Slovakien vänder och uttalar stöd för Ukraina i kriget

UKRAINA. Slovakiens premiärminister Robert Fico tycks byta fot i frågan om kriget i Ukraina, rapporterar AFP. Fico har tidigare ifrågasatt Ukrainas rätt till självständighet, men säger nu att konflikten kräver en fredlig lösning som respekterar Ukrainas ”territoriella integritet” stoppat allt militärt stöd till Ukraina. – Det ryska användandet av militära styrkor i Ukraina är ett grovt brott mot internationell lag, säger Fico efter ett möte med Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal tidigare i dag.

Robert Fico

Efter mötet tackade Smyjal Fico för stödet, något som så sent som för några månader sedan hade verkat minst sagt osannolikt. I januari hävdade Fico att Ukraina ”inte är ett självständigt land”, och under förra årets valrörelse påstod han upprepade gånger att den ryska invasionen utlösts av ukrainska fascister.

Detta är en fullständigt historisk dag för våra länder och för våra regeringar, sa Sjmyhal på torsdagen.

-Pettersson hoppas fler av Putins sympatisörer ändrar åsikt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Slovakien vänder och uttalar stöd för Ukraina i kriget

  1. Bra utveckling när Slovakiens utrikesminister Robert Fico ändrade kurs och sa att Ukraina har full rätt till att va självständig stat,och hoppas att även Ungerns president Viktor Orban anser att Ukraina har rätt att vara suverän självständig stat och att det som Ryssland gör mot Ukraina är ett grovt brott mot alla gällande lagar och paragrafer i FN,Haag-domstolen med flera .Psykiater i Moskva borde nog kolla upp Vladimir Putins hjärna för att bli krigskåt och hota andra länder med krig och slösa bort statens skattemedel på krig är inte normalt ,och att läkare borde kolla upp om inte Vladimir Putin är debil och imbecill som är en vanlig benämning i Ryssland på allvarliga psykiska problem och den benämning var vanlig här i Sverige förr i tiden för över 60 år sen , i så fall borde det leda till att man ska tvångsavsätta Vladimir Putin från makten och tvångsplacera honom på ett så kallad specialboende för äldre vuxna med psykiska problem eftersom det kan finnas en regel som säger att personer som är imbecill och debil inte ska ha rätt att ha politisk post i Kreml .

    7
    5
  2. Jag kan bara hålla med dig Pettersson. Ingen vill ha krig men väldigt många har valt att stoppa huvudet i sanden. Men allt fler börjar nyktra till i sin omvärldsanalys. Diplomati i all ära men granater fungerar bättre mot typer som Putin.

    12
    6

KommenteraAvbryt svar