Putins fredsförslag är ett förslag på kapitulation

UKRAINA. Rysslands president Vladimir Putin säger att han skulle beordra sina styrkor att lägga ner vapnen omedelbart om Kyiv går med på hans fredsförslag, rapporterar Reuters. Putins förslag kommer precis innan den ukrainska fredskonferensen i Schweiz drar igång.

Putin lovade att den speciella militäroperationen skulle vara över på en vecka. Nu har det gått 120 veckor och 841 dagar. Det går inte att lita på Putin.

Ukrainas utrikesdepartement skriver att det är ”absurt” att Putin försöker framställa sig själv som en fredsmäklare när han har startat det största kriget i Europa sedan andra världskriget.

Det ryska fredsförslaget innebär att Ukraina skulle överlämna regionerna Cherson, Donetsk, Luhansk och Zaporizjzja samt gå med på att aldrig ansluta till Nato.

”Det är ett kränkande mot sunt förnuft”, skriver president Zelenskyjs rådgivare Mychajlo Podoljak på X.

Zelenskyj själv säger till italienska SkyTG24 News att förslaget snarare är ett ultimatum och att han inte tror att Putin skulle avsluta invasionen om Ukraina går med på det.

-Pettersson noterar att Putins förslaget innebär att Ryssland får det som var målet med kriget genom att Ukraina ger upp mycket mer land än vad Ryssland i dag ockuperar. Det är ännu en av de rutinmässiga lögner om vapenvila som kommer från Ryssland.

Putin får fred när han drar sig tillbaka till den internationellt erkända gräns som även Ryssland erkänd. Något nytt fredsavtal behövs inte. Det finns avtal så det räcker om Ryssland följer vad de lovat.

Ukrainas gränser, erkända av Ryssland och FN.

Putin och Rysslands regering har brutit mot minst tolv internationella och bilaterala avtal inklusive FN-stadgan och vänskapsavtal med Ukraina. Putin, Peskov, Lavrov, Medvedev med flera är en skurkar.

FN-stadgan artikel 2:3: Alla medlemmar ska lösa sina internationella tvister med fredliga medel på sådant sätt, att internationell fred och säkerhet samt rättvisan icke sättas i fara.

FN-stadgan artikel 2:4: Alla medlemmar skola i sina internationella förbindelser avhålla sig från hot om eller bruk av våld, vare sig riktat mot någon annan stats territoriella integritet eller politiska oberoende,eller på annat sätt oförenligt med Förenta Nationernas ändamål.

Ryssland bryter också mot Budapestavtalet om säkerhetsgarantier från 1994 där Ukraina gav Ryssland sin mycket stora kärnvapenarsenal från Sovjettiden i utbyte mot billig gas och “säkerhetsgarantier mot hot eller våldsanvändning mot Ukrainas, territoriella integritet eller politiska oberoende”. – Avtalet från 1994 gäller än. Ryssland har redan 2014 brutit mot det genom invasion och annektering av Krim och att lägga sig i och stödja separatisterna i Donbass samt invadera Ukraina 24 februari 2022.

Vänskapsavtalet mellan Ryssland och Ukraina 1997: Fördraget om vänskap, samarbete och partnerskap mellan Ukraina och Ryska federationen var ett avtal mellan Ukraina och Ryssland, undertecknat 1997, som fastställde principen om strategiskt partnerskap, erkännandet av befintliga gränsers okränkbarhet och respekt för territoriell integritet och ömsesidigt åtagande att inte använda sitt territorium för att skada varandras säkerhet. Fördraget hindrar Ukraina och Ryssland från att invadera varandras land respektive förklara krig. Då Ryssland bröt avtalet genom att ockupera Krim och östra delarna av Ukraina sade Ukraina upp avtalet 2018.

Ryssland bryter mot det så kallade Minskavtalet från 2014 och 2015: – Ryssland bryter mot Minsk-avtalet om Donetsk och Luhansk, slutet mellan Ukraina och Ryssland. Enligt avtalet ska Donetsk och Luhansk få självstyre inom Ukraina, men inte erkännas som egna stater, såsom Ryssland gjort,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Putins fredsförslag är ett förslag på kapitulation

  1. ”Något nytt fredsavtal behövs inte.”
    Ukraina har redan lagt fram ett utkast på fredsavtal som bland annat inkluderar en demilitariserad zon på upptill 20 mil in på ryskt territorium mellan Ryssland och Ukraina.
    Samt att alla kidnappade ukrainska medborgare ska återbördas med mera.

    Så ett fredsavtal behövs.

  2. Det har gått 120 veckor ELLER 841 dagar. Inte både och.

    Hur som helst. Det enda vettiga vore något sorts fredsavtal. Utan det kommer dödandet bara fortsätta.

    Glöm inte att mer än halva Ukraina är majoritets-ryskt. Ukrainarare är mest bara i majoritet i nordvästra hörnet av landet. Och Ukraina är inte mer demokratiskt eller mindre korrupt än Ryssland.

    Pengaflödet till Ukraina måste få ett slut. Om det så kräver att Ukraina utplånas så är det ok med mig. På samma sätt som jag är helt ok med att Gaza utplånas. Bara vi får stopp på skiten. Och slipper betala för det.

    8
    83
    • Problemet med Putin är att han inte kommer att stoppa även om han får hela Ukraina. Han flyttar bara fronten närmare dig och fortsätter! 😊

      Billigast för oss är att stoppa Putin där han är nu och trycka tillbaka honom till Ryssland. Det blir dyrare att stoppa och skicka hem honom från Finland, Baltikum och Gotland.

      Ja, visst är det ok om Gaza utplånas, och Ryssland, men inte Israel och Ukraina! De behövs för att hålla ondskan på behörigt avstånd.

      14
      5
    • Tompa, det har gått 120 veckor som är 842 dagar idag.

      Du har rätt i att det behövs fredsavtal. Ditt problem är att det redan finns mängder som godkänts av Ryssland. Ett till gör ingen skillnad för Putin.

      4
      1
  3. Hörde precis Hitler2 (även benämnd Putin) deklarera sina krav på Ukraina för fred:
    Ukraina ska överlämna de östra delarna av Ukraina till Nazi-Ryssland, sen kan det bli fredsförhandlingar.
    Dream on Putin.

    13
    8
  4. Att lita på fascismen är som att hänga sig själv
    Och så dumma är inte det ukrainska folket
    Undrar vilka områden Ungern och Slovakien är beredd på att offra om de attackeras?

    17
    11
  5. Putin lider av många diagnoser och saknar helt verklighetsuppfattning.
    Det råder inget tvivel om att det är stökigt i Kreml nu.
    Putins och Peskovs uttalanden blir mer och mer åt det psykotiska hållet.
    Tror han på fullt allvar att han kan beordra Ukraina och dess allierade att ge upp ???
    Ge upp själv tokfan innan dina egna klipper dig…. tror många i hans omgivning slirar med fingret på avtryckaren nu.
    Frågan är vem som kommer bli hjälten och martyren till slut ??
    Hoppas hjälten skrider till verket snart bara

    50
    14

KommenteraAvbryt svar