Män av arbetarklass sticker ut enligt Aftonbladet

HATMEDIA. Det finns lika många förklaringar till Sverigedemokraternas framgångar som det finns ­teorier om Palmemordet.

Här är några:
SD-väljare är bittra.
De är rasister.
De är arbetslösa.

Faktum är att SD:s väljare inte är mer arbetslösa eller olyckliga än folk i gemen. På en höger-vänsterskala är de ganska mycket i mitten. De lever inte i ekonomiskt eller socialt utanförskap, utan har jobb i lika hög utsträckning som genomsnittet.

Det som får dem att sticka ut är andra saker. De är män. De är i hög grad arbetar­klass. De är väldigt negativa till invandring, men också till EU, ­bistånd och klimat. De är mer positiva till ­dödsstraff.
Dessutom verkar SD-väljarna vara mer oroliga än genomsnittet för att drabbas av sjukdom och för att pensionen inte ska räcka till, vilket i sin tur hänger ihop med klass.

Allt detta enligt mätningar av stats­vetarna på SOM-institutet i Göteborg.

I Sverige har fokus inom vänstern ­legat på att fördöma SD:s politik. Det är inte så konstigt. SD:s historia och ­politik är extrem.

Mindre energi har lagts på att försöka förstå vad det är som driver utvecklingen och hur man därmed bör agera för att möta den.

Ovanstående är början på en ledarkrönika i Aftonbladet av Karin Pettersson.

-Pettersson  undrar vad som är extremt med SD:s historia och politik, jämfört med socialdemokraterna eller för den delen Aftonbladet? och tydligen sticker man ut om man är man av arbetarklass enligt AB. Tiderna har förändras och socialdemokraterna!

Antingen kan redaktör Karin Pettersson inget om historia eller också ljuger hon…

Nåväl, ovanstående är ändå rätt snällt av ledarskribenten, hon kanske har börjat rott?

Den 22 november 2012 skrev damen detta i AB.

Aftonbladet

14 thoughts on “Män av arbetarklass sticker ut enligt Aftonbladet

  1. Önsketänkande från leksakspressen. Man bestämde sig för att göra en egensnickrad profil på meningsmotståndarna redan för 10 år sedan och försöker alltjämt sprida desinformationen, är det någon som bryr sig…

  2. Människor i praktiska yrken, oavsett om de är män eller kvinnor, akademiker eller yrkesarbetare, har ett helt annat förhållande till verkligheten än ”intellektuella” eller teoretiker. De är ”doers” och har förmåga att skilja på genuina teorier och hitte-på-teorier som majoriteten av politruker och ”journalister” verkar hemfalla åt.

    Sedan ska vi komma ihåg att SD är vägen inte målet. När vi väl har kommit ur rådande mardrömssituation kan vi börja fundera hur vi ska utveckla vårt samhälle och kultur. Om framtida lösningar vet vi inget, det enda vi vet är vilka lösningar som inte fungerat.

  3. Hitta på eller AB..Ha ha .. Vilken propaganda . man blir ju rädd att bara läsa deras osanningar . Det är ju bara motfalls kärring snack allt ,,,Fattar ni inte vad som händer i Sverige idag …Det håller på att gå år helvete pga eran kom-hit-alla-fattiga-i-värden-politik …Och har ni inte fattat vad som sakta håller på att hända att risken för terrorattentat eskalerar .Men ni glömmer av vad som hände i Bryssel för några veckor sedan och ni missade efterfesten som muslimerna firade sina terroristers himlafärd till dom 74 oskulderna . Jag tror att fler Svenskar börjar fatta vad som händer i Sverige idag ,när man ser att Polisen inte hinner med att stävja brottsligheten och det eskalerande våldet pga den stora invällningen av folk som inte har här att göra . Sjuklövern vågar ingen rösta på mer efter deras ”naiva”politik som har kostat oss delar av våran välfärd . Därför kommer folk att rösta på Sverige Demokraterna i nästa val.

  4. Karin Pettersson bör dissekera sig själv och de som sitter i samma tidningshus. Hur vi utomstående ser ut, tycker och tänker har hon inte med att göra.

  5. Bildad Kvinna med annan åsikt än den som den rent itelekt handikappade vänsterpressen samställs under, i samma ögonblick nämns som rasist, kan aldrig användas retoriskt utan att tappa trovärdighet. Aftonpesten tappar ständigt läsare därmed intäkter vilket medför desperata annalyser med godtykliga sjabloner över folks åsiktsyttringar.
    Som är väldigt missvisande utan trovärdighet. Vänster Nä tack!.
    Politiskt korrekta är däremot vår tids största hycklare, därmed den största samhälles faran över gemene man/kvinnor.

  6. PKmedia, politiker och annat avskräde skall INTE komma så lätt undan som de gjorde vid andra världskrigets slut. Det finns många lyktstolpar att hänga upp dessa i för allmän beskådan. Avbönens tid skall vara förbi alla skall ställas tillsvars för skadan de åsamkat landet och folket. Jag hoppas att få vara med vid detta folkets skådespel.

    • Jag är motståndare till all multikulti, islamiseringen, arabiseringen, mångkulturen i dess alla former, jag är nu pensionär men har yrkesarbetat i hela mitt liv, jag är en MYCKET VÄLUTBILDAD AKADEMIKER, sedan tonårstiden väl inläst på nazism(och en svuren motståndare till nazism, fascism, kommunism och all vänster), koncentrationsläger, 2dra världskriget. Kommunism och den mesta vänstern är lika totalitär som nazism(och politisk/religiös islam) och sedan den gamla borgerligheten blivit kulturmarxistisk är jag lika mycket emot den också.
      Har i flera årtionden ansett att nuvarande politik verkligen kommer att göda fascistiska rörelser eftersom under ett kulturmarxistiskt ok från både vänster och höger och mitt på kommer ingen att kunna andas.
      Har röstat SD och kan göra det igen.
      Man drar skatt på min pension men i mitt inre har jag sagt upp mitt samhällskontrakt med svenska staten och Sverige.

  7. 180.000 fast anställda fanns vid STASI i DDR,fördelade över filialer runt hela landet.Till detta tal fanns flera hundratusentals,som var s.k. IM.
    Vilket innebar,att de spionerade (informerade) för STASI,om sina grannar,arbetskamrater,sin egen familj och alla som statsledningen ville veta något om.
    Efter murens fall fanns de väldigt få som ville erkänna,att de sysslat med eller arbetat för STASI !! Sak samma sker nu så långsamt i Absurdistan, förrädarna har börjat ro… I slutändan blir det tydligen endast de,som i PK-media nu fått fasta jobb inom STATS-TV o.Radio som räddar sina skinn !

KommenteraAvbryt svar