Polisen får göra husrannsakan hos Aftonbladet

INRIKES. Hovrätten ger polisen rätt att göra en husrannsakan hos Aftonbladet. Dagens Media har tidigare berättat om Solna tingsrätts beslut att låta polisen göra en husrannsakan hos Aftonbladet i syfte att få ta del av bilder på två misstänka rånare.

Beslutet överklagades av Aftonbladet och det har också väckt förfäran i branschen.

2015-06-13_1709

Journalistförbundet, Utgivarna, Sveriges Tidskrifter och TU gick till samlat angrepp på Solna tingsrätts beslut och hävdade att beslutet visade på ”grov respektlöshet för källskyddet”.

Men nu har alltså även hovrätten kommit fram till att polisen får genomföra husrannsakan eftersom man inte ser några hinder emot den, skriver Aftonbladet.

Tidningen ska överklaga beslutet till Högsta Domstolen.

-Pettersson menar att Journalistförbundet, Utgivarna, Sveriges Tidskrifter och TU visar grov respektlöshet mot det svenska folket och ställer sig på brottslingarnas sida när de inte lämnar ut foton på två misstänkta rånare. Bilderna måste gå att lämna ut utan att namnge fotografen eller var man fått dem ifrån.

Tidningar som Aftonbladet och Expressen har hoppat i säng med vänsterkriminella Researchgruppen för att komma åt anonyma källor och hänga ut privatpersoner. Det är anmärkningsvärt att etablerade medier inte väljer sängkamrater med större omsorg. Researchgruppen är ett glorifierat medborgargarde som låter ändamålet helga medlen. Hat och hot på nätet är ett problem och Researchgruppen är en del av det problemet liksom Aftonbladets skyddande av brottslingar.

Den gamla nazistblaskan Aftonbladet är och har aldrig varit rumsrena Europas frihetskrig – Aftonbladet den 22 juni 1941

2 thoughts on “Polisen får göra husrannsakan hos Aftonbladet

  1. På sätt och vis är det bra att AB finns.

    För då har man ju facit på hur en oseriös tidning jobbar.

    Så alla nya journalist-aspiranter, se och lär ert yrke, med AB som ett avskräckande exempel på journalistik.

  2. Bla bla, jidder, jidder, buhu, buhu. Att de bara orkar, Aftonbladet tror att de är en maktfaktor, de behöver rejäla knäppar på näsan

KommenteraAvbryt svar