AF: Våra pengar räcker inte till alla nyanlända

INVANDRING. Arbetsförmedlingen anser att regeringen har underskattat hur mycket etableringen av nyanlända kommer att kosta myndigheten. Nu vill man ha nya miljarder i anslag.

Häromdagen läste vi om att Migrationsverket behövde 60 MILJARDER EXTRA under två år för att klars sin verksamhet.

När Arbetsförmedlingen överlämnar sitt budgetunderlag till regeringen är det framförallt en punkt som sticker ut. Myndigheten anser att det kommer behövas en kraftig förstärkning av anslaget till etableringen av nyanlända. Redan under 2016 ber myndigheten att anslaget ska höjas med en miljard kronor utöver de 1 389 miljoner kronor regeringen anslagit.

– Det är framförallt program- och förvaltningsanslagen för etableringsuppdraget som behöver utökade resurser. Vi har inga stora behov av mer resurser på de andra anslagen, säger Clas Olsson, biträdande generaldirektör, till Altinget.

Årets tillskott är för att myndigheten ska kunna stå rustat inför kommande år. För åren 2017 till 2019, när de nyanlända som kom i höstas ska börja introduceras på arbetsmarknaden, kommer myndigheten att behöva en omfattande förstärkning. Under 2017 anser myndigheten att anslaget utökas med nära två miljarder, under 2018 och 2019 kommer det krävas nästan tre miljarder anser Arbetsförmedlingen.

-Pettersson ser att det är relativt små belopp AF begär men då ska ni veta att Arbetsförmedlingen redan får 80 MILJARDER per år och gissa vart större delen av dessa pengar går?

27 thoughts on “AF: Våra pengar räcker inte till alla nyanlända

  1. LÄGG NER AF!! Arbetsmarknadsutbildningar bör däremot behållas och erbjudas arbetssökande. Den man/kvinna som är anställningsbar behöver INTE Arbetsförmedlingen – all kontakt med densamma sänker självkänslan enormt.
    Att själv, genom egen kraft skaffa ett arbete är oerhört stärkande för självkänslan! Jag skriver av egen erfarenhet, fick ingen hjälp av AF och gick bara och slog dank, ju mer kontakt med AF jag hade ju latare blev jag och kände mig värdelös….!
    Jag ansågs värdelös och anställningsomöjlig av AF men lyckades själv skaffa ett arbete som jag lyckades behålla under flera decennier, ett bra jobb med bra lön.
    Den som vill ha ett jobb kan alltid skaffa ett om viljan finns och genom att ligga i och söka….Man bör söks jobb som är realistiska att man kan få, sikta så högt som man kan och försöka…Tyvärr idag frågar arbetsgivarna efter referenser in absurdum och det kan vara svårt att få en chans, men att aldrig ge upp är viktigt, utan ett jobb och lön är man ingenting….
    Satsade ett arv på Sydafrikanska guldaktier och blev ekonomiskt oberoende och lever numera utomlands och lever ganska gott!

    • Som jag ser det är ”ARBETS”-”FÖRMEDLINGEN” till för de förmodligen 10.000 tals anställda inom denna ”myndighet”….AF saknar allt existensberittigande! Däremot att erbjuda utbildning är väl använda pengar!
      MEN LÄGG NER AF NU, DEN SOM KAN FÅ ETT ARBETE FÖRMEDLAR/SKAFFAR DET SJÄLV!!!

      • ARBETSFÖRMEDLINGEN borde byta namn, Socialdemokraterna är duktiga på att lägga ut dimridåer och döpa om allt möjligt – vad sägs om Mångfaldsplansförmedlingen ?!
        Det var länge sedan AF förmedlade ARBETEN, det hörde det gamla landet till att arbeta….

  2. Detta är bara början, under året kommer fler och fler myndigheter och kommuner kräva mer pengar för att klara detta svek mot svenska folket. . Vad har AF åstadkommit med så mycket pengar? Jag har inget emot bilmekaniker, men jag anser inte att man har relevanta kunskaper som bilmekaniker att driva ett verk med tusentals anställda som Mikael Sjöberg gör. Detta är ju iofs legio inom politiken i Sverige, bristande kunskaper men rätt partibok eller ”uffare” så kommer man långt. Man kan schabbla bort hur mycket pengar som helst som andra betalat, men är helt utan ansvar. Förvånad över utvecklingen? Kollar man på vanstertroll.se så förstår man att Sverige kommer vara ett U- land 2045.

  3. Arbetslösa svenskar i fas 3 tvingas nu att söka jobb i hela världen,annars dras deras pengar in.Det spelar ingen roll om du har enbart grundskola/gymnasieutbildning du är tvingad att dagligen söka många jobb i hela världen under tiden som du arbetar på slaveriet 8 timmar om dagen.
    Det är svårt att samtidigt arbeta många timmar per dag och söka massor av jobb och åka till olika jobbintervjuer ,skriva massor av jobbansökningar,piskan viner i luften,pressen är enorm,många har blivit djupt deprimerade av de orimliga nya kraven som ställs på fas 3 are.Ingen utbildning erbjudes svenskar,alla resurser går enbart till nyanlända.
    Djävulskt vidrigt!

