Tre äldre kvinnor knivhuggna i Västerås – gärningsmannen skjuten av polis

BROTTSLIGHET. Strax före halv två på fredagseftermiddagen larmades polisen till en pågående händelse i centrala Västerås. Vilket VLT var först med att rapportera om. Tre kvinnor i åldrarna 65- till 80-årsåldern, har påträffats skadade.

I närområdet till brottsplatserna har polisen gripit en man. I samband med gripandet uppstår en situation och en polis skjuter verkanseld. Mannen skadas och har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Vi håller fortfarande på att utreda vad det är som har hänt, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson för Polisregion Mitt. Polisen har spärrat av ett stort område och håller förhör med vittnen på platsen.

Polisen

Mannen som anhållits för knivattacken mot tre äldre kvinnor i Västerås misstänks för fler brott, uppger Åklagarmyndigheten. En timme innan dådet ska han ha utsatt en pojke i tonårsåldern för en grov misshandel. Polisen uppgav tidigare under dagen att en pojke blivit misshandlat i närheten av en skola.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Tre äldre kvinnor knivhuggna i Västerås – gärningsmannen skjuten av polis

  1. Det är väl just nu 50/50 vad som hänt, antingen en svensk pundare som fått spel och angripit första bästa försvarslösa offer, eller ett islamistiskt terrordåd?, Blatteradarn har i alla fall startat men på relativ låg nivå.

    53

KommenteraAvbryt svar