SD får stöd mot muslimska böneutrop

ISLAM. Moskéer i Fittja, Karlskrona och Växjö har böneutrop – men i Hässleholm blir det inget sådant om kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M) får bestämma. Det svaret gav han Patrik Jönsson (SD) under måndagskvällens fullmäktigemöte.

Sverigedemokraterna har sedan tidigare lagt en motion, som ännu inte behandlats, om att få ett förbud mot böneutrop inskrivit i kommunens lokala ordningsstadgar. Nu ställde Patrik Jönsson (SD) även en direkt fråga till Lars Johnsson (M) på temat.

Denne hänvisade i sitt svar till sin partikamrat, debattören och filosofie doktorn Ann Heberlein:
– Religionsfriheten innebär inte bara friheten till att utöva religion utan också rätten att avstå religion. Min autonomi slutar där din börjar, sade Lars Johnsson och avfärdade samtidigt jämförelsen med kristna kyrkklockor: – Böneutropet inte bara kallar till bön; det är en bön. ”Gud är stor, jag vittnar om att det inte finns några andra gudar än Gud och Muhammed är hans profet”. Böneutropet handlar om att troende och icke troende ska ta del av islams budskap. Mitt svar blir därför: Böneutrop bör inte tillåtas i vår kommun.

Patrik Jönsson blev nöjd med beskedet och passade på att berömma Heberlein. – I land efter land ser vi hur kvinnoförtryck följer i islams spår. Moralpoliser, kvinnlig omskärelse, bortgifte. Ett stopp av islamiseringen måste till och ett stopp för böneutrop är ett steg i rätt riktning, sade han.

Från Norra Skåne…

-Pettersson menar att vi borde ha ett nationellt förbud mot böneutrop och islam. Vi har facit över hur det går när islam får inflytande i 50 muslimska länder…

6 thoughts on “SD får stöd mot muslimska böneutrop

  1. Moderaterna kommer att tillåta böneutrop förr eller senare, garanterat.

  2. Ibland tar kärleken till fosterlandet över viljan att följa centrala dekret.

    Varför bara ibland?

    Men vad i jösse namn menar Johansson med ”Min autonomi slutar där din börjar”? Autonomi betyder självstyre eller oberoende, av grekiskans αυτο (själv) och νομος (regel, lag). Menar Johansson att han är mer bunden av partilinjen eller har journalisten hört fel?

  3. Ju mer det svenska befolkningen lär sig om islam desto snabbare kommer det att gå mot rätt riktning….
    Skönt att höra att det finns fler som agerar
    Bravo

  4. Ord som många bör lära sig.

    ”Religionsfriheten innebär inte bara friheten till att utöva religion utan också rätten att avstå religion.”

    Beröm till moderaten Lars Johnsson och SD-killen Patrik Jönsson, för deras kommentarer och kloka åsikter i frågan.

Kommentera