Ogräs måste rensas bort

En bildinsändare i Dalarnas Tidningar tolkas av läsare som rasistisk. Det är verkligen att beklaga, säger chefredaktör Carl-Johan Bergman.

Till bilden som visar någon som krattar står det ”Får man ogräs i sitt land, då måste man rensa”. Den har tydliga rasistiska undertoner, anser flera läsare som uttrycker det i sociala medier. En av dem är illustratören Peter Wetterberg.

– Jag tror att det inte bara handlar om höststädning utan jag tolkade in att det kunde vara bilbränder eller en flyktingförläggning i den övre delen av bilden, och då fick texten om att man vill rensa ur i sitt land en helt annan, hemsk, innebörd, säger han.

– Det jag förhåller mig till är om bilden är publicerbar, svarar Dalarnas Tidningars chefredaktör Carl-Johan Bergman.

Han fortsätter: – Vi ska vakta att vårt debattklimat är okej, men vi ska heller inte vara rädda för att eventuellt uttrycka åsikter som kan få andra att reagera. Sedan ska det hållas inom lagens råmärken, så klart.

– Jag tror inte att redaktionen har reflekterat över att det finns en underton, men när man får reaktioner så måste man reagera, säger Peter Wetterberg.

-Pettersson menar att bilden innehåller fakta. Ogräs måste rensas bort, oavsett i vilken sorts land det växer, annars får man ingen skörd…

ogras

12 thoughts on “Ogräs måste rensas bort

  1. Ja! Som Android77 skrev här nedan: ”Det svåraste är att få bort roten. Roten till det onda”.
    Sakta men säkert skrider nu de som regerat detta land i många år, till insikt! Insikten om att detta kommer att bli en ”utmaning”! Då har förvisso dessa aldrig hört talas om Roundup! Ett bekämpningsmedel som verkligen går till djupet med problemen. I en värld av maskrosor så är det det enda sättet att expediera roten till allt ont. Dock ligger begynnelsen till allt ont i F. Reinfeldt, som med sin ogenomtänkta och populistiska politik sådde ogräs i var mans ”grönsaksland”!
    I min värld är Sverigedemokraterna det samma som Roundup: Ett land fritt från ogräs…taget med rötterna! Inte rasism, utan en god och sund politik som gynnar alla!
    / Lasse J.( Väl mött i Helsingborg i helgen!)

  2. Skördetiden är världens slut, och skördefolket är änglarna. Som när ogräset rensas bort och eldas upp skall det bli vid världens slut. Människosonen skall sända ut sina änglar, och de skall rensa hans rike från alla som förleder människorna och bryter mot lagen, och de skall kasta dem i den brinnande ugnen.” (Matt 13:37-42)

  3. Denne kulturfascistiske lakej vid namn Wetterberg anser således att det viktigaste nu, då en allestädes närvarande asylantterror och förödande våldsvåg sköljer över Sverige, är att tillvarata varje tillfälle att anklaga någon för ”rasism”. Mellan folk av hans kaliber och de som valt att navigera efter sunda förnuftet, saknas alla konvergenskriterier. Hans patetiska protestyttring diskvalificeras. Klubban i bordet. Slut på överläggningen.
    Andreas.

  4. Klart att ogräs ska rensas bort, på alla plan. Typiskt PK att
    reagera nu, samma gäng som log i mjugg när en journalistfjant
    framställde Jimmie Åkesson som kackerlacka och blev besprutad
    med en giftspruta med dom andra partiernas logga på? Då var
    det inte så noga med debattklimatet? Jag ger inte 25 öre för
    dessa ordens riddare, om debattklimatet inte är bra i Sverige
    så har den Svenska Median det största ansvaret för det!

  5. Snart är det väl så att öppnar man munnen så är det rasistisk. Är jag rasist för att jag inte gillar muslimer? Det gå bra att säga jag gillar inte Tyskar eller Fransoser eller Israelis. Inte kallas man för rasist i detta fall. Jag talade om här om dagen till en Bosnisk kvinnlig Muslim att jag inte gillar muslimer. Jag är så trött på allt det jävla hycklande av folk.

KommenteraAvbryt svar