Rutinmässiga lögner om vapenvila från Ryssland

UKRAINA. För några dagar sedan rapporterade media att Rysslands president Vladimir Putin är villig att förhandla om en vapenvila med Ukraina om de nuvarande frontlinjerna erkänns, detta enligt fyra ryska källor till Reuters. Media fortsätter regelbundet att rapportera att Putin är intresserad av en förhandlad om vapenvila med Ukraina, även om Kreml-retoriken och ryska militära aktioner illustrerar att Putin förblir ointresserad av meningsfulla förhandlingar och någon uppgörelse som skulle hindra honom från att fortsätta förstörelsen av en självständig ukrainsk stat.

Vladimir Putins vapenvila

Liknande rapporter om Putins vilja att förhandla om vapenvila kommer regelbundet från ospecificerade ryska källor bland annat i december 2023 och januari och februari 2024.

-Pettersson kan inte internationell storpolitik men inser att Putins ständiga utspel om vapenvila och fred är lögner och dimridåer.

En vapenvila hindrar inte Ryssland från att återuppta sin offensiva kampanj för att förstöra den ukrainska staten, och Ryssland skulle använda vilken vapenvila som helst för att förbereda sig för framtida offensiva operationer inom Ukraina.

Putin sa att han inte skulle angripa Ukraina i februari 2022, detta trots att han angripit Krim och Donbass redan 2014. När Putin angrep med en fullskalig invasion den 22 februari 2022, sa han att det var en speciell militäroperation som skulle vara över på en vecka. Det var för 822 dagar sedan, vilket är 117 veckor.

Ukrainas gränser, erkända av Ryssland och FN.

När Vladimir Putin invaderade Ukraina den 24 februari 2022 höll han ett tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari med fyra mål för Rysslands ”speciella militära operation”. Han har inte lyckats uppfylla ett enda

  1. Invånarna i Donbass skulle skyddas. Resultat: Invånarna i Donbass har inte skyddats, tvärtom. Städer har förvandlats till grushögar och männen i Donetsk och Luhansk har tvångsinkallats och stupat i tusentals.
  2. Ukraina skulle avmilitariseras. Resultat: Ukraina har aldrig varit så militariserat som nu.
  3. Ukraina skulle avnazifieras. Resultat: Det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera.
  4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta. Resultat: De som begått blodiga brott är mest ryssar och dom tänker knappast Putin ställa inför rätta. Däremot utreds ryssar för över 100.000 krigsbrott i Ukraina.

Att förhandla med Putin är att tigga om framtida problem. Det finns redan avtal så det räcker.

Putin och Rysslands regering har brutit mot minst tolv internationella och bilaterala avtal inklusive FN-stadgan och vänskapsavtal med Ukraina. Putin, Peskov, Lavrov, Medvedev med flera är en skurkar.

FN-stadgan artikel 2:3: Alla medlemmar ska lösa sina internationella tvister med fredliga medel på sådant sätt, att internationell fred och säkerhet samt rättvisan icke sättas i fara.

FN-stadgan artikel 2:4: Alla medlemmar skola i sina internationella förbindelser avhålla sig från hot om eller bruk av våld, vare sig riktat mot någon annan stats territoriella integritet eller politiska oberoende,eller på annat sätt oförenligt med Förenta Nationernas ändamål.

Ryssland bryter också mot Budapestavtalet om säkerhetsgarantier från 1994 där Ukraina gav Ryssland sin mycket stora kärnvapenarsenal från Sovjettiden i utbyte mot billig gas och “säkerhetsgarantier mot hot eller våldsanvändning mot Ukrainas, territoriella integritet eller politiska oberoende”. – Avtalet från 1994 gäller än. Ryssland har redan 2014 brutit mot det genom invasion och annektering av Krim och att lägga sig i och stödja separatisterna i Donbass samt invadera Ukraina 24 februari 2022.

Vänskapsavtalet mellan Ryssland och Ukraina 1997: Fördraget om vänskap, samarbete och partnerskap mellan Ukraina och Ryska federationen var ett avtal mellan Ukraina och Ryssland, undertecknat 1997, som fastställde principen om strategiskt partnerskap, erkännandet av befintliga gränsers okränkbarhet och respekt för territoriell integritet och ömsesidigt åtagande att inte använda sitt territorium för att skada varandras säkerhet. Fördraget hindrar Ukraina och Ryssland från att invadera varandras land respektive förklara krig. Då Ryssland bröt avtalet genom att ockupera Krim och östra delarna av Ukraina sade Ukraina upp avtalet 2018.

Ryssland bryter mot det så kallade Minskavtalet från 2014 och 2015: – Ryssland bryter mot Minsk-avtalet om Donetsk och Luhansk, slutet mellan Ukraina och Ryssland. Enligt avtalet ska Donetsk och Luhansk få självstyre inom Ukraina, men inte erkännas som egna stater, såsom Ryssland gjort,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Rutinmässiga lögner om vapenvila från Ryssland

  1. Minns Molotov-Ribbentrop-pakten. Men sedan var Hitler snabbare än Stalin att anfalla. Där har nog Putin lärt en del om avtal för att sedan kunna ta initiativet när motparten tror att det är lugnt.

    10
    2
  2. Öva lite, omringa Kalinigrad helt och hållet. Både på land och till sjöss. Bara öva och se vad puttler tycker. Vad har vi Nato till.? Stå och titta på när han plockar upp bojar i floden.

    18
    9
  3. ”-Pettersson kan inte internationell storpolitik men inser att Putins ständiga utspel om vapenvila och fred är lögner och dimridåer. ”
    Nej, du kan uppenbarligen inte. Putin har hållit öppet för fred i stort sett hela tiden. Läser du inte eller hör du inte vad han säger? Han har erbjudit fredssamtal flera gånger. Är det svårt att fatta?

    17
    47
    • Morris, Putin har inte erbjudit ett enda ärligt fredssamtal en enda gång. Läser du inte eller hör inte vad han säger?

      Skärp dig.

      25
      14
  4. Jag tror att han vill ha en vapenvila nu för att bygga upp sin militärstyrka igen. Nu har så många ryssar eliminerats i kriget så regionerna vill inte skicka fler till kriget och Putin vill inte gärna skicka de som bor Moskva och S.t Petersburg för det blir han snart tvungen att göra.

    16
    11

KommenteraAvbryt svar