Var fjärde frisör saknar kassaregister

INRIKES. Trots att det är lag på att ha kassaregister, saknar var fjärde frisör i länet det. Skatteverket misstänker att det handlar om skattefusk, men har inte resurser för att kontrollera det.

Om ett företag omsätter under 178 000 kronor per år, alltså under 500 kronor per dag, behövs inte kassaregistret. Conny Svensson, som är nationell samordnare på Skatteverket säger till tidningen att den gränsen borde halveras.

-Pettersson tycker inte det gör något för nybyggarna är ju en vinst för landet…

SR

10 thoughts on “Var fjärde frisör saknar kassaregister

  1. Det är bra att de skattefuskar, skattepengarna går ändå bara till att ta hit en massa rånare, mördare och våldtäktsmän.

  2. Jag kunde inte bry mig mindre i om min frisör, konditor, bilreparatör… har kassaregister eller inte. Den företagare som fifflar påkommes nog ändå ganska snart, och skatteverket medverkar ju själva till dagens fiffel genom RUT och ROT avdrag som felaktigt godkänns trots uppenbara felaktigheter. Att den svenska ekonomin har problem löses inte genom att övervaka varje lite kronas väg genom samhället.

    Hur kunde Sverige bli så stort och ha så bra välfärd som det var fram till -90talet utan kassaregister?

    • Jag har slutat gå till min frissa, efter många år. Är så trött på att hon inte skaffar register. Hon har nu en ny större lägenhet, och ny bil och betalar ingen skatt. Själv har jag skattat hela livet och är nu på väg till ett mindre boende. Jag är pensionär och har knappt råd till frissabesök längre.

      • Vad säger att frisören fuskar?

        Självklart förekommer ”fusk” i alla branscher, men är det fusket större eller mindre än det som kan lagligt via instegsjobb, assistansbidrag, Rotavdrag, lönegaranti mm, listan kan göras lång på statliga ersättningar som sätter konkurrensen ur spel och som jag tror påverkar ekonomin långt mer än om ett kvitto saknas eller är felaktigt här och där.

        Både i nuvarande jobb och tidigare har kunder fått jobb och saker gratis då fakturering skulle kostat mer än ett korrekt kvitto eller faktura.

        I slutänden tror jag detta trasslande med fler och fler regler där en regel är meningslösare än nästa skapar mer arbetslöshet och mindre företagssamhet än lite friare tyglar där uppenbart fusk sätts åt men ett missat kvitto här och där inte spelar så stor roll.

        http://www.svt.se/ug/foretagare-fortsatter-fuska-med-rot-avdrag

    • Innan ordspråker- ”Ärlighet varar längst” avskaffades,och ersattes med främmande kulturer,(där svarthandel är dominerande) flöt ju
      vårt numera sjunkande skepp !

      • Ärlighet ja, hur länge skulle ett system som det i länken fungera i valfritt berikat område?

        http://matlandet.se/365/6698/

        ”Här litar man på kunderna, och om varken Marion eller Torbjörn finns på plats plockar och väger man själv sina tomater och lämnar pengar i en burk.”

        Idag ses kontanter som något så farligt att inte ens banker vågar handskas med kontanter, vilket är konstigt då det för bara några år sedan sällan var några problem trots att de fanns synligt överallt. Vad har förändrats på dessa få år?

  3. 100 frisörssalonger i Södertälje skattefuskar.
    Här ligger det en frisör i varje gathörn. Stäner en butik så blir det antingen en frisör eller en pitzeria eller en restaurang där.

  4. Typiskt idiotförslag, minskas summan till hälften kommer också inkomsterna att minska till hälften!

  5. 500 kronor om dagen – då måste väl alla TIGGARE ha ett kassaregister. De ”jobbar” ju och ”tjänar pengar” enl. de flesta offentliga företrädare…

Kommentera