Frukt och grönt i stället för byggnadsingenjör

INVANDRING. Ahmad Chehada har sagt upp sig från jobbet som byggnadsingenjör och blir torghandlare i Andersberg, Halmstad – Jag vill ha ett eget företag som jag kan utveckla. Hela min släkt driver företag runt om i världen. Det är här bara början.

Hallandsposten träffar en strålande glad Ahmad Chehada på Andersbergs torg. Klockan är 14 och premiären för hans torghandel ligger fyra timmar bakåt i tiden. Lådorna med frukt och grönt i det grönvitrandiga tältet är nästan tomma. – Det här gick över förväntan, säger han och ögonen lyser.

Kvart i tio på förmiddagen var Ahmad inte lika avslappnad. Då var det full fart på honom och hans kompisar. Det gällde att få in alla varor i tältet, sätta upp prislappar och fixa till en banderoll med läckra frukter och grönsaker som fond för att göra ”butiken” trivsammare.
Redan innan torghandeln formellt hade öppnat stod kunderna på kö att få komma in och fylla korgarna med tomater, paprikor, mangold, slätbladig persilja, apelsiner, ägg med mera.

Malin Andreasson Sonesson, samhällsvägledare på kulturförvaltningen, arbetar på Medborgarservice. Hon har mer än ett finger med i spelet när det har gällt att skapa förutsättningar för en torghandel på Andersberg. – Jag vill få ett mer levande centrum. Vi börjar med torghandeln på lördagar under tre månader framåt. Sedan får vi se hur det går. Då kan det utökas till fler dagar i veckan.

Ahmad Chehada kom till Sverige får två år sedan. Han lärde sig svenska snabbt och redan efter sex månader hade han jobb på en byggfirma.

-Pettersson önskar Ahmad lycka till men tror att det ligger en gravat hund här. Ahmad har alltså enligt tidningen jobbat 1,5 år på en byggfirma och där borde han rimligen haft en lön som byggnadsingenjör på minst 30 000 i månaden och nu ska han sälja grönsaker på torget i Andersberg på lördagar och tjäna…??? Det är en fullständigt omöjlig kombination. Något stämmer inte.

Minns ni förresten Abu Ali, han sålde också grönsaker…

 

7 thoughts on “Frukt och grönt i stället för byggnadsingenjör

  1. Finns bara två anledningar till att säga upp ett fast jobb som byggnadsingenjör för att stå på torget och nasa.

    1) Jobbet som byggnadsingenjör var för tufft och han måste ta order.

    2) Som torghandlare är allt svart och han slipper jobba själv.

  2. I Nollkoll landet Sverige är det mer lönsamt att sälja grönsaker
    trots att det borde vara ett väldigt attraktivt yrke att vara
    Byggnadsingenjör nu när vi ska bygga tusentals nya
    bostäder för att inhysa alla nya medborgare,? Här ligger nog mer
    än en hund begraven?

  3. Rättvisa eller RÖTvisa? Sverige gör sig för namnet Sverigestan. Min dotter har en bondgård och står och säljer på torget. Hon måste ha godkänt kassaregister när sk(r)attmasen kommer… MEN EN MUSLIM vidsidanom på samma torg som säljer samma saker får aldrig en fråga om de har ” kassa register” … Dessa får sälja svart så mycket de vill. sju klövern har blivit extrema rasister mot den Svenska befolkningen. Märkligt ingen vaknar upp. ?? Sverige ett mycket mycket sjukt land !

    • ”Min dotter … står och säljer på torget. Hon måste ha godkänt kassaregister … MEN EN MUSLIM vidsidanom på samma torg .. får sälja svart så mycket de vill. ”

      Jaha, snft, snyft, torkar en tår … men VAD faen gör HON åt saken????!!

      Som vanligt så gnäller dumsvensken istället för att göra något!! Gnäll, gnäll, gnäll …

      Finns flera alternativ:
      1. Gör samma sak, sälj svart hon med.
      2. Anmäl blattebabben till: socialen, polisen, tidningen, försäkringskassan, skatteverket, radio o TV, ..ja till vem fan som helst, men stå inte bara där och knyt näven i fickan för att sedan GNÄÄÄLLA!
      3. Ta med en brandsläckare och spruta babbegubben full med skum.
      4. Ring Breivik och be om råd.
      5. Fyll på själv – MEN SLUTA GNÄLL!!!
      6.

  4. Märkligt att svenska myndigheter har så förbannat svårt att förstå när de har att göra med maffia!

    De ser heller inte pågående korruption, de är tydligen så förbannat enfaldiga, naiva och svagbegåvade! De tror att det de ser är verkligheten trots att det bara är en skimär! När fan ska de lära sig att se igenom leende klanledare som blåser myndigheterna fullständigt!

KommenteraAvbryt svar