Malmös slöseri

INSÄNDARE Till Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande i Lidingö.

Hej, du har helt rätt i din kritik angående slöseriet i Malmö. Jag bor sedan 1968 i Malmö och har i åratal reagerat över det slöseri som pågår här och som till stor del finansieras av andra kommuner som har ordning på sin ekonomi.

Malmö finansierar Prideparader, Malmöfestivaler, enhörningsstatyer, skejtbanor och skejtsamordnare, melodifestivaler och andra totalt onödiga och kostsamma arrangemang som den vanliga malmöbon inte har ett dugg nytta av.

Förutom detta så finansierar man t ex boendet via försörjningsstöd till ett stort antal av socialdemokraternas väljarunderlag som varken vill eller kan stå för sina egna kostnader. Många av dessa placeras i det nya bostadsområdet Limhamns sjöstad som i folkmun går under namnet Rosengård by the sea där en femrumslägenhet betingar nästan 17.000 kr i månaden.

Malmö är en totalt misskött kommun som enbart överlever tack vare det kommunala utjämningssystemet.

Tack vare detta system så har Malmö blivit ett paradis för s k nysvenskar som har sin arbetsfria försörjning tryggad lång tid framöver. Det är ingen överdrift att påstå att Malmö inte längre är en svensk stad.

Vad det gäller kommunalrådet Andreas Schönström som ju är en av dom ”ansvariga” för hur det ser ut i Malmö och som med sin sammanlagda månadslön på ca 120.000 kr har tid att ägna sig åt sådana barnsligheter som att samla ihop ett antal unga skejtare och skicka provokativa vykort till dig med texten With love Malmö bara bevisar vilken politisk nivå han står på.

Med sin lön på 120.000 kr i månaden är Schönström en värdig socialdemokratisk  representant för jämlikhet, rättvisa och solidaritet samt för floskeln ”Alla människors lika värde”.

Denna mannen är knappast älskad i sin egen stad och det särskilt inte när han nu tänker höja parkeringsavgifterna med 60 % enär avgifterna vad det gäller detta redan är tillräckligt höga.

Men det är klart att pengarna måste in för att finansiera alla evenemang som förlustar all sköns kreti och pleti som är sossarnas väljarunderlag.

Du har tydligen blivit inbjuden till Malmö av denna man och du har tackat nej vilket du gjort helt rätt i.

En representant för en kommun som har ordning på sin ekonomi hittar inget  av värde i ett eventuellt besök i Malmö.

Kan tillägga att våra båda barn flyttade för ca tio år sedan ut från Malmö i god tid innan deras barn skulle börja skolan eftersom dom inte ville att dom skulle gå i skolor där det knappast existerar svenska barn längre.

Vi själva var också på väg härifrån för ca tre år sedan då vi köpte hus i Svedala kommun. Tyvärr så satte en sjukdom stopp för detta och vi blev tvungna att hoppa av affären.

Så tyvärr så blir vi nog kvar här livet ut till stor glädje för bl a Andreas Schönström eftersom vi aldrig belastat Malmös ekonomi genom att erhålla försörjningsstöd eller andra bidrag från kommunen.

Som sagt, din kritik av Malmö är helt befogad och Schönströms löjliga vykortsutskick ändrar inte något av detta.

Sandor Herold, tillhörande den allt mindre skaran av självförsörjande Malmöbor

Malmö får drygt 7000 miljoner i bidrag från övriga för att ha råd med prideparader och skejtsamordnare m.m.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Malmös slöseri

  1. En stad av Malmös storlek ska inte behöva bidrag, det borde gå till de mindre kommunerna som har problem med ekonomin.

    15
  2. Kan man inte sälja förluststaden till riskkapitalister för experiment. De, som inte gillar förluster i välfärden. Malmöborna är unika med så många invånare, så dyra kommunpolitiker och så stor skuld varje år. Det är klart att skattebetalarna blir frustrerade. Utjämningen för kommuner måste hålla sig inom de gränser som var bestämt. En stad av Malmös storlek var aldrig tänkt, som kandidat för utjämningsbidrag vad jag förstått.

    33
    1
  3. Utjämningsstödet behöver omarbetas. En stor stad som Malmö ska inte behöva gå på stöd. Helt annan sak med småkommuner i svårtillgängliga trakter.
    Kanske stödet skall vara fast, då lönar det sig inte att missköta sig man får vare sig mer eller mindre.

    46
  4. Malmö behöver God man eller förvaltare i likhet med andra som tappat kontrollen över sin ekonomi. Det har fått pågå alltför länge. Lyxfällan på TV 4 är ett annat tips.

    62

KommenteraAvbryt svar