    • Suzie :
      Jag vet inget annat land i Europa där någon idag kan behandla sin egen befolkning så illa och inget händer ….absolut inget ….ut på gator och torg syns och hörs , har ni ingen stolthet !
      Om inte, se då till att skaffa er det för kommande generationer !

    • Lyckades skaffa jobb utan hjälp av AF och har aldrig varit i fas3, slutade jobba när jag blev ekonomiskt oberoende. Jag tror att det börjar med att man själv försöker utan hjälp av myndigheter, även med låg utbildning så har man styrkor och svagheter och det gäller att hitta sina starka sidor och visa upp dem för arbetsgivaren eller starta eget.
      Arbetsgivarnas krav är större idag än när jag sökte jobb, det är utdrag ur brottsregistret och papper från Försäkringskassan betr. sjukskrivningar de senaste tre åren + detta så vill de se att du är något att ha på arbetsplatsen….
      Jag förstår inte hur alla dessa nyanlända utan kunskaper i svenska ska kunna få jobb, de kommer att hugga alla enklare jobb utan krav.

    • Suzie….Jag förstår att du lider, fas3 är att förnedra människor och du påpekar att d är deprimerad om jag tolkar dig korrekt! Det finns människor som försöker få ett arbete men misslyckas och det är nog inte något att skämmas över, det finns många.
      Träffade en negress eller mulatt här i Thailand, långtidssjukskriven ANSTÄLLNINGSOMÖJLIG….Hon softade här på Försäkringskassan i 3 månader…Sådana är de, sådana är de, sådana är de blattarna….
      MEN OM MAN LIDER AV DEPRESSION då ska man vila från det Du beskriver, – se till att bli sjukskriven för depression från det elände du beskriver, det låter jobbigt men detta du beskriver är ett permanent utanförskap som kommer att bli vanligare och vanligare. Under Fredrik Reinfeldt ökade sjukskrivningarna och förtidspensioneringarna kraftigt och detta fortsätter under Stefan Löven….+ på detta kommer 100,000 tals nyanlända som kommer att bli en permanent belastning på Sverige livet ut!

  4. Den grekiska ledningen uttalade sig idag om att de inte ensamma kan hantera bördan. Undrar om Pascalidou insett att hennes hemland ser migranterna som en börda? Dags att hon lämnar Sverige för att driva sin hjärtefråga i hennes föräldragenerations hemland?
    De är alltså en börda och inte en resurs?

  5. Är det inte lika bra att anslå hela jävla statsbudgeten till
    flyktingindustrin, vi kommer ju ändå att hamna där förr eller
    senare?

  6. sju klövern har inte råd att ha Svenskar i Sverige, sluta betala skatt. Jag vill inte ha gäst parasiterna här. Kasta ut dem tillsammans med sju klöverns grovt kriminella Landsförrädare från Sverige. Se på olof och Seausesco.

  7. Oavsett hur mycket pengar AF får så kommer inte en enda nyanländ få ett jobb. Vi alla vet att Sverige har enorma skogs arealer som behöver röjas, plantera ny skog, omfattande skogsvård, samla ris till flis m.m. Men dessa jobb vill nog ingen utföra p.g.a att det är bekvämare att gå och hämta bidragen och inte behöva göra någonting

  8. Stopp och hallå. I flera år har vi fått höra hur lönsamt det är med utomeuropeisk invandring. Det kan väl aldrig vara så att 7-klöverns politiker medvetet har ljugit för oss?

  9. Enligt Statssvetsaren Röven flyr ju alla för sina liv. Inte kan han väl tro att de är ekonomiska flyktingar det handlar om. Nej vi vanliga svenskar är bara naiva för PK gänget vet väl bäst

  10. Om AFs pengar inte räcker så visar det att de inte används till att förmedla jobb utan till bidrag och statistiskt arbete.

    Antag det finns 1000 lediga jobb att söka så bör det inte påverka AFs kostnader så mycket om det finns 2 000 sökande eller 100 000, förutsatt att de sökande själva kan knappa in sina uppgifter. Om de inte kan det är de inte anställbara.

  11. Var det inte så att de ”nyanlända” var högutbildade civilingenjörer, läkare och raketforskare, så då bör det väl inte vara några större problem för dom att komma in på arbetsmarknaden ? :/

  12. – Över hälften av alla flyktingar inom EU har ekonomiska motiv och därmed ingen rätt till asyl. Det handlar om 60 procent av alla flyktingar. Det är människor som man kan anta inte har en enda anledning att ansöka om flyktingstatus, enligt EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans.

    • Snart kommer guldregnet. Snart sitter nordafrikanerna vid ritbordet och skissar på nya typer av UAV-flygplan åt SAAB Aerospace/Technologies.

      Snart beträder övrig MENA scenen i blå hallen i samband med Nobelpriset i medicin och mottager priser för upptäckten av nya typer av celler och framtagandet av vaccin mot cancer.

      Ha tålamod. Guldregnet kommer retroaktivt.

KommenteraAvbryt svar