Ryskt spaningsplan nära Helsingfors jagades bort av Frankrike

UTRIKES. Ett ryskt spaningsplan av typen IL-20 befann sig sydost om Finlands huvudstad Helsingfors på måndagskvällen. Planet eskorterades bort av franska jaktplan, skriver Helsingin Sanomat.

Ryskt spaningsplan av typen IL-20. Foto Tysklands flygvapen

Planet befann sig inte på finskt luftrum, enligt Finlands försvarsmakt, som i övrigt uttrycker sig kortfattat om händelsen. – Planet flög utan transponder, så det behövde identifieras genom en identifieringsflygning. Jag kommer inte att kommentera om det finska flygvapnet var inblandat i identifieringen, säger talespersonen Henrik Gahmberg.

-Pettersson säger att ryska plan i Finska viken på väg till och från Kaliningrad eller på andra uppdrag måste vara väldigt vanligt och antar jag i enlighet med internationell rätt, så jag tvivlar på att de franska jaktplanen kunde jaga bort planet. Däremot är det idiotiskt att flyga utan transpondern påslagen i fredstid.

Det är trångt för ryssarna när de flyger i Östersjön.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Ryskt spaningsplan nära Helsingfors jagades bort av Frankrike

  1. Ja Putin knackar på dörren.. Det betyder att det är tid att förse ukriana med mera bomber och granater och kanske också jakt flyg. .
    Det borde få Putin att först att han har förlorat ett krig och att rysla d kommer att styckas i mindre enklaver och någon bit blir en stat till USA..

    4
    8

KommenteraAvbryt svar