Spektaklet är över

Äntligen är spektaklet Stockholm Pride festival  över.  Man undrar varje år om det kan bli värre – det blir det!  Den ena efter den andre politikern och kändisar skyltar med att “jag skall gå i paraden”.  Vad politiker anbelangar anser jag att det bara är röstfiske. 

pride

Självklart har alla människor lika värde vare sig man är hbtq eller inte men detta med “pride” har gått alldeles för långt.  Är man kändis, politiker, kunglig eller adlig så skall man gå med i paraden. Gör man inte det så är man homofob??? Var kommer detta ifrån? Man är väl inte homofob för att man inte vill gå med i en parad med halvnakna boys?

Hela familjer med små barn går med i tåget, lyfter upp barnen på axlarna så att de kan se riktigt bra och slippa att bli trampade på.  Vad ser barnen förutom alla färgglada ballonger?

pride 1   pride2

Snygg vy?? Har man inte spytt innan så sker det nu. Stackars barn.  Vill vi uppfostra våra barn till att tycka att detta är OK på Stockholms gator?  Någonstans i hela världen?  Även om detta bara rör sig om en vecka så är det osmakligt.  Jag är varken pingstvän eller annan kristen, inte muslim, inte jude och inte buddist. Jag tycker bara inte att detta är ok. Jag tycker att det är vidrigt utan att vara homofob.  Har flera vänner som är hbtq men ingen av dem tvingar på andra sitt levnadssätt.

Det är ett spektakel som kändisar och politiker “tävlar” om att vara med på. Det mest vidriga var faktiskt Stefan Löfven som använde Åkesson och SD´s slogan när han sade att alla har lika värde -PÅ RIKTIGT.  En sån copycat, kunde han inte hitta något eget – på riktigt. Han trodde nog att han var lustig men jag hörde inte någon skratta……….

Varför tror alla dessa kändisar att det ger pluspoäng om man går med i paraden? För mig är det lågvatten. Detta är ett forum för inbördes beundran. Vem som väcker mest uppseende genom att gå med. Till min stora besvikelse gick Ebba Thor Busch med denna gång. Det kan inte vara något annat skäl än att hon fiskar röster. Personligen trodde jag att hon var på rätt väg med KD innan detta snedsteg. Nu vet man inte hur det blir med den saken.

Att de kändisar som är hbtq personer går med är ganska förståeligt men vad skall barnfamiljer i detta hav göra. Är det inte bättre att ta barnen till Skansen eller Gröna Lund, det skulle de absolut ha mer glädje av.

När man gör reklam för detta spektakel så talar man gärna om vilka kändisar som skall vara med. Att Mona Sahlin alltid gått i spetsen förvånar ingen men när Kronprinsessan Viktoria gick med  var första tanken – stackare. Skall de ställa Hennes Majestät mot väggen så att hon känner sig tvingad att gå med?  Jag tror att det är så det är. De flesta av dessa kändisar känner sig tvingade när de blir tillfrågade. -Varför vill du inte gå med? – Är du inte för allas lika värde? Är du homofob?

Vansinnigt dumma frågor från lika dumma journalister väcker dessa “måsten”. Helt säker på att många nekar till att så är fallet men jag tror dem inte. Kanske för en handfull icke hbtq men för de flesta är det ett “måste” för att behålla sin popularitet.

Nu är det inte så  – ingen måste gå för att behålla popularitet. Det är snarare så att de som jag talat med högaktar dem som INTE går med. De som står emot trycket är de som vinner i popularitet. De som vågar stå för vad de tycker och vad de vill göra. De som väljer att inte hyckla sig igenom paraden.

Som sagt så är jag för lika värde men hbtq-rörelsen har gått för långt. Idag “bestämmer” de hur vi skall uppfostra våra barn, hur förskolorna skall uppfostra våra barn och hur skolorna skall “lära” våra barn. Detta är inte ok. Jag väljer att uppfostra mina (nu vuxna) barn och är så tacksam att de inte går i förskolan idag! Många föräldrar som jag möter motsätter sig detta men inga protester hjälper.

Vem gav skolorna rätten att bestämma att mina  och dina barn skall benämnas hen? Vem gav dem rätten att bestämma att de skall uppfostras i hbtq-rörelsens anda?

Har vi inte nog problem att fightas med i landet Sverige. Asylsökare tar så mycket resurser och tid, hbtq-rörelsen likaså. Vad blir det över? Jo, regeringen skall kartlägga våra sexvanor???  Snacka om att lämna smulorna till majoriteten av landets befolkning.

smulor

Nästan hälften av deltagarna i Pride är heterosexuella

Behövs Pride-rörelsen?

 

 

 

23 thoughts on “Spektaklet är över

 1. O T :
  Mitt i allt detta så finns “vanlig” prostitution som är minst lika förnedrande.
  Varför tillåter inte Sverige “horhus” som är mycket säkrare för “hororna”.
  Prostitution kommer alltid att finnas så länge mänskligheten finns.
  Belgien som jag inte är särskilt imponerad över som land har en förvånansvärt vettig strategi med “horhus”.

 2. Har full förståelse för homo/lesb.har inget emot dem.men varför i h~e måste de ha ett j~a löjligt tåg varje år!?där de spökar ut sig som faan.det ger ju fel bild av hbtq personer.de flesta homo/lesb lever ett normalt liv.de bor ihop och har ev kärlek i sängkammaren.varför ska deltagarna i pride klä sig i skinn och ha koppel runt halsen!? Krypa på alla fyra!?hade jag varit typ homo hade jag blivit förbannad.sen alla dessa politiker som gör sig till för att fiska röster.usch vad trött jag blir på ski~en!

