GD:n är nyttig idiot åt SD – han måste gå

MEDIA. Myndigheten för psykologiskt försvars anmälan av Kalla faktas granskning av SD:s trollfabrik väcker kraftiga reaktioner bland svenska mediechefer. I en text på söndagsmorgonen skriver DN:s chefredaktör Peter Wolodarski att anmälan är häpnadsväckande. Att generaldirektören Magnus Hjort kräver att TV4 ska radera innehåll i en publicerad granskning är ett haveri som strider mot grundlagen, skriver Wolodarski och kallar Hjort ”nyttig idiot för Sverigedemokraterna”. ”För att återställa förtroendet för MPF borde han lämna sitt uppdrag.”

-Pettersson säger att Peter Wolodarski är inte en nyttig idiot, han är bara en idiot. Wolodarski blev chefredaktör på Dagens Nyheter den 10 mars 2013. Dagen efter tillkännagav han att tidningen skulle satsa mer på agendasättande journalistik. Alltså att DN, men även Sveriges radio, Svenska Dagbladet med flera styr och bestämmer om vad som är viktig och riktig journalistik. Ett exempel är när DN publicerade Sandviken-rapporten, om miraklet Sandviken, en kommun med 40.000 invånare som tjänade en halv miljard på invandringen per år! Det var naturligtvis en bluff, Sandviken var i stället konkursmässigt och jag tror inte Peter Wolodarski bett om ursäkt än idag.

Ett annat exempel är att DN med flera håller liv i TV4 Kalla Faktas myt om Sverigedemokraternas trollfabrik utan att ställa kritiska frågor till TV4 eller granska andra partiers troll. Allt för att framställa SD i dålig dager. Wolodarski borde byta titel till politisk aktivist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “GD:n är nyttig idiot åt SD – han måste gå

  1. Jag håller med att Wolodarski är inte nyttig utan en av de skadliga idioterna. Sverigebilden och klimatet är vad de rödgröna anser vara viktigare än medborgarnas och landets väl. SD går rätt väg om energi, kriminalitet och skadlig invandring. SD gör det, som är nyttigt och bra för Sverige. Man kan inte döda samhällen för att FN:s klimatpanel rapporterar utifrån den mest ogynnsamma teoretiska klimatmodellen, som aldrig slagit in. Det är vilseledande påverkan och för Sveriges del blir det endast stora kostnader till ingen nytta eftersom ifall Sverige inte fanns skulle det ändå inte påverka klimatutsläppen positivt. Så har jag uppfattat klimatspelet och hoppas debatten och åtgärderna tar sig tillbaks till verkligheten.

  2. Hela Bonnierkoncernen verkar fullständigt inne på att bedriva oikofob rasistisk kampanj mot Svenska folket. De är också medskyldiga till den muslimska invasionen av Sverige. Tydligen är antisemitismen av importen från Mellanöstern ett rimligt pris att betala för att driva på hatet mot Svenska folket.

    6
    1
  3. Jag förstår Wolodarski. Hans egna blaska har absolut inga problem med att desinformera det svenska folket så att han tycker att generaldirektören för psykologiskt försvar ska avgå talar han i egen sak.

    25
    1
  4. Bitte Assarmo, ur två av hennes klarsynta inlägg i DGS:

    ”Utan att blinka, slog Peter Wolodarski fast att DN skulle ägna sig åt agendasättande journalistik, det mest olämpliga att ägna sig åt för en morgontidning som gör anspråk på att vara saklig och objektiv i sin nyhetsrapportering. Ändå valde Wolodarski alltså medvetet att omdana DN till den ledande tidningen för vinklade nyheter. Det handlar förstås också om att förminska sådant han inte bryr sig om, oavsett hur detta påverkar läsarnas liv och vardag. Man fördömer alternativa medier och anklagar alla, som inte bekänner sig till DN:s agenda, för fejk news. Det är ingenting som bekymrar Wolodarski själv. Istället fortsätter han i samma spår. Att ständigt sätta sig över sina läsare, och försöka fostra allmänheten, är inget bra koncept om man vill åtnjuta förtroende. Det sår tvivel om huruvida Wolodarski själv kan skilja på aktivism och journalistik och gör hans ständiga självförhärligande påståenden om DN:s sakliga journalistik till tomma floskler”.
    https://detgodasamhallet.com/2019/10/17/bitte-assarmo-mycket-tramsigare-kan-det-inte-bli-wolodarski/

    https://detgodasamhallet.com/2020/11/01/bitte-assarmo-kan-wolodarski-skilja-pa-aktivism-och-journalistik/

    38
    1
  5. Detta är ett av Sveriges värsta problem – den vänstervridna MSM-massan. Så fort något kan (miss)tolkas som SD eller högern – görs det så!
    Det går inte att tala klarspråk i det offentliga samtalet. Genast slår ”journalistmaffian” till och ”dödar” allt sunt förnuft. Wolodarski är ett av dessa svin som har ansvar för det svenska samhällets tragiska utgång. Må han ….

