Självmordsbombare i Stockholm

TERRORISM Den första explosionen inträffade mitt i julruschen kl 16.50 på lördagen vid ett av de mest trafikerade övergångsställena på Drottninggatan då en Audi 80 Avant gick i luften som stod parkerad på Olof Palmes gata 13 nära Drottninggatan. Bilen ska enligt uppgifter haft gasoltuber i bagageutrymmet. Bilen köptes så sent som 20101122. Polisen har igång ett gigantiskt pådrag och spärrat av stora området och skickat dit bombgruppen.

Nästa explosionen inträffade 300 meter därifrån i vad som verkar vara Sveriges första självmordsbombare. Runtom fanns det en mängd spik. Den döde var klädd i palestinasjal och hans kropp sägs vara så illa åtgången att den var delad eller hade åtminstine ett stort gapande hål runt magen.

Bilen var skriven på:

  • Taimour Abdulwahab, född 1981-12-12, Storgatan 2 lgh 1001, Tranås. Om detta är jihadisten som ligger sprängd på gatan på bilden ovan vet vi inte.

Jihadist skickade hot på video

Tidningarnas Telegrambyrå (TT), som ägs av de största dagstidningarna, och Säpo fick tio minuter innan explosionerna ett hotmail med en video bifogad som riktar mot det svenska folket. I videon pratar en muslim som hänvisar till den svenska tystnaden kring Lars Vilks målningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och säger att ”nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör.”

– Våra aktioner kommer att prata för sig själva. Så länge ni inte slutar ert krig mot islam och förnedrande mot profeten och ert dumma support till grisen Vilks, säger mannen.

Därpå uppmanar mannen alla muslimer i Sverige att ”sluta fjäska och förnedra er”. Han avslutar meddelandet med ännu en uppmaning till ”alla mujahedin i Europa och Sverige”:

– Nu är det dags att slå till, vänta inte längre. Kom fram med vad än ni har även om det är en kniv och jag vet att ni har mer än en kniv att komma med. Frukta ingen, frukta inget fängelse, frukta inte döden.

Aftonbladet skriver vidare:

Mannen som dog på Bryggargatan sprängde sig själv till döds. Han bar sex sammankopplade rörbomber men bara en exploderade. Han hade också en ryggsäck med full med spikar och ett misstänkt sprängämne.

Polisens bombtekniker undersökte den döde mannens väska med hjälp av en bombrobot. Röntgenbilder visar att den innehöll en stor mängd spikar och ett okänt ämne som man misstänker vara sprängmedel. Enligt vittnen på plats ska mannen ha ropat något på arabiska innan bomben detonerade. Enligt uppgift till Aftonbladet dog mannen av en rörbomb som han bar på kroppen. På platsen hittade man ytterligare fem rörbomber som tros ha varit seriekopplade. Av någon anledning slets kablarna mellan laddningarna av så att bara en av rörbomberna briserade. Det var med största sannolikhet den som tog mannens liv.

Några personer i närheten chockades och fick hörselskador när explosionen utlöstes.

Om det var Taimour Abdulwahab som figurerade även i videon är ännu inte klart. Däremot kan vi räkna med husrannsakningar inom kort, inte minst i Tranås. Säpo och polisen sitter nu i krismöten – och lägger locket på tills vidare.

8 thoughts on “Självmordsbombare i Stockholm

  1. Det står ju klart och tydligt i slutet på hans efternamn att han tillhör Wahabismen, den värsta avarten av Islam som finns i hela världen. Dess skapare hette Wahab och denne man heter Abdulwahab i efternamn.
    Han träffar just nu de 72 jungfrur som den barmhärtige och nåderika Allah och hans pedofil Muhammed har utsett åt honom.

  2. Man undrar ibland vad som rör sig i huvudet hos kommunister och journalister (inte sällan ett likhetstecken mellan orden)?

    Kommunister som skriker sig hesa så fort någon yppar orden ”Jag är svensk” försvarar mångkulturen till varje pris, trots att baksidan av den märks alt tydligare i vårt svenska samhälle.

    Journalister börjar redan svamla om högerextrema krafter, att vi inte ska göra detta till en kollektiv bestraffning mot alla muslimer och att inte tillåta SD att dra nytta av detta. Klart SD drar nytta av detta då de som enda parti varnat för baksidan av en stor muslimsk invandring. SD har också propagerat för att samtliga asylsökande ska visa upp id-handlingar när de kliver in på Migrationsverket. Är det ett orimligt krav?

    ”Sverige är och ska vara ett öppet land där människor har olika åsikter”. Hur öppet måste Sverige då vara? Är det okej att 10 000-tals människor kommer till vårt land varje år, utan att de kan visa upp vilka de är, varifrån de kommer och varför de kommer? När det gäller olika åsikter är detta tydligen okej, så fort det inte gäller Sverigedemokrater. Så här agerar en hycklare av stora mått.

    Nu ger jag mig f–n på att debatten i media kommer att föras över till hur SD och andra ”främlingsfientliga krafter” ska tystas och bekämpas, istället för att ta den debatt som borde vara viktigast. Hur många av självmordsbombarens typ finns det i Sverige och vad är de kapabla till?

  3. Detta var väntat, man blir så ledsen. Kanske har fler med detta vaknat upp ur Törnrosasömnen!?
    Snälla politiker gör något NU!!!!!! Förresten jag ber inte om politisk handling, jag KRÄVER det!!!

KommenteraAvbryt svar