Aleksander Al-Asadi döms för mordförsök på Pressbyrån

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Göteborgs tingsrätt, mål: B 19900-23, har idag dömt Aleksander Al-Asadi för en skjutning i en Pressbyråbutik i centrala Göteborg. 16-åringen döms till sluten ungdomsvård i två år och åtta månader. Något motiv till skjutningen har inte framkommit.

Aleksander Al-Asadi i pressbyrån

Skjutningen skedde den 8 november 2023 inne på Pressbyrån vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Offret, Kacper Artur Szklarz, arbetade på Pressbyrån när en person kom in i butiken och sköt honom med två skott som träffade ansiktet och flanken. Målsäganden fick livshotande skador men överlevde.

Al-Asadi döms för försök till mord till sluten ungdomsvård i två år och åtta månader. Al-Asadi ska även betala skadestånd till målsäganden. Al-Asadi är kvar i häkte. En vuxen hade för samma gärning dömts till 16 års fängelse. 

Bevisningen i målet har bland annat bestått av övervakningsfilm från Pressbyrån och DNA-spår från 16-åringen på den elsparkcykel som skytten färdades på. 16-åringens telefon har dessutom kopplat upp mot brottsplatsen.

Utredningen består av ett antal olika så kallade indicie-bevis. Varje sådant bevis är fristående och starkt. Utredningen är dessutom robust. All bevisning sammantagen gör att rätten kommit fram till att det är ställt utom rimligt tvivel att 16-åringen är skytten, säger rådmannen Carolina Granlund.

Något motiv till skjutningen har inte framkommit.

Göteborgs tingsrätt, målnummer B 19900-23, dömer:

Alekander Adel Al-Asadi, född 2007, döms för Försök till mord och Grovt vapenbrott till Sluten ungdomsvård 2 år 8 månader. Aleksander Al-Asadi ska betala skadestånd till Kacper Szklarz med 320.675 kronor plus ränta. Advokat och målsägarbiträde får 442.263 kronor av staten.

***

TIDIGARE 2023-11-08 Ung man skottskadad i Göteborg

INVANDRARVÅLD. En man har hittats skottskadad inne på Pressbyrån på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Han har förts till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.

Steget Efter

Enligt uppgifter ska mannen ha träffats i höften och eventuellt i ansiktet. En stor polisinsats pågår på platsen. Mannen har skjutits inne i butiken.

En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

Offret en man i 20-årsåldern är ett för Göteborgspolisen välkänt namn.
Han har under flera år varit aktiv i konflikten mellan två kriminella nätverk i Biskopsgården, ett på den norra och ett på den södra sidan av stadsdelen – och tidigare blivit skjuten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Aleksander Al-Asadi döms för mordförsök på Pressbyrån

  1. Aleksander Al-Asadi döms för mordförsök och Nobel Girmay Yohannes döms för mord på oskyldig.
    Men för Fredrik Reinfeldt var det givet att Sverige ägs av invandrare som kommer hit och gör om landet.
    ”Troligen den person som har det största ansvaret för situationen i Sverige idag”. ”Vad är det för fel på karln?”, undrade Pettersson.
    https://petterssonsblogg.se/2016/11/03/fredrik-reinfeldt-vidhaller-att-sverige-tillhor-invandrarna/

    20
  2. Mysiga killar … förstår att Alice Bah Khunke vill ha hit flera av dom.
    Men det är nog inte många som vill som henne som tur är.
    Jo kanske Jonas Sjöstedt och Noshi Dadgostar och Stina Wollter också är lite sugna på mördare i hjälm.

    21
  3. Skicka ut hela familjen !

    Det står ingenstans att mänskliga rättigheter kräver att kriminella ska bo just i Europa och Sverige!

    31

KommenteraAvbryt svar