Rättegången mot Hunter Biden börjar idag

UTRIKES. I dag drar den federala rättsprocessen mot Hunter Biden i gång i USA. Under dagen börjar juryn väljas ut. Hunter Biden är som till president Joe Biden.

Hunter och Joe Biden

Presidentsonen anklagas för att ha ljugit om sitt narkotikamissbruk när han köpt ett skjutvapen 2018. Rättegången väntas pågå i omkring två veckor. Hunter Biden, som riskerar upp till 25 års fängelse om han fälls, har nekat till brott.

Hunter Biden har åtalats på tre punkter av distriktsåklagaren och särskilde åklagaren David Weiss. Weiss menar att Biden inte sade sanningen om sitt missbruk när han köpte en Coltrevolver hösten 2018 och därefter olagligen hade vapnet i sin ägo en tid. Målet fokuserar bland annat på det federala formulär presidentsonen fyllde i vid köpet, där han försäkrade att han inte använde eller missbrukade narkotika, enligt medier.

Vittnesmål från bland annat Hunter Bidens exfru och bevis i form av självbiografin, avslöjande bilder och textmeddelanden till langare är att vänta, enligt tidningsuppgifter.

Hunter Biden nekar till anklagelserna och har sagt sig vara oskyldig. Försvaret planerar ifrågasätta vad det innebär att vara medveten om sitt missbruk och understryka att Biden, vid köpet, just gått igenom en behandling mot drogberoende.

Fälls Biden riskerar han som mest 25 år i fängelse och miljontals kronor i böter. Men rättegången ses också som mumma för Donald Trump, som av allt att döma blir Republikanernas kandidat i höstens presidentval. Han har länge påstått att demokraten Joe Bidens familj är korrupt.

Weiss har även åtalat Hunter Biden för skattebrott i Kalifornien. Och Trumplojala republikaner i representanthuset inledde i höstas en riksrättsprocess gentemot presidenten. I den hävdas att Joe Biden utnyttjat sina politiska positioner för att bland annat hjälpa sonen göra affärer i Ukraina. Inga direkta bevis har dock presenterats.

Hunter Biden, född 1970, är affärsman och jurist med en examen från anrika Yale University. Han är son till USA:s nuvarande president Joe Biden och hans första hustru Neilia Hunter.

Hunter Bidens barndomshistoria är känd: 1972 omkom hans mamma och ettåriga syster i en bilolycka. Hunter och hans äldre bror Beau var med i bilen och skadades men överlevde. Deras far, som en månad tidigare valts till Delawares senator, blev ensamstående pappa och känd som tågpendlare mellan hemmet i Wilmington och Washington DC.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Rättegången mot Hunter Biden börjar idag

  1. Det blir säkerligen bara en teater av detta som kommer att resultera i något mycket litet eller inget alls . . . Vi får se , hoppas jag har gruvligt fel !

    10

KommenteraAvbryt svar