Dubbelspel från de rödgröna i terrorkampen

INRIKES. I frågan om bekämpning av terrorism bedriver regeringen ”ett fult politisk dubbelspel” bakom ryggen på sina väljare, skriver Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) på SvD:s debattsida.

Det han syftar på är förhandlingarna inom EU om att införa ett så kallat Passenger Name Record (PNR) för att gemensamt samla passageraruppgifter och därmed kunna kartlägga misstänkta terroristers resemönster.

”I Europaparlamentet predikar socialdemokrater och miljöpartister varnande om övervakningssamhälle och hot mot personlig integritet, samtidigt som samma partier när de utgör Sveriges regering åker till ministerrådsmöten i Bryssel och förklarar att man står bakom ett gemensamt PNR-system”, skriver Adaktusson. Han tillägger att det efter terrordåden i Bryssel är dags för inrikesminister Anders Ygeman att ”ta bladet från munnen; var står Sverige i den gemensamma kampen mot terrorn, hur länge ska det rödgröna dubbelspelet pågå?”

3 thoughts on “Dubbelspel från de rödgröna i terrorkampen

  1. Antagligen är man rädd att tappa kärnväljare om man gör något som uppfattas som en tvärvändning mot vad man predikat tidigare. Det vore att erkänna att man blir överkörd i EU-parlamentet. Men man skulle kanske få nya väljare om man visade lite ryggrad…

KommenteraAvbryt svar