Två ryska ubåtar avfyrar övningstorpeder mot varandra i Östersjön

RYSSLANDS MILITÄR. Den statliga ryska nyhetsbyrån TASS rapporterade, med hänvisning till den ryska marinens nyligen publicerade pressmeddelande, att den ryska marinen satte in ”Novorossiysk” och ”Dmitrov” för att genomföra en träningsduell i Östersjön, och visade upp den spetskompetensen hos dess dieselelektriska ubåtar.

B-261 Novorossiysk, rysk ubåt Bild: Wikimedia

I uttalandet från tjänsten stod det: ”I det angivna området i Östersjön, efter slutförandet av anti-ubåtsmanövrar, utförde besättningen på DEPL (Dizel’naya Podvodnaya Lodka eller dieseldriven ubåt) ”Novorossiysk” en torpedattack med användning av övningsammunition (utan stridsspets).

Ubåtarna ställdes mot varandra. Presstjänsten rapporterade att ubåtsbesättningarna övade stridsmanövrering, undvikande av fiendens attacker och stridsorganisationer inom fartygstjänst under träning och stridsuppgifter i antiubåtsövningen.

Övningarna i regionen är betydelsefulla eftersom de kommer mot bakgrund av ökande spänningar mellan Ryssland och Natostaterna i Baltikum. Förra månaden, till exempel, försökte Ryssland ändra sjögränsen i östra Östersjön (Finska viken), vilket utlöste nya spänningar med Nato. Utkastet ska dock ha raderats senare.

Intressant nog har Kreml vänt sig till sin ubåtsstyrka för att projicera makt och skicka ett meddelande till sina motståndare. Detta blev uppenbart när Rysslands Kazan, en kärnkraftsdriven ubåt, besökte Kuba tillsammans med andra fartyg för en planerad militärövning i Karibien.

Läs hela artikeln på EurAsian Times…

-Pettersson vet inte, men jag misstänker att den svenska marinen och våra ubåtar har koll på den ryska flottan och deras övningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Två ryska ubåtar avfyrar övningstorpeder mot varandra i Östersjön

  1. Ryssarna har nog bara lösplugg kvar.
    Precis som Putins hjärna är .
    Ryssland är numera löspluggarnas land på alla plan.

    7
    2
    • Vi kan ju sjösätta halvfulla vodkaflaskor. Även med en liten nypa tillsatser. Är säker på att det skulle uppskattas av militären hos ”den store fredsälskande grannen”!

      18
      6
    • I samma ögonblick som ryssarna vevade igång sina dieselmotorer i ubåtarna i Kaliningrads hamn, noterades detta av ett flertal avlyssningsstationer i Sverige och Baltikum.
      De kan säkert smyga på varandra, men lär aldrig upptäcka en svensk ubåt innan det är för sent för dem.

      17
      6

KommenteraAvbryt svar