Åkesson jämförs med Trump

MEDIA. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons bemötande av Kalla faktas granskning har tydliga likheter med Donald Trumps krishantering, säger USA-kännaren Andreas Utterström till TV4.Han har lärt sig att man ska gå till attack, inte be om ursäkt, säger Utterström.

Åkessons reaktion på granskningen var att gå till hård attack mot medierna och anklaga dem för en sammansvärjning med den politiska vänstern. DN:s politiska kommentator Tomas Ramberg ser också tydliga drag av ”Trumpism” i SD-ledarens svar, och hävdar att det skapar huvudbry för övriga Tidöpartier.

Det är väldigt svårt att möta om man samarbetar med ett sådant parti, säger han i DN:s podd ”Älskade politik”.

-Pettersson håller med Åkesson. TV4:as granskning är ett journalistiskt haveri liksom jämförelsen med Donald Trump. Dels har TV4 bara granskat ett parti och de släpper ”nyheten” nära ett val. Sådant trodde jag bara David Baas på Expressen sysslade med.

Sedan går det inte att jämföra Trump med Åkesson. Trump ljuger medan Åkesson säger sanningen, hur obehagligt det än är för de svenska medierna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Åkesson jämförs med Trump

  1. ”Han har lärt sig att man ska gå till attack[..]”

    Det finns ingen anledning att åka över Atlanten för att hitta jämförelser.
    Det räcker med att åka till Sveavägen 68..

  2. AFAs iscensatta överfall på Mattias Wåg och TV4s beställningsarbete, emanerar från vettskrämda ”rödskinn”. Vid varje tillfälle kräver dessa samhällsligister, omedelbart att Kristersson, ska dra ihop ett möte, mellan partierna. Allt för att smeta över skuld på SD. Detta trots att de kontrollerar Sveriges största troll/lögnfabrik, SR o SVT. Dumt nog är att Kristersson gör som rödingarna vill, med total avsaknad av ryggrad.
    Smutskastningen är planerad av skräckslagna ”losers”, som inte förmår läsa av reaktionen, bland vanligt folk.
    En vild gissning är att TV4s ”faktaredaktion”, mot sin och sina ”uppdragsgivares” vilja, kommer at stärka SDs aktier bland folket.

    10
    1
  3. Jag trodde inte att TV 4 var en sådan hjärntvättad lakej åt Sossen Magdalena Andersson.
    Till sist kommer löjets skimmer att lysa över TV 4 samt sosse tanten.

    28
  4. Svensk Publich service är den ”den största TROLLFABRIKEN i värden” vill jag påstå finansieras med 9 miljarder årligen av skattebetalarna !!!

    33
  5. Det är riktiga sanningsvittnen TV 4 vaskar fram , ILLRÖDA .
    Nu när stormen börjar anta den storlek den förtjänar så kommer det stå klart att det är en ren Sossebeställning TV 4 levererat .
    Paranoia och skräcken hos Sossarna framstår tydligt med nya avslöjanden om misskötsel varje dag .
    Nu skriver alla Svenska Universitet att de är rädda för vänstervridningen .
    Forskarvärlden får inte fritt spelrum .
    TV döms för osakligt 3 ggr samma dag . osv, osv .
    Attacken var båda väntad och nödvändig . Den visar hur ruttet Sverige blivit .
    När tramset blåst över står en segrare kvar .
    En statsman som klarar en skitstorm .
    Så stark blir man när man tror på det man gör .

    51
  6. Tror L och KD ryker i EU valet. dom lärde sig inget av ” nazistattacken” i Gubbängen och nu står dom och gläfser mot SD i sk.kalla faktas repotage.

    46
  7. Jimmie Åkesson är en verklig kämpe i Svensk politik. Han står rakryggad när dreven och nedsmetningen pågår. Bra att han svarar emot mediernas insinuanta frågor. Han kanske ska skrämma övriga Tidöpartier med avhoppshot. KD och L gläfser ju i ett paniskt försök att locka väljare, dem är väl utan riksdagsplatser vid nästa val.

    65

KommenteraAvbryt svar