Hamas största tunnel har förstörts

GAZA. IDF-styrkorna uppger att demoleringen av den största Hamas-tunneln som hittills har upptäckts av Israel nu är färdig, skriver Times of Israel.

Bilder från Hamas enligt IDF

Tunneln, som är stor nog att köra bil i, upptäcktes i december. De senaste veckorna har armén genomfört utredningar av tunneln med syftet att därefter kunna förstöra och spärra av den. Delar av tunneln har sprängts och återstoden av den har fyllts med betong.

Tunneln var enligt Israel omkring fyra kilometer lång. Den sträckte sig inte in på israeliskt territorium men israeliska myndigheter beskriver den ändå som designad för offensiva angrepp snarare än försvar eller transporter.

-Pettersson säger att Hamas terrortunnlar direkt eller indirekt finansieras av FN-organet UNRWA. Hamas är i praktiken Gazas regering men eftersom FN med biståndspengar driver skolor och sjukhus frigörs pengar som Hamas kan använda till terrortunnlar och vapen. Det uppges finnas ungefär 50 mil tunnlar under Gaza, tänk hur många bostäder, skolor och sjukhus betongen och armeringen av dem räckt till.

På filmen, livet i Gaza innan de senaste kriget men under en påstått total blockad…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Hamas största tunnel har förstörts

  1. Det rådde inget tvivel om att HAMAS använde tunnlarna för att transportera raketvapen,och andra vapen som användes i terrorattackerna mot Israel hösten 2023.

  2. ISLAMISM och FASCISM är de största hoten mot hela mänskligheten

    Att det är så svårt att se verkligheten som den ser ut på riktigt

    32

KommenteraAvbryt svar