15 000 äldre riskerar att dö av svält

ÄLDREVÅRD. Vi har de senaste dagarna sett exempel på mat som serveras till våra äldre, potatisgrytan, det brända fläsket och falukorv med ägg utan korv och ägg är exempel. För snart två år sedan sände SVT ett program om att äldrevården i Sverige har så stora problem att liv är i fara

– Vi vet att mer än hälften av de gamla på svenska äldreboenden är undernärda. Det betyder att 15.000 personer i äldrevården svälter ihjäl, sade Yngve Gustafson, professor i geriatrik.

Enligt Yngve Gustafson har det blivit lite bättre de senaste tio åren men problemet är fortfarande gigantiskt. – Det är fortfarande väldigt, väldigt många människor som svälter i onödan, sade professorn.

Omkring 15.000 personer har så dåligt näringsintag att de riskerar att dö av det.

-Pettersson säger att det är bättre att Migrationsverket sköter äldrevården, de drabbas aldrig av besparingar…

 

8 thoughts on “15 000 äldre riskerar att dö av svält

  1. Äldreboenden där gamla vanvårdas och svälter ihjäl är ingenting annat än koncentrationsläger, planerat och iscensatt av de mycket ondskefulla och grovt kriminella i sjuk-klövern.Uppmanar alla som har sina kära äldre på dessa hemska ovärdiga och äldrefientliga läger att göra gemensamt uppror och kräva bättre vård och mat för sina anhöriga under deras sista tid i livet.De gamla skall inte betala för att svält och vanvårdas ihjäl.
    De grovt kriminella sjuk-klövern och deras gullegrisar från mellanöstern borde tvingas att bo minst 4 månader på ett koncentrationsläger för äldre.
    Det här plågsamma avlivandet av våra äldre måste stoppas nu.
    Må allt ont som sjuk-klövern utsatt/tvingat på de svenska folket slå tillbaka med full kraft på dem själva.

  2. SOCIALDEMOKRATERNA ar for en muslimsk massinvandring, 100.000 tals unga livsdarliga muslimer….INTEGRATIONSVERKET har 7000 anstallda, STEFAN LOVENS gang gor allt for att fylla SVERIGE med kriminella araber, muslimer!

  3. Nej vi vet att minst 15.000 dör av svält i Sverige varje år. Nu är risken att det kommer bli tre eller fyra dubbelt mördande av sju klövern som är skyldiga till dessa morden.

    • Helt rätt Bertil.Mord är precis vad det är som de satans folkförrädarna i sjuk-klövern gör mot våra gamla.

  4. Jag kommer att blåneka när man försöker ta in mig på äldrevanvården.
    Jag dör hellre hemma än att jag svälter ihjäl på äldrevanvården.

    • Dessvärre måste jag trycka like (tummen upp) på dín kommentar. Här till nödd och tvungen då äldrevanvården är ett resultat av sju(k)-klöverns politik.

  5. Tvingas äta grismat är inget värdigt liv. Det ställs grupp mot gruppp i detta sjuka land. Den aggressiva gapiga krävande muslimen får allt, svensken ska tiga och svälta. Att våra politiker kan se sig själva i spegeln förundrar mig. De är totalt samvetslösa, vid sidan av alla privata äldreboendeägare och giriga asylbaroner som inte tvekar att sno varenda skattekrona de kan roffa åt sig. Osmakligt!,

Kommentera