Somalisk MP-politiker anklagas för korruption och att vara diktator i Tensta

INVANDRING. Tjänstemän som säger upp sig och kaos i den egna nämnden. Allvarlig kritik riktas mot Spånga-Tenstas ordförande Awad Hersi (MP).

Han ska bland annat ha försökt att påverka vem som får försörjningsstöd, strukit negativa stycken i beslutsunderlag – och orsakat flera avhopp bland chefer och anställda.

”Jag vill stärka samhällets närvaro, jag tror att det är rätt väg att gå”, säger Spånga-Tensta stadsdelsnämnds ordförande  islamisten Awad Hersi (MP).
”Jag vill stärka samhällets närvaro, jag tror att det är rätt väg att gå”, säger Spånga-Tensta stadsdelsnämnds ordförande islamisten Awad Hersi (MP).

Nu kräver oppositionen att han avgår.

Awad Hersi (MP) är ordförande i stadsdelsnämnden och Spånga-Tenstas starke man – en politiker som har starkt stöd i Järva. Han fick 789 personkryss i senaste valet till kommunfullmäktige och uppfattas av många som någon som ser till att saker förändras till det positiva i stadsdelen.

Men det finns en annan sida.

Mitt i har i en stor granskning gjort enskilda intervjuer med 16 anställda och före detta anställda på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. Personerna har valt att vara anonyma. En del för att de fortfarande jobbar med Spånga-Tenstas ledning. Andra för att de har gått vidare och vill inte förknippas med ordföranden – men samtidigt tycker att det är viktigt att invånarna får reda på hur stadsdelen har skötts.

Genom granskningen växer en tydlig bild fram. Det är bilden av en ordförande som lägger sig i saker som vanligtvis inte ingår i en politikers uppdrag, som går in och petar i individärenden och detaljstyr sådant som är förvaltningens uppgift, inte politikernas.

Flera av Mitt i:s källor berättar oberoende av varandra att de, oftast i samtal från Awad Hersi, utsatts för påtryckningar i ärenden som handlar om försörjningsstöd för enskilda invånare i stadsdelen.

– Han har ett ovanligt intresse för enskilda individers ärenden på avdelningen för ekonomiskt bistånd, berättar en källa i förvaltningen.

– Kulturen blev lite så hos invånarna, att fick man inte som man ville så ringde man ordföranden. Efter att vi fattat beslut på delegation hörde han av sig, förhörde sig om våra bedömningsgrunder och undrade om vi inte ”missat något”.

Majoriteten av dem som valt att sluta berättar att de gjort det på grund av för mycket politisk inblandning från ordförande Awad Hersi.

– Vad ska han med oss till, som är experter, om han inte vill lyssna på oss. Jag kände inte längre att jag hade förutsättningar att göra ett bra jobb, säger en före detta chef på förvaltningen.

Läs mer på Mitti

Awad Hersi är somalier och som sådan är han van vid ett klansamhälle, det har han tagit med sig hit och arbetar för att gynna de sina.

-Pettersson tycker inte det är något att gnälla över, det är den mångkultur som beställdes 1975 och som gång på gång röstas fram av 87:an, som måste tycka att det är bra…

Miljöpartisten Awad har gjort sig känd för ett minst sagt märkligt beteende under årens gång. Här följer några exempel:

  • Awad Hersi försökte ge Unga Örnar, en förening med starka kopplingar till Socialdemokraterna, 20 000 kronor i bidrag trots att de bara ansökt om 5 000 kronor. Samtidigt skulle andra föreningar inte få något bidrag alls.
  • Awad Hersi mobbar andra nämndemän och sägs sitta och ”flumma” under möten som beskrivs som en cirkus.
  • Awad Hersi förvandlar en frågestund med medborgare till en fars. En av medborgarna ställer en fråga om det tilltänkta asylboendet intill en skola och hur de ska skapa trygghet. Awad Hersi påminner då att de har kort om tid (trots att mötet precis börjat) och ber sedan om nästa fråga. När han sedan till slut försöker svara på frågan så säger han att de inte har något ansvar för frågan.
  • Awad Hersi är mycket positiv till att föreningen Islamiskt Kultur Center fått 250 000 kronor i bidrag. En förening som har kopplingar till terrorgruppen al-Shaabab.
  • Under en debatt i Tensta om terrorism och islam berättade Awad Hersi i ett anförande att anledningen till att unga somalier lockas av islamister att resa ner för att strida i inbördeskriget var bristen på yrkesutbildningar – inte islam.
  • Undder en demokratidebatt påstod Awad Hersi att 15 000 medborgarförslag inkommit till Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd. I själva verket hade det bara inkommit 108 medborgarförslag.
  • Miljöpartiet har på grund av Awad Hersis förvirrade, okunniga och maktgalna beteende tvingats skicka en partikollega från Stadshuset för att sitta ”barnvakt” och övervaka honom under ett möte i stadsdelsnämnden.
  • Awad Hersi är emot att fler poliser ska röra sig i Tensta-Rinkeby. Han är emot att övervakningskameror sätts upp i hårt brottsbelastade områden. Mer belysning är hans lösning på att minska brottsligheten.