    58
    2
  6. Och jag drömmer om ett Sverige fritt från vänsterkommunistisk och muslimer. Dom enda som kan rädda Sverige och svenskarna från undergång är Sverigedemokraterna. Tänk på det när ni snart röstar.

    61
    3
  7. Oj, nu har det slagit slint hos chefredaktören där hans hat mot SD och Jimmie får honom helt ur balans. Påminner om Magdas stirrande blick och ” Ulf.. Kristersson… Du är statsminister…” Varför skulle inte en generaldirektör få anmäla ett program som sätter intervjun om din myndighet i ett helt annat sammanhang än det ni pratade om? Wolodarski behöver jobba med sin SD-fobi som förblindar honom.

    56
    2
  8. Massinvandringen till Sverige har aldrig varit lönsam och kommer aldrig att bli det!
    En utgift kan naturligtvis inte förvandlas till en inkomst i det riktiga livet, det sker nog enbart i extremvänsterns fantasier och lögnfabriker!
    Och här bevisar åter vingmuttern Wolaski att så är fallet, dom förvandlar ohämnat sanning till lögner och lögner till sanningar!
    Det är globalismens och vänsterns agenda.
    Deras kontakt med verkligheten är noll.
    Och dom utgör en stor fara för oss vanliga människor.

    64
    3
  9. Wolodarski borde läsa vad Johan Westerholm skriver i bloggen Ledarsidorna den 18 maj: ”Myndigheten för psykologiskt försvar försvarar en knivskarp gräns”.

    73
    2
    • Håller inte riktigt med dej Pettersson om Wolodarski. Tycker han är ett utmärkt exempel på en nyttig idiot för SD. Genom sitt sätt att angripa dom oliktänkande så bidrar han tillsammans med övriga mediebranschen till en stabil uppgång för SD.

      24
      4
      • Även hos de som inte är SD:are så ger denna häxjakt en viss sympati om de förstår att allt är överdrivet så in i h-vete !

        13
        1
  10. Wolodarski är den verkliga nyttiga idioten, i den socialistiska medievärlden. När GD Magnus Hjort inte vill inrätta sig i lögnens och falskhetens förljugna värld, sticker Wolodarski fram sitt frånstötande tryne och kräver Hjorts avgång. Det hade säkert funkat med vår förra korrumperade regering, men inte med nuvarande.
    Bort med mediestödet, den press som rapporterar sanningsenligt, kommer att överleva ändå, lögnen ska inte subventioneras!

    77
    3
  11. Frågan jag ställer är hur han kan med och kalla någon idiot så i en tidning? Få hoppas på att någon agerar och sparkar ut honom bums. En journalist ska ha vett och etikett, inte uttala sig på detta vis. Är någon idiot, är det herrn själv.

    92
    2
  12. Nyttiga idioter har vi gott om i Sverige!!!

    Betänk allah de som vurmat för öppna gränser, bidrag till allah varken man vill göra rätt för sig eller ej, allah dessa klaner som bara är här för att sko sig, allah islamister, allah kriminella migranter, allah kvinnomisshandlare, ledning för Uppsala Stadsteater, …………………………. osv osv.

    Så visst finns det NYTTIGA IDIOTER i Sverige!!!!

    Om Wolodarski ser sig i spegeln kommer han att se en av dem på riktigt nära håll!!

    85
    3
    • Ja frågan ärväl vad media ombudsman anser för att inte tala om trollfabriken DN. Det är ju syneligen märkligt att trollfabriken tv 4 angriper sd trolllfabrik och till sin hjälp får
      man hjälp av DN trollfabrik det e da zom saknas är att sossarnas trollfabrik med aftonbladet
      i spetsen kastar sig in

      50
      3
  13. När det gäller Sandviken och en del andra kommuner så var deras idé inte så pjåkig.
    Vi ska veta att kommunalskatten inte längre tillfaller den kommun där skatten betalas in Det var så förr men det ändrade Göran Persson. All inbetald kommunalskatt samlas ihop efter och delas sen ur till kommunerna beroende på antalet invånare. Alltså fler invandrare medför större del av kommunalskatten till kommunen. Dessutom betalade staten kostnaden för de första två åren invandrarna fanns i kommunen. I början hade invandraren flyttat till en stad innan de funnits två år i landet så en del kommuner tjänade massor på invandringen. Problemen började när det blev slut på bostäder i städerna. Då blev invandrarna kvar i den första kommun de kom till och då blev kommunen tvungen att betala socialbidrag till invandraren efter att invandraren varit i landet två år.

    44
    1

KommenteraAvbryt svar