Otjänlig mat till våra äldre

ÄLDREVÅRD. Landstingets kök har en längre tid inte kunnat leverera bra kvalité på maten. Ungefär fyra gånger i veckan klagar de äldre på maten. Men att klaga har inte hjälpt, och just före nyår kom det uppbränt fläsk till Annagårdens äldreboende i Skellefteå. 

Vårdbiträdet Maria Björklund och hennes kollega Daniel Falk har arbetat under fem års tid. Båda uppger att maten till de gamla ofta varit under all kritik, men i går kom kolbitarna som fick personalen rejält att reagera.

– Det är inte första gången det händer, och det är inte så här det ska fungera, det här är kunder som betalar för sig. Och hur tänker man då man skickar iväg mat som är uppbränd? funderar Daniel.

Maria berättar att mängden som skickas är ojämn: – Det förekommer dagar då det skickas för lite mat, och ibland är det för mycket mat, så att massor måste slängas, det är som om man inte planerar alls, säger hon.

Men värst är det när maten som kommer är så dåligt kokt så att vårdtagarna inte klarar av att tugga den. Daniel berättar: – Den är ojämn. Den kan vara väldigt bra, men det finns tillfällen då den varit vidrig. En Janssons frestelse som var vattnig, korv som stekts en dag innan, och sedan värmt upp och blivit alldeles skrynklig. Hade jag fått sådan mat på restaurang hade jag returnerat den genast.

– De gamla klagar nästan varje dag på maten. Jag skulle säga att det händer minst fyra gånger i veckan som vi upplever missnöje, säger Maria.

Och uppgivet säger hon att ingen lyssnar: – Vi kan ju inte hjälpa dem, vi har klagat till köket som levererar maten, men det blir ingen skillnad. Till sist ger man liksom upp.

Man har haft direktkontakt med köket: – När vi fått för lite mat har vi ringt till dem, då korrigeras det långt efteråt. Det konstiga är att de inte ser själva vad man skickar iväg. Att det ska behövas ett påpekande är väl i sig knappast kostnadseffektivt?

Hur mycket betalar de boende för sin mat? Beror lite grann på vad de tjänar, men runt femtilappen ungefär, gissningsvis.

-Pettersson säger att det borde inte vara något större problem, låt Landstingets kök leverera maten till de asylsökande så blir det fart på politikerna. Då kommer politiker och tjänstemän göra allt för att få de kverulerande asylanterna nöjda och inga pengar kommer att sparas…

VK.se

2016-01-01_0655

Som ni vet brukar de asylsökande klaga på maten över hela vårt land, så gjordes och görs även i Oxelösund. – Pettersson har vid flera tillfällen besökt restaurangen som serverar maten till dem och ingen gång skulle jag ha skämts för att servera den hemma eller vägrat betala för den. Läs Kyckling Tikka Masala i Oxelösund

7 thoughts on “Otjänlig mat till våra äldre

  1. Pensionärerna borde kanske göra som menaiterna gör när dom är missnöjda. .eller nej förresten. Det kommer bara att skyllas på högerextremism som vanligt.

  2. Är det IS som lagar mat i Skellefteå? Fläskfobi och fäbless för eld skulle kunna förklara resultatet.

  3. Politikerfrälset borde SKÄMMAS men det har de inte vett till! Typiskt slappt och svenskt, de har tecknat ett avtal men har inga medel att trycka på när entreprenören inte levererar. Det måste ingå klausuler i de avtal de skriver att de kan utfärda varningar och dålig mat som i exemplet ska ge kraftiga böter ev. att avtalet sägs upp omedelbart. Det minsta man kan begära är att våra äldre får minst likvärdig mat som asylinvandrarna, helst mycket bättre då de jobbat och betalat in skatt hela livet.
    Inga krafter skall eller bör sparas att leverera bra mat till våra äldre. Kan man PÅTVINGA KOMMUNERNA FLYKTINGSLÖDDER DÅ KAN MAN TAMIHELVETE PÅTVINGA KOMMUNERNA ATT SLÖTA LEVERANSEN AV MAT TILL SVERGES ÄLDRE!!
    Mindre snack och mer verkstad – leverera eller skampåle vid torget!

    • Det ska vara: Kraftiga böter till kommuner som Inte sköter matleveransen till våra äldre!

      • Är det skattebetalande fel när komunen serverar otjänlig mat? då skall de heller inte betala böter. Straffa de skyldiga.

Kommentera