FN: USA måste ge svarta skadestånd för slaveriet

SLAVERI. Enligt en ny FN-rapport bör USA betala skadestånd till afroamerikaner för slaveriet, skriver Daily Star. I rapporten som presenterades för FN:s människorättskommitté drar experter paralleller från århundraden av slaveri och ”rasistisk terrorism” till dagens diskriminering och rasistiska polisvåld. Experterna varnar för att svarta i Amerika står inför en ”människorrättskris”.

-Pettersson tycker det låter bra, men FN måste börja i rätt ände. Slavhandeln bedrevs av européer mellan mitten av 1400 till mitten av 1800 talet . Under 400 år år tillfogade kolonisatörerna en enorm skada på Afrika, men att Afrika ser ut som det gör idag, beror kanske mindre på européer än på andra.

I Islams namn har man under snart 1500 år drivit en hård slavhandel i Afrika, på vissa ställen sker det fortfarande. Att tro att Islam fredligt passerade genom norra Afrika på kameler och snällt lade landet under Islam är fel. Det har mer eller mindre skett ett försök till utrensning av folkslag i norra Afrika. Vissa siffror talar om över 120 miljoner döda Afrikaner, andra nämner så mycket som 300 miljoner döda. Detta är de siffror man nämner i sammanhang med slaveriet. Det finns inga siffror kring hur många som kan tänkas ha dödats under svärdet då muslimerna ockuperade land efter land och spred sin ”fredliga religion”

Det är inte bara vita och muslimer som bär stort ansvar för slaveriet. En stor del av skulden kan även knytas till afrikanerna själva, som sålde människor vidare till bland annat arabländerna.

Européer och amerikaner har en del i slaveriet men det är i helt andra dimensioner än de muslimska. Muslimerna bedrev etnisk rensning i hela Nordafrika långt innan detta ord var uppfunnet.

I Norden avskaffades slaveriet på 1300-talet, i Europa och Amerika i mitten på 1800-talet och här har slaveriet diskuterats och skulden har erkänts.

I den muslimska världen däremot förekommer slaveriet än i dag på vissa håll, muslimer verkar vara helt ointresserade att diskutera saker rörande demokrati och mänskliga rättigheter om det inte gäller en källarmoské i Malmö eller rätten att överklaga ett beslut om avvisning eller ett bidrag då kan de lagtexten utan och innan.

Gäller det ansvar att försörja sig själv skyller muslimen på samhället men när han själv ställer krav hämtar han svärdet och kräver sin rätt enligt koranen.

Så herr Muhammad, Mustafa, Ali, Hussein och allt vad ni heter nästa gång ni känner er kränkta borde ni ta en titt på hur er religion och livsstil påverkar inte bara er själva utan hela världen. Om man tror att islam leder till något gott är det bara att titta sig omkring i hela mellanöstern och Nordafrika där muslimer och islam härjat fritt i över 1000 år.

När ni ser er omkring och tittar på vad ni åstadkommit kanske det är dags att ta klivet ur medeltiden och sluta skylla på USA och Europa. När ni tagit ert ansvar och städat framför er egen dörr och i alla garderober kan vi börja diskutera era krav, rättigheter och demokrati.

– Så Pettersson menar att USA och Europa kan börja betala skadestånd när de värsta slavhandlarna, muslimerna, har betalt sin del. Fast det lär dröja för enligt koranen och profeten Muhammed är slaveri inget brott.

Förresten kan utrikesblondinen börja med att skicka en räkning till Nordafrika för de Svenska slavarna i Nordafrika och de är skyldiga en skvätt för Slavräden år 1627 också men det tänker nog inte FN ta upp…

Miljoner vita kristna européer förslavades i Nordafrika, från början av 16-talet till mitten av 1800, av slavhandlare från nuvarande Tunisien, Algeriet, Libyen och Marocko, ytterliggare miljoner vita kristna förslavades av dåvarande Ottomanska imperiet. Detta upphörde inte förrän på 1830-talet då de nuvarande västmakterna, främst Frankrike, skickade tillräckligt starka flottstyrkor och erövrade området. Muslimerna attackerade och plundrade de atlantiska fiskebyar och städer i Europa, de var så långt norrut som på Island, de härjade i Italien, Spanien och i Portugal.

Även svenska flottan hade fartyg i Medelhavet för att försvara handeln mot arabiska pirater från Nordafrika.

24 thoughts on “FN: USA måste ge svarta skadestånd för slaveriet

  1. Svenskarna har väl betalt sin del nu när vi försörjt dem(somalierna) i många år nu. Trots att vi inte borde haft nån skuld och trots att somalierna inte var slavar åt någon.

  2. Det är i stort sett bara vi vita (som folk, inte individer) som har skuldkomplex så till den grad att vi kan skämmas till att betala för något som vi inte har skuld till. Detta är varför det händer. Att gnälla på araberna leder ingestans dessutom kastrerade de sina slavar så det finns inte någon stor minoritet av svarta i deras länder som skulle kunna gnälla. Om de funnits så hadde de råkat illa ut så fort de öppnat munnen för att klaga.

  3. asatemplet – Asatemplet är en folkbildningsblogg om nordisk kultur och tro. Den forna nordiska tron ("asatron", den forna seden) tillhör oss - det nordiska folket. Till skillnad från nyare religioner så är den inte påtvingad utan den är spunnen ur vår folksjäl. Andra ämnen kan eventuellt dyka upp.
    asatemplet skriver:

    Vita betalar ju till svarta Afrika varje månad och har så gjort i 50 år

  4. Precis. Det var Muslimer som dominerade slavhandeln både före, under och efter Européerna. Dessutom var slavhandel bland svarta vanligt och förekommer än idag. Den diskussion om slavhandel sker för att väst nu domineras av en människor, framförallt i media, som föraktar sin egen kultur plus en massa ”undertryckta” som ser en möjlighet för att mjölka väst på pengar.

  5. Arabländerna skall betala tillbaka de lösensummor som samlades ihop i respektive hemförsamling i Sverige för att lösa ut förslavade svenska sjömän. Sedan kan vi be om ursäkt för slavhandeln under vikingatiden. – Ursäkta!

  6. Med tanke på att det svarta samhället i USA är högre representerat i statistiken vad gäller våld och kriminalitet så borde väl siffrorna ta ut varandra med tanke på den ekonomiska skada det har gjort under 250-300 år på det amerikanska samhället?

    • Den vite mannen skulle definitivt ha skeppat tillbaka samtliga negrer till Afrika direkt efter det att slavarna släppts fria.
      Usa får helt enkelt stå där med skammen för att de var för blödiga.

      Personligen tror jag att Usa kommer att drabbas av inre oroligheter, det är alldeles för många människor på den ytan. Det är för trångt.
      Ska sanningen fram så är Usa inget annat än en europakoloni som gått överstyr, okontrollerad invällning av grupper som inte har där att göra.

      • Strax efter det amerikanska inbördeskriget fick den svarta befolkningen ett eget land i Afrika, Liberia som kompensation . Ättlingar till de som valde att stanna bör betraktas som nöjda och all rätt till kompensation uttömd med detta val.

KommenteraAvbryt svar