riskerade dödsstraff för att påstå att jorden var rund.

 2. Saxar lite från Samnytt:

  ”Men VAKNA, det är inte Svennar som e ute och gruppvåldtar !!! utan det är dom så kallade ‘nyinkommna’ typ Afkaner, araber, afrikaner osv osv!! Sluta dölja detta faktum för oss..!!!”

  Så skrev Peter i ett inlägg på Facebook i januari förra året. För det dömdes han för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och 60 dagsböter à minimibeloppet på 50 kronor. Artikeln om domen mot fattigpensionären engagerade många av Samhällsnytts läsare:”

  Här ser man hur långt förtrycket har gått i Nordväst Korea när man blir dömd för att säga sanningen!

  Skall Mattson skaka galler eller gäller inte likhet inför lagen!

 3. var är alla pixlade foton,
  vad har hänt ??
  är det ett val som nalkas!!!
  tävlar de om alternativ medias röster?
  har verkligheten kommit att landa på fel tidning???
  tror inte det.
  mer intresant är frågan vad för aktuellt ämne de försöker leda bort uppmärksamheten ifrån för oss läsare!
  för oss som aldrig bryt/ eller ens haft något agg eller ens reflekterat förut över detta, så har de själva klantat till det ordentligt.

  fundera på senaste veckans fråga om
  youtube &google.
  vem äger vad!!!

 4. Då kommer givetvis Näthatsgranskaren att rycka ut. Alternativt har alla pensionärer som åtalats fått en gratis sanningsadvokat i Expressen.

 5. Nu får det vara nog Expressen. Att sprida sådana här medvetna lögner om invandrare är ju förskräckligt. Botten är nådd.

  Nu får ni ta och besanna er och hålla er till sanningen, fakta och verkligheten.

  Man får inte ljuga och sprida ”Fake-news” på det sätt som ni gör.

  Ni som har journalister i världsklass, borde väl inse detta?

  Be nu om ursäkt för dessa anklagelser.

 6. Jag tyckte också det var konstigt enda tills jag läste slutklämmen där det talades om att det var vi svenskars fel som inte hade lyckats integrera dom!

 7. ”Niklas Långström menar att siffrorna inte visar på några säkra orsakssamband. I stället antyder forskningen att överrepresentationen inte beror på invandrarbakgrunden i sig.”

 8. Har Expressen vaknat?Ledarsidan talar idag om den allvarliga situationen
  För nyanlända hur svårt/omöjligt kommer att bli för att försörja sig,
  Hur få som klarar SFI utbildningen, att det fattas 1000 tals lärare etc.
  Längre fram i tidningen står det att 42 av 43 gruppvåldtäkter görs av
  Ja ni vet vilka …..? Tänk på de som påtalat detta i åratal .De har mist
  Arbete vänner, släkt etc .Dags att vakna nu ,klockan är 5 min över tolv.
  Too late, Ylva J och alla ni andra

 9. När vi nu är inne på kriminella och mindre förståndshandikappade,läste jag om en ruskig händelse i BZ.En 13-årig flicka som omhändertagits av myndigheterna var sedan oktober i fjol försvunnen. Enormt arbete har lagts ner för att söka finna henne.Äntligen nu ett halvår senare,hittades hon hos sin moder och en grovt kriminellt belastad, i deras våning i en liten by.
  Fransiska som flickan hette,hade nyttjas som sexslav åt de båda om nu BZ,skriver sanningen.Av bilden att döma kan det ha utspelat sig som anges.Våningen som de fann flickan i,var fullständig nedlusad och full av skräp/sopor liksom hos X-pressen :
  https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/03/eltern-vermisstes-maedchen2_1521551668-1024×576.jpg
  Bilden från BZ visar de två nu häktade,för sexuella missbruk mot flickan.

  1. Livstid eller nackskott.. Gör man så – mot sin egen dotter dessutom – har man förverkat sin rätt att leva. I alla fall ett liv i frihet. Någonsin.

  1. Du, med tummen på fel sida av handen!
   Vi ser aldrig att du förklarar varför tummen hamnat fel på handen.
   – För du är väl skrivkunnig, trots felet med tummen?

 10. Men vad är det för domstolsväsen vi har och varför införs inte tjänstemannaansvaret igen. Detta likgiltlighetsuppsåt och godtycke som åklagare visar upp mot brottsoffren är den värsta kränkningen gentemot dessa. Tänker på detta aktuella våldtäksmål där en av gärningsmännen Adam Al-Zawatia inte har avtjänat en enda dag eftersom åklagaren inte häktade honom. Han var dömd till 4 år och det var bara för honom att ge sig i väg till fots från rätten efter domen.

  Tänker på ett annat fall där muskelbyggaren och monstret Martin Jonsson slog ihjäl Lotta eftersom åklagaren hävde anhållandet av honom.

  Dessa inkompetenta ämbetsmän silar mygg och sväljer kameler. Kom att tänka på den stackars mannen på en ort i Skåne som hade ett ungt brödrapar som förföljde honom under lång tid och inte lämnade honom i fred. En kväll stod de hotfullt utanför hans hus och hotade honom och det blev för mycket för honom. Han sköt ihjäl dessa i nödvärn och dömdes till två år som han nu avtjänar. Han var fruktansvärd rädd och ringde efter polis som inte dök upp tillräckligt snabbt. Dessutom var och är han hjärtsjuk.

  1. Tjänsteansvar återinfördes 1989. Läs Brottsbalken Kap 20.
   Det så kallade rättsväsendet är politiskt. Jag menar att det också innehåller alla tre momenten av korruption.

   Läs gärna Severin, Bo, Paraplyet 2017.

   T

 11. Hallå Expressen. Jag som trodde ni ville kallas nyhetstidning.
  Är det dags att vakna nu. Har ni legat i koma de sista 15 åren?.
  Denna s.k. ”nyhet” har vi Sverigevänner med risk för eget liv, försökt få övriga medborgare att inse alltför länge.

 12. Fråga Feministregeringen, Alliansen, Jonas kommunister,FI, Metoo, så är det rasistiskt att påstå ngt sådant och det har i alla fall inget med invandringen att göra, stort grattis alla PK kvinnor hoppas Ni också får njuta av mångkulturen Ni älskar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: