Hatsajten Aftonbladet och Jan Guillou sprider rasism

Ni vet att Aftonbladet och dess chefredaktör älskar att rota i gammalt skit och döma dagens Sverigedemokrater för deras påstått nazistiska förflutna. Mindre känt är att Aftonbladet hjälpt till att sprida djupt rasistiska artiklar och påståenden från den kände invandrarhataren och vänsterextremisten Jan Guillou i januari 1996.

”…Men rent faktiskt så förhåller det sig alltså så att risken att en invandrare skall begå brott är ungefär dubbelt så stor som att en svensk skall begå brott…”

”…besöker man ett svenskt fängelse ser man en mycket mörkare bild, en närmast chockartad bild. För bland de intagna på fängelse är invandrarnas överrepresentation mycket större än vad man kan utläsa ur brottsstatistiken. Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75 % på just det fängelset)…”

”…Anledningen till att fler invandrare än svenskar dras in i narkotikasmuggling är mest att invandrarna har vissa talanger som är nödvändiga i sammanhanget men som helsvenska förbrytare saknar. De talar exempelvis kurdiska, arabiska och spanska, vilket underlättar om man ska göra affärer på de språken…”

”…det är inte särskilt lönsamt att stå i grönsaksstånd i Rinkeby centrum och redan nu har de alldeles för stora utgifter (hasch, eventuellt redan nu tyngre droger) för att ha tid med ett anständigt liv. De försörjer sig i huvudsak på småbrott, säg inbrott och väskryckning…”

”…Bara genom pengar kan man skaffa sig mänsklig värdighet och mycket pengar ger mer mänsklig värdighet än lite pengar. Pengar skaffar man inte i farfars grönsaksstånd utan genom brott…”

”…I gänget finns en stark övertygelse om att livet är och kommer att förbli en kamp mellan oss och dom (svenskarna) och det har egentligen inte så stor betydelse hur objektivt sann erfarenhet man har av diskriminering från dom andra, svennarna, eftersom känslan av diskriminering är så stark…”

”För många zigenare stjäl för mycket. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar. Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet…”

”…Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades…

”…Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid…

– Det mina vänner är några citat ur en artikel av extremisten Jan Guillou i januari 1996 och publicerad på den främlingsfientliga hatsajten Aftonbladet. 

9 thoughts on “Hatsajten Aftonbladet och Jan Guillou sprider rasism

  1. Ha ha ha… Ja där ser man. Det är som Aschberg förr också i hans tidiga program. Dom måste ha drabbats av hans syndrom allihop idag, därför beter dom sig så bizarrt som dom gör.

  2. I takt med att sanningen smyger sig på måste Aftonbladet med gelikar ge sig på att förvränga vad man tidigare sagt. Jag citerar 1900-talets störste retoriker: ”Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.”.

KommenteraAvbryt svar