”En välfungerande demokrati förutsätter fria, oberoende och starka medier”

HATMEDIA. ”En välfungerande demokrati förutsätter fria, oberoende och starka medier – där nyhetsarbete kan kombineras med samhällsdebatt, analyser och seriösa diskussioner. ”

sydsvenskan_pia_rehnquist

Den som skriver ovanstående är Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan och ansvarig utgivare för Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Det är fina och riktiga ord men av noll och intet värde när damen inte ens försöker leva upp till dem i sina egna tidningar.

Chefredaktör Rehnquist skriver vidare: ”Därför är det är dags för er vuxna att tänka efter nu. Ordentligt. Demokrati är inte något självklart, något beständigt, något som uppstår och finns av sig självt. Demokrati kräver ett visst mått av engagemang, av ork, av respekt och vilja att tillsammans vara något mer än individer. Gå och rösta! Lyssna på någon som inte tycker som du! Respektera grannen som har en annan åsikt! Det känns förmätet att skriva, men har ni ens tänkt på vad alternativet till demokrati är? Titta er runt i världen i så fall.

Det är också hög tid att tänka på detta: en välfungerande demokrati förutsätter fria, oberoende och starka medier – där nyhetsarbete kan kombineras med samhällsdebatt, analyser och seriösa diskussioner mellan meningsmotståndare.”

-Pettersson lägger märke till Pias ord dags för er vuxna att tänka efter nu. Ordentligt”.

Dessa ord kan betyda två saker, antingen är inte den ansvarige utgivaren vuxen eller också tycker hon inte att hon ska behöva tänka efter. Jag lutar åt det senare.

Sydsvenskan är en skittidning som sprider hat och är ljusår ifrån rollen i samhället att sprida korrekt och allsidig nyhetsförmedling. Sydsvenskan bedriver politik på redaktionen och gör allt för att svärta ned oliktänkande och kritiska följdfrågor vet de inte var det är i sina snyftreportage om romer och invandrare…

 

Läs mer HÄR…

Sven Melander pratar om Sydsvenskan…

13 thoughts on “”En välfungerande demokrati förutsätter fria, oberoende och starka medier”

  1. Denna förfärliga Rehnqvist har sannerligen känsla för det makabra! Den som är engagerad inom propagandamaskineriet Sydsvenskan spottar i själva verket på allt som ens kommer i närheten av verklig nyhetsrapportering och dynamisk samhällsdebatt. Demokrati och objektivitet är definitivt fenomen som icke är begreppsrealistiska i kulturfascisternas låtsastillvaro. Hon fyller samma funktion som Petterssons ständigt återkommande nättroll, ”Mia”, och man kan ana det självförakt som ligger till grund för deras befängda och irreala uttalanden. En tvångsmässig drift att förnedra sig själva.
    Andreas.

  2. Mediabolag behöver inkomster.
    De som vill påverka opinionen kan köpa mediabolag, hota dem, muta dem eller skapa egna bolag. Vi ser resultatet i Sverige och i diktaturer.

  3. Behöver man översätta videoklippet till arabiska nu att nyanlända ’akademiker’ lärt sig standard alt. litterärt svenska ? Jo, för deras majestäter inte förstår Melanders skånska tuggord. Han borde ge dem en snabbkurs i vad ’Hej, jag heter Rolle’ är för något, om det är halalmat eller khattefterrätt att tugga på.

  4. Jag fastnade för de här orden:
    Lyssna på någon som inte tycker som du! Respektera grannen som har en annan åsikt!

    Och jag tillägger:
    Tryck inte bara på en nedåttumme utan skriv åtminstone ett motargument.
    Det kallas för demokrati och yttrandefrihet.

  5. Jag tycker också Pia Rehnquist talar fina ord, men vad skulle hon säga om detta?
    https://sv.gatestoneinstitute.org/9280/usa-arabiska-var
    Det verkar som Obamas och senare Hillary Clintons muslimkampanj, tyvärr gick snett, men deras mörkläggningstaktik om Islam drabbade även EU och Sverige och lever fortfarande i allra högsta grad.
    ”Man misslyckades helt med att införa frihet och demokrati i Mellanöstern, men kalifatets förtryck, som från början hade varit det Muslimska brödraskapets mål, förstärktes. Efter att Egypten störtade det Muslimska brödraskapet flyttades målet med att etablera det islamistiska kalifatet i Egypten helt enkelt till Syrien; den enda arabnationen där en sekulär muslimsk ledare hade överlevt den arabiska våren.”
    Ja hur är det med upplysningen om vad som händer? Vet vi egentligen något av vikt och värde genom etablerade media eller är de mesta vilseledande politisk propaganda a la : ”Hon skulle hellre skylla terrorism på yttrandefrihet än på islams våldsamma grundpelare.”

  6. Pia Rhenqvist kastar sten i glashus. Demokrati, yttrandefrihet för vem?
    Inte för Sverigedemokraterna i varje fall. Får inte ens annonsera i tidningen och vägrar ta in SD åsikter. SD, Malmö får gå via Skånskan då de vill ha ut information.
    SDS har ensamrätt på åsikter offentligt i Malmö området.
    Som tur är börjar fler inse detta, så deras prenumeranter slutar läsa blaskan. SDS ägs av Bonniers som alla andra pk tidningar med undantag av Aftonblaskan.
    Därför är sociala media och bloggar som denna oerhört viktig.
    Vi har en öppen närradio som drivs av Skånepartiet, Carl P Herslow, men han har nu blivit konstig.
    Skulle vilja att SD, Malmö öppnade en närradio. Det var så vi fick bort Socialdemokraterna förra gången.
    Kanske kommer men inte just i SD regi? Pengar saknas men människorna finns som kan driva denna närradio.
    Carl P Herslow och Skånepartiets närradio är snart slut.
    Då tystnar denna möjlighet.
    SDS skall bort. Pia Rhenqvist åker snart också bort.

  7. En väl fungerande demokrati behöver medier av en helt annan sort än de vi har i detta land som är partiska vinklade censurerade förljugna.

KommenteraAvbryt svar