Invandrare fast i skatteoffensiv

SÖDERTÄLJE. Skatteverkets insats mot ekonomisk brottslingarnas svarta pengar i Södertälje har gett resultat. Enligt Länstidningen i Södertälje har 46 personer och 15 bolag upptaxerats sedan offensiven inleddes 2011.

Det innebär skattehöjningar på närmare 33 miljoner kronor.

Skatteverket har jobbat tillsammans med bland andra polisen för att komma åt de svarta pengarna som anses ligga till grund för den grova organiserade brottsligheten i Södertälje.

De upptaxerade är kaféägare, föreståndare för föreningslokaler, fastighetsägare, en lärare, en mäklare samt ägare till restauranger, krogar och frisörsalonger. Därutöver berörs ett antal personer med koppling till den grova organiserade brottsligheten som alla anses ha levt utöver sina redovisade inkomster.

-Pettersson undrar varför det är så jävla svårt att tala om att de flesta rövarna är syrianer från Mellanöstern, de tar med sig sitt sätt att leva hit och tycker att svenskarna är oerhört dumma och lättlurade. Skattehöjningar på 33 miljoner är dessutom löjligt lite, det klarar en eller två av de rikaste Mena-svinen. Utvisning och återkallande av eventuella medborgarskap är det enda som tar…några namn på svin som kommit för långt norrut nedan.

Miljonsvindel på frisörsalonger      Rättegång kostar 300 miljoner    18-0 till bortalaget  LT 

3 thoughts on “Invandrare fast i skatteoffensiv

  1. Förutom instegsjobb mm åtgärder för att få ut nysvenskarna i arbetslivet satsas stora pengar på ”starta eget”. Då många av MENA-folket inte kan acceptera svenska arbetskrav och chefer väljer de att starta eget. De är ju så entreprenöriella! Dock utan att ha de kunskaper som krävs. De branscher som anges i artikeln ovan är vanliga.

    Efter krav på kassaapparater osv har också myndigheterna gjort undantag för just invandrare, bl a torghandeln. Jag vet också att många frisörsalonger med utländska ägare struntar i bagateller som att lämna kvitto eller att ha en kassaapparat. Hur det ser ut i restaurangbranschen ska vi inte tala om.

Kommentera