 3. Mycket bra skrivet Mari! Jag håller med om det mesta och har också vänner inom HBTQ-gruppen. Men de väljer också att inte gå med. De har inget behov av att skilja ut sig.

  Det har blivit en show där alla strålkastarkåta kan få visa upp sig. En avart av den stulna feminismen. Vad vill de lära våra barn? Att vita heterosexuella är konstiga undantag och snart lika fel som att vara svensk.

 4. Varför var inte deras älskade muslimer inbjudna? Saknade tex Mehmet Kaplan där.

 5. Hur kan gay-poliser få bära sina uniformer då dom deltar? Dansa bögdanser i polisuniformer sänker självklart respekten för polisen.
  Är detta lagligt?

 6. Föragelseväckande beteende är tydligen inget brott om man är tillräckligt många.

 7. Kan inte Löfven ta och fixa så att dom slår ihop Pride tåget med första majtåget så får han ju ta och glänsa lite mera för som det är nu så kommer han ju lite i bakgrunden , och det är ju lite synd för han behöver verklige ha all uppmärksamhet riktad mot sig .

 8. “HBTQÅÄÖ” och “genus” har blivit en ny religion för etniska svenskar sedan majoriteten av dem slutade tro på Gud. Det finns i alla fall få andra förklaringar för detta fenomen.

  Det är två vitt skillda saker att anse att två vuxna människor får hemma hos sig ha hurdan sex de vill så länge som det är frivilligt, och att tycka att regeringen är “homofober” om de inte går på Pride. Det är dock norm i dagens Sverige att man vägrar inse den skillnaden.

  Jag tror inte att det finns ett enda annat land i världen där kulturen kring dessa frågor är ens närapå den här. I Finland, Danmark och Norge är Pride ett litet/marginellt fenomen och knappast någon skulle komma på att t.ex. genuscertifiera dagisar.

 9. Om detta löjliga jippo är till för att öka förståelsen
  för dessa varelser, så har det i vart fall totalt motsatt
  effekt hos mig. Ingen ska tvinga mig till att tycka om
  det dom visar upp, och då har detta inget att göra med
  deras läggning, utan deras uppförande!

 10. Ja detta osmakliga jippo i Äckel Päckel kommer nog
  inte att minska förrän det blir en totalkonfrontation med
  Islam, dom kommer aldrig att acceptera denna avart.

  Det är så vidrigt och äckligt och osmakligt att man kan spy
  när gubbar går omkring och visar upp sina håriga Arsle inför
  publik, och i ett sådant tåg lallar vår fjant till statsminister
  runt för att han tror sig om att fiska röster här, när han
  istället hade kunnat kallat in pensionärsorganisationerna
  och förklarat för dem varför antalet fattigpensionärer
  ökar rekordartat, att människor inte har råd att hämta
  ut medicin, undviker tandläkarbesök för att man inte
  har råd osv osv.
  Vi har en ovärdig regering och statsminister!

 11. Jag har förstått att Hitler körde med samma taktik i början… De som INTE kom på partiets arrangemang antecknades. Många vågade inget annat än att delta. Känns det bekant i Pride och andra protester i PK-Sverige?

 12. Pride lämnar mig helt oberörd, men nu vevar media bilder från spektaklet i varje nyhetssändning och därför tvingas man se bilder därifrån. Det mest uppseendeväckande måste ändå vara avsaknaden av kvinnor i slöja och andra muslimska attribut. Gå ut på stan vilken dag som helst och du möter dem med barnvagnar och påsar från kända butiker i snart varje gathörn, men lyser de med sin frånvaro. Borde inte det vara föremål för debatt?

 13. Personligen gör det mig inget, att de kör på med “sin” Prideparad.

  För på något sätt görs delar av detta evenemang till något, som jag känner det, som får lite av motsatt verkan och effekt , mot vad som troligen är meningen.

  Att man som HBTQ-person vill vara en del av det vanliga samhället och bara bli accepterad för det. Samt smälta in och vara trygg med det i sitt liv.
  Som då är många HBTQ-personers egna önskningar och mål.

  Detta ställer jag då upp på helt och hållet. Det ska respekteras.

  Fast när man ser hur vissa delar av Pride-paraden, som går på våra allmänna gator i vår huvudstad. Så undrar man ibland om det verkligen är
  så, för alla deltagare?

  • Nästa parad med vidhängande flaggor blir HLRB-paraden
   HLRB står för Hjärtfel, Lungfel, Rygg och Benvärk.

 14. Historiens dom kommer att bli oförsonlig. Om det överhuvudtaget kommer att skrivas någon svensk historia i framtiden. Som vanligt när man inte möter nämnvärt motstånd drar man ett varv eller två för mycket och sedan brister allt. Jag misstänker att majoriteten av alla dem som inte har samma sexuella läggning som majoriteten inte heller är särskilt begeistrade över detta spektakel. Pride har blivit en obligatorisk rit för etablissemanget och de som eventuellt har ett medverkande där som villkor vid valurnan torde vara en försumbar bråkdel av de som har medverkan i Pride som bortgallringsfaktor.

  Det är mer än hög tid att åter inpränta att religiös åskådning och sexuell läggning är privatsaker.

 15. Skall våra småbarn behöva se dessa äckliga gamla gubbar som tallar varandra i skrevet FY FAAN
  Annars så bryr jag mig inte ett skit om vad dom håller på med eller med vem ,,dom har sig själva att skylla om dom åker på en blåtira av ilskna
  “normala “som tycker att allt gått för långt

Kommentera