Awad har varit med på bloggen då och då: 

30 thoughts on “Somalisk MP-politiker anklagas för korruption och att vara diktator i Tensta

  1. Bara rubriken: Somalisk MP-politiker…somalisk. Felet är att denne är politiker i fel världsdel. Om någon nu ska vara politiker.

    ”att unga somalier lockas av islamister att resa ner för att strida i inbördeskriget var bristen på yrkesutbildningar – inte islam”
    …mer korrekt: Dessa är antingen eller båda för bekväma/lågintelligenta för att kunna gå en yrkesutbildning i Sverige.
    Dessutom, vilket inbördeskrig? Finns inget krig i Somalia, endast klanstrider i begränsade områden, något som pågått i de trakterna i årtusenden.

    Problemet med negrer är att de har storhetsvansinne en masse. När de får möjligheten att ”bli” någonting finns det ingen hejd. Hellre tio halvdöda, utsvultna kor än en välmående. Den som har tio stycken är mer förmögen än den som har en eller tre(som åtminstone har mat och kan ge lite mjölk)
    Den här typen ovan har samma åkomma. Det slår slint för dem..

    Jaja, det enda som nu återstår är att haffa denne fortast möjligt, internera samt returnera fortast möjligt. I Sverige har han inget att skaffa, är endast i vägen, tar upp plats, är ett hinder, ett störande element på samhällskroppen.
    Hem till landet Afrika så att han kan låtsas styra och ställa där över sina negerkompisar och massiva släkt.

  2. Hur många dårar finns det i miljöpartiet? De gillar ju mångfald och hudfärgen räcker för att de ska kvoteras in.

    En otäck liten man som Awad Hersi vill inget gott för Sverige utan bara sko sig själv och sina landsmän. Han är ett avskräckande exempel på varför det ser ut som det gör i Afrika.

  3. Detta är ett resultat av att man släpper in en massa människor från samma klan.
    De röstar då fram en klan-frände, som kan ordna en massa fördelar till dem.
    Problemet kan lösas på minst tre sätt.
    1. Kräv kunskaper i svenska för att få rösta.
    2. Kräv att den röstande ska ha betalat skatt i ett antal år.
    3. Avskaffa demokratin.

    • Avskaffa demokratin är precis det Hersi har gjort. Bästa sättet för att få bukt på sådan här korruption är att göra Hersi personligt ansvarig dvs låt honom betala tillbaks de felaktigt utbetalda bidragen. Vad som händer nu är att Hersi avgår men de personer som har fått pengar har gynnats av hersis korrupta beteende inte nog med det så har de en tacksamhetsskuld mot hersi resultatet blir att ingen blir straffad förutom skattebetalarna. Gör därför politiker personligt ansvariga. Men de kommer de inte att göra för de andra politikerna har också skelett i garderoben.

  4. Hidös, gräslig, läskig, otäck, gruvlig karaktär ! Tyvärr finns det flera sådana hemska ”politiker” som utsätter Svea rike för en gruppvåldtäkt, om och om igen, med ministrarnas (regeringens !) uppmuntran.
    Det pågår en mordvåg som inte går att jämföra med något tidigare. Det är en skam att inte fler svenskar agerar och sparkar alla maktgalna sekterister som bara tar tillvara muslimernas intressen och syften.
    Fy och skam ! Nu är jag riktigt arg (#¤%/?”>=?`%) !!!

      • Mycket sk*t förekommer. Råttinvasion på Östermalm (endast det bästa är gott nog) och spridande av smitta (leptospiros).
        ”Fram tills 1900-talets början tros sjukdomen inte ha varit helt ovanlig i Sverige, men under senare år diagnosticeras endast enstaka fall årligen – i de flesta fall som importsmitta.”
        Importsmitta?

  5. ”Feministregeringen”, kommunisterna, o 7-klövern skulle ställas inför en folkdomstol, hela Sverige kommer inom kort tippa ner i en bottenlös avgrund. Klart ”Åmål” att ingen larmar, för då kommer rasiststämpeln fram.

    Dock helt OK enligt ca 80% PK idioter som röstat för detta .

  6. Klart att han är miljöpartist, till det partiet drar sig alla kaos blattar,
    MP ställer inga krav på kunskaper, det räcker att vara flummig,
    och är man dessutom Islamist så är det väl en merit, hela partiet
    är byggt runt flummare som Maria Ferm Gustav Fridolin osv osv.

  7. Men nu har de slagit larm och påtalar det som är så uppenbart när vi tar invällare som inte förstår demokrati och är
    = miljöpartist
    = muslim
    = styr som i det dysfunktionella hemlandet

  8. Naiva svenskar tror att det går ta hit andra kulturer och sätta dessa i en ställning som innebär makt, och tro dessa människor kommer göra som svenskar.
    Frågan är vilken IQ människor har som röstar fram dessa människor.
    Högst troligt beror det på ungdomlig naivitet, hjälpsamhet och indoktrinering från skolan.
    Är gjort undersökning om att mognaden är klar vid 25 års åldern och då brukar de flesta ändra uppfattning.
    Har dem familj, arbete (i bästa fall) och ser vad skatt är för något.

KommenteraAvbryt svar