Fakhros i farten igen

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I många år har den libanesiska klanen Fakhro varit kriminella och blåst det svenska samhället. Klart är att deras föräldrar borde ha stannat i Libanon. Trots att de är ökända så lyckas dom lura, privatpersoner, politiker och tjänstemän i södra Sverige på många miljoner.

Den här gången rör det sig om små pengar i det stora hela och att Therese flyttade 500 meter – flyttfirman tog nio timmar på sig och förstörde hennes möbler, rapporterar Hem & Hyra.

Omega flytt & transport AB, har en fin hemsida, som Fahkros ofta har, men Theres var inte helt nöjd med flytten de utförde.

Det visade sig snart att det uppstod flyttkaos. Det företag som Therese Gustafsson bokat dök inte upp och de hade lejt ut hennes flytt till en annan firma.

När arbetet väl drog igång så gick första lasset bra. Då var en arbetsledare på plats och det var nästan uteslutande färdigpackade flyttkartonger som packades in i lastbilen och fraktades vidare. Men sedan hände något. Arbetsledaren försvann och när det bara var flyttgubbarna kvar tog nästa last tre och en halv timme. Ändå är det bara 500 meter mellan den gamla adressen och den nya.

Snart upptäckte Therese Gustafsson dessutom att möbler som fraktats den korta sträckan både skadats och smutsats ner i flytten. – Soffan fick jag tvätta, så det var tur att det var avtagbar klädsel på den. Sängen var skitig, de ställde den nere på entrégolvet som var smutsigt och blött. Där slängde de också soffkuddar, madrasser och allt möjligt.

Sedan sattes Therese själv i arbete. Hon och en av hennes vänner fick bära upp sängen till den nya lägenheten. Flyttgubbarna sa att den inte gick att få upp för trappan. På ett gammalt antikt skåp gick ett handtag av och kanten på köksbordet skavdes sönder.

Men det stannade inte vid skador på möblerna. När Therese Gustafsson inte hittade ett fårskinn till en av sina fåtöljer förstod hon snart att det var flera saker som saknades. – Det är en hel lång lista. Det är fårskinnet, pojkens Nintendo och en sats lego, min datorväska med innehåll.

Omfattningen av kaoset förstod inte Therese direkt på flyttdagen. Men stämningen på plats den dagen var ändå dålig. Hon beskriver att flyttgubbarna skrek både på varandra och på henne. När flytten var klar var det dags att betala.

Nu framkom att flyttfirman ville ha betalt för 9 timmars arbete, något Therese Gustafsson tyckte kändes orimligt. Hon hade fått en offert på under 4.000 kronor men nu ville flyttfirman ha 7.400 kronor. Dessutom skulle det hela betalas på plats, via swish. Trots missnöje valde hon att betala.

Omega flytt & transport AB, har i dag ett tillstånd för att bedriva yrkesmässig trafik, men 2020 valde Transportstyrelsen att inte bevilja något sådant tillstånd. En av personerna i styrelsen hade förklarats olämplig att bedriva den typen av verksamhet och därmed var spärrad.

Flyttfirman har hamnat i Allmänna reklamationsnämnden, ARN, minst 13 gånger de senaste åren.

Företagets vd Tarek Fakhro säger att han helst tar alla frågor skriftligt på mejl och svarar i lugn och ro. Hem & Hyra har skickat flera frågor, men inte fått svar.

-Pettersson säger att Fahkros har varit på bloggen många gånger, en del av dem har suttit i fängelse och flera har bytt till svenska namn, de har kostat det svenska samhället många miljoner, troligen hundratals.

Om Fahkros på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fakhros i farten igen

  1. I den norrländska småstaden där jag växte upp finns det ett par libanesiska klaner som också ställer till djävulskap. De är ju i alla fall driftiga, det kan man inte ta ifrån dem.

  2. Undrar på vilka grunder de en gång i tiden fick uppehållstillstånd? Storrevision av detta borde genomföras. Många borde ogiltigförklaras.

    19
  3. Vinsten kommer senare. Fast många får/fick den med en gång.
    Bla alla dessa som med öppen famn tog emot alla dessa ”flyktingar” med öppen famn som fylldes med pengar från Migrationsverket.

    20

KommenteraAvbryt svar