Pettersson har fel

Pettersson har vid flera tillfällen tex, HÄR, HÄR och HÄR ganska oförsynt påstått att araberna är mindre framstående på den vetenskapliga sidan och att det är svårt att hitta unika kvalitetsprodukter från arabvärlden. Eder FjärranÖsternRapportör anser dock att Pettersson har fel!

Eder FjärranÖsternRapportör har istället ofta berättat om målinriktad avancerad  forskning i Saudiarabien och Egypten som man kan man läsa om HÄR och HÄR och i somras fann jag under resa i Dalarna alldeles utmärkta dadlar från Saudiarabien i en affär i Hedemora.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

12 thoughts on “Pettersson har fel

  1. Dadlar och Fikon är goda, det beror troligtvis mest på klimatet
    där, och mindre på vem som odlar dem! Men det är nog ingen
    som får Nobelpriset för det ?

  2. Också den enda saudiska produkt jag stött på.

    Frågar alltid efter arabiska och afrikanska produkter. Skulle vilja köpa en ny cykel, men nej, sådant finnes icke. En sadel då, nä, det har vi inte. En mutter, kanske? Ut, du driver med mig!

    Fråga gärna på systembolaget också.
    Och på Webhallen.
    Och i bilaffären.
    Osv, osv.

  3. Äntligen något annat än kamelpiss! Började faktiskt tro att exportprodukterna var olja och kamelpiss!!! Alltså är det nu olja, kamelpiss och dadlar!

    Vilka innovationer kan vi förvänta oss i framtiden! Några innovationer måste till nu när oljeberoendet obenhörligt ska fasas ut enligt väl initierade källor MP!

  4. Om du nu är förtjust i dessa sockerrika frukter,rekommenderar jag dig att köpa Persiska (iran) från den enda ort på jorden (Bah) ,som lär vara fri från de flugor,som lägger sina ägg i dina läckerheter !
    Kolla gärna innan du stoppar i dig dem på bilden…Oftast finns levande kryp i dem…. God aptit !

  5. Jag uppmanar/rekommenderar alla att se över möjligheten att beväpna sig. Det kommer att behövas. Jag är övertygad om att Patrik Engellau har rätt i sin dystopi.

    ”Jag vet inte hur många månader det tar innan vi börjar upptäcka konsekvenserna i form av butiksrån, kanske i första hand nattetid, men sedan även på dagarna. Två tre starka killar kan lätt gå in i en affär med några ensamma biträden och be om kassan och sedan lugnt gå därifrån. Snart upptäcker de att de faktiskt kan göra sammalunda i villaområden när familjen sitter och ser på teve utan att det uppstår mer besvär för deras del än offrens tandagnisslan.”

    http://detgodasamhallet.com/2015/11/05/saker-hander/

Kommentera