På Island kallas Malmö – Helvetet på jorden

INVANDRING. ”Du kommer att radera isländsk kultur””Din naiva fitta, ska du verkligen ta emot 10 000 flyktingar”.

Barnboksförfattaren Bryndis Björgvinsdóttir sitter i restaurangdelen på Kex, en gammal kakfabrik som byggts om till vandrarhem i centrala Reykjavik, och läser upp några hälsningar hon fått från rasister den senaste veckan. En ilsken hälsning som lyder Har du sett hur Malmö ser ut? får Bryndis att skratta lite extra mycket.

– De använder alltid Malmö som exempel på hur illa det kan gå som om det vore helvetet på jorden, säger hon och skrattar.

De rasistiska mejlen beror på ett upprop Bryndis startat på Facebook där hon väldigt enkelt skjutit i sank den isländska regeringens kalkyl om att man, trots den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget, inte kan ta emot fler än 50 nödställda från Syrien.

– Deras besked var dessutom 50 personer under en tvåårsperiod. Flyktingar kan ju inte vänta i två år, säger hon upprört.

-Pettersson säger att ni kan läsa hela inlägget HÄR och menar att islänningarna kanske minns Slavräden år 1627. Sverige och svenskarna har garanterat glömt Svenska slavar i Nordafrika.

2015-09-11_1651

 

13 thoughts on “På Island kallas Malmö – Helvetet på jorden

  1. Problemet med Island, och i viss mån Norrland, är att vi som bor här älskar naturen och årstiderna. Min erfarenhet är att MENA-folk inte är naturälskare precis. Dessutom kräver de publik när de skränar och bråkar.

    Märkligt förresten, det var mycket prat för några år sedan då svenska män gifte sig med thailändskor. Dessa kvinnor som kommer ännu längre ifrån visar sig vara som finnar, idoga och arbetssamma, riktiga entreprenörer.

    • Mkt sant! Mena kvinnorna antingen hemmafruar elr jäkligt otacksamma på arbetsfronten! Asiatiskorna jobbar hårt som fan är min erfarenhet! Judar/ Mena folk är osymmetriska för passa in i en harmonisk natur! Masskommers är deras gebit. Har ni sett muslimer/judar lira tennis elr fotboll någon gång? Ngt mer klumpigt är svårfunnet

  2. Nja.. Än så länge har de väl inte nått längre än till Canto III, d.v.s. Helvetets förgård. Men med nuvarande utveckling är snart verket fullbordat.

  3. Enligt mina och andra jag känner så är Malmö ett helvete, många jag känner har flyttat därifrån! Jag tänker själv flytta lite norr up istället, hellre har jag etniska Svenskar till grannar…. ”Civiliserade invandrare kan jag ockå bosätta mig med”.

  4. Nog är det väl en point att syrier knappast trängs om att få komma till Island. Hittar man 50 st som vill är det en bragd.
    Något säger mig att klimatet i öknen skiljer sig en hel del där, gentemot ”hemma”?
    Vi har ju dessutom förstått att man flyr inte FRÅN ett land utan TILL ett par specifika länder, av nån anledning..

    • Det hänger inte enbart på klimatet….Det är ju i första bidrag och betjäning som blir utslagsgivande…Där är Absurdistan 5-stjärningt !

  5. Som allra oftast är det ett känslostyrt fruntimmer, som är godhetspastor. När skall ordningen återställas? Feministmaffian har snart monopol, i media, inom offentligt chefsskap mm.

KommenteraAvbryt svar