Kommer Donald Trump att bli USA:s första diktator?

UTRIKES. USA:s tidigare president Donald Trump har varit väldigt tydlig i sina avsikter. Han har lovat att jaga sina politiska motståndare och att använda justitiedepartementet för att göra det. Han sa till Univision , ”Om jag råkar vara president och jag ser någon som gör det bra och slår mig väldigt dåligt, säger jag gå ner och åtala dem… De ska sättas i konkurs. De ska vara ute. De ska bort. Han upprepade samma känsla för Lou Dobbs, och hävdade att han har varit målet för politisk påverkan och funderade: ”Jag kan också göra det.”

Trump har lovat att fortsätta sitt angrepp på religionsfriheten och separationen av kyrka och stat, inte bara lova att utöka det muslimska förbudet (eller ”reseförbudet”) han införde under sin första regering, utan lovade att också jaga ateister, som han påstår är en del av ”ondskans krafter”.

”Tillsammans är vi krigare i ett rättfärdigt korståg för att stoppa mordbrandsmakarna, ateisterna, globalisterna och marxisterna,” sa Trump till Faith & Freedom Coalition förra året, med sitt vanliga apokalyptiska språk, ”Och vi kommer att återställa vår republik som en nation under Gud med frihet och rättvisa för alla.” Tror du inte jag är seriös? För att främja detta mål vill Trump att alla invandrare ska genomgå ideologisk screening” . Hur mycket kommer MAGA-ideologin att spela in i detta?

Trump har lovat att också ta emot federala myndigheter så att han kan sätta in MAGA-lojalister. ”Vi kommer att rensa ut alla korrupta aktörer i vår nationella säkerhets- och underrättelseapparat”, sa han . ”Så att ansiktslösa byråkrater aldrig mer ska kunna rikta in sig på och förfölja konservativa, kristna eller vänsterns politiska fiender.”

Trump har attackerat yttrandefriheten, kallat pressen ”folkets fiende” och upprepade gånger hotat att stämma reportrar som säger emot honom. Han har också lovat att gå efter media som kritiserar honom, som MSNBC , och förklarar att regeringen ”bör gå hårt mot dem och få dem att betala för deras illegala politiska aktivitet.” Under Trumps tidigare mandatperiod, minns han, övervägde han till och med att skjuta demonstranter.

Ross Rosenfeld är en politisk författare och utbildare baserad på Long Island, läs hela artikeln på Newsweek

-Pettersson hörde en gång Trump säga att han skulle vilja vara diktator en dag, fick han chansen tror jag inte han släpper den dag 2,3,4…

Trump, Putin, Erdogan och Orbán liknar varandra, de har alla varit populära i början men har sedan i allt högre grad börjat missbruka sin makt och sin popularitet…Jag gillade Orbán, Putin och Trump när de kom men nu inser jag att det räcker med en begränsad tid vid makten för alla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Kommer Donald Trump att bli USA:s första diktator?

  1. Kommer Donald Trump att bli USA:s första diktator? En intressant fråga när det gäller ett land som har världens snabbast växande svarta ekonomi. Kreativ bokföring är något annat som man är bra på, det är bara arbetssökande som räknas som arbetslösa. När arbetslöshetsunderstödet upphör räknas man inte längre som arbetslös. Statsskulden är något som ingen vill tala om, förnärvarande utgör räntorna ca. 25% av skatteintäkterna. Risken för att USA skall få en diktator bedömer jag som mindre sannolikt då risken för USA:s upplösning är större.

  2. Donald Trump gick i söndagsskola när han var liten precis som många svenskar.
    Donald Trump älskar sitt land, frågan är hur många som älskar sverige längre!?
    Donald Trump håller inte på med droger eller alkohol eftersom hans gravt alkoliserade
    bror varnade för detta.
    Donald Trump vill inte ha sekualiseringen i USA.
    Svenskar som tror sig vaknat sista åren 2012- 2015 fattar inget!!
    Det började redan 1 januari år 2000 efter sekualiseringen melan staten och svenska kyrkan. Villka låg bakom detta s#taniska spel?
    Det var ett jä#la gnäll på Donalt T som älskar sitt land och nu släpper en ny bibel!
    Sverige var ett kristet och fint land som antichri(S)t säljer ut till i(S)lam VAKNA!!!
    svensk/amerikanska avundsjukan når oanade höjder i MSM med fulknep media för att försöka bryta ner en vinnare som Donald T som har många vakna delstater i ryggen. Dock ej delstaten new york. Men som dem flesta vet man blir aldrig profet i sin egen hemstad,

    Det är ett andligt krig! För er som har svårt för detta! Ta På FÖRSTORINGS GLASÖGON

    23
    30
      • Vem vilka har inte hamnat på konstiga nattklubbar med konstigt folk?
        Ditt inlägg kanske är ärligt men ändå liksom felvurpt.

        12
        20
  3. Det behövs nog en diktator för att rätta till USA ,för som det nu har blivit så lär det gå käpprätt åt skogen .Dom behöver en ledare som kan peka med hela handen och inte en som inte vet om det är natt eller dag ,sedan vem det blir spelar mindre roll bara det blir en förändring , men gudarna ska veta att det blir ett otacksamt arbete för i kulisserna finns det starka krafter som inte alla gånger tål dagsljus .

    33
    63
      • När storstäderna förvandlas till slumområden ,när skolorna har förvandlats till en skådeplats för förvrängda ideer när det gäller ras eller könstillhörighet ,och där den vite mannen beskylls för allt fel i samhället . sedan sist och inte minst den helt vettlösa insläppandet av illegala invandrare , men vad kunde man vänta sig med en vicepresident som Kamala som var utsedd till att fixa det ,även rättsstaten har havererat när man ser dessa plundringar av affärer där polisen står maktlös och beskylls för övergrepp när dom gör något . Där har du lite att bita i som ny president ,tror du på fullaste alvar att Biden klarar den uppgiften .

        39
        56
      • Immigrations lagförslaget du syftar på tillät att 5000 immigranter per dag kunde komma in illegalt över gränsen, för republikanerna vad det ett no no, dom vill att 0 immigranter ska komma in illegalt, innan man funderar på en reformation av immigrations system. Demokraterna vill ha en helt öppen gräns. Och när det gäller ekonomin, vissa siffror går starkt, men det som inte sägs är att höga siffrorna på energi och mat, inte ingår i det Index Biden hänvisar till — och det är de siffror vi amerikaner märker mest av eftersom vi samtidigt har en real löne minskning. Arbetslösheten ser också bra ut, men den är till största delen inom government sektorn. Det är också viktigt att veta att Labor Department konsekvent under det senaste året reviderat ner de siffrorna varje månad!

        15
        21
    • För att förtydliga lite – den här podcasten tar upp vad som nu populärt kallas lawfare – det Demokratiska partiets användning av lagen för att hindra eller avskräcka en politisk motståndare.

      11
      21
  4. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Men hellre Trump eller Orban före Biden, Putin och absolut inte Erdogan!

    34
    59

KommenteraAvbryt svar