Illinois är den tredje delstaten som stoppar Trump

USA-VALET. I delstaten Illinois får Donald Trump varken stå på valsedeln i primärvalet den 8 mars eller i höstens presidentval, beslutar en domare i delstaten. Precis som vid tidigare tillfällen hänvisar domen till en sektion i konstitutionens 14:e tillägg där det står skrivet att personer som har stött ett uppror ska nekas att ställa upp i val.

Illinois är den tredje delstaten efter Colorado och Maine som fattar likadana beslut. Högsta domstolen väntas fälla avgörandet och ge nationell vägledning.

Nattens beslut ökar pressen på HD att ge ett snabbt svar på frågan, konstaterar New York Times – inte minst eftersom förtidsröstningen i Illinois primärval redan har inletts.

Beslutet kan överklagas vilket Trumps kampanj redan har sagt ska ske. Han kan stå kvar på valsedeln tills frågan är avgjord, vilket kan ta tid.

Colorado, Illinois och Maine vill inte att Donald Trump ställer upp i valet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Illinois är den tredje delstaten som stoppar Trump

  1. Rätt rubrik borde vara. I Illinois förbjuder en domare som representerar Bidens parti (de så kallade Demokraterna) Trump från att ställa upp i presidentvalet. Samma förbud har två andra domare som tillhör Bidens parti utfärdat i två andra delstater. Det är så ”demokratin” fungerar i USA och Svenska åsnor, tycker att det är jättebra.

    • Hemlig X-sson, varför tror du att man har en rubrik på en artikel?

      Ditt förslag verkar långt: I Illinois förbjuder en domare som representerar Bidens parti (de så kallade Demokraterna) Trump från att ställa upp i presidentvalet. Samma förbud har två andra domare som tillhör Bidens parti utfärdat i två andra delstater. Det är så ”demokratin” fungerar i USA och Svenska åsnor, tycker att det är jättebra.

      En del svenska åsnor tycker att att USA:s konstitution från 1787 fungerar hyfsat.

      1
      1
      • De svenska åsnorna kanske skulle fundera på, dels att domarna är Bidens partikamrater och också var de 47 övriga delstaterna inte gör samma tolkning av konstitutionen. I Tyskland vill en del politiker förbjuda Afd, skulle det vara ok om HD förbjöd SD att ställa upp i nästa Riksdagsval? Var inte så förblindad i ditt Trumphat att du inte ser att vissa domare i USA fattar partipolitiska beslut.

  2. Mobbningen av den här sorten har ofta slagit tillbaka . . HÅRT ! !

    Den ”elit” som styr Biden vill fortsätta ha svaga värdelösa individer som marionett-president . . Med personer likt Trump så förlorar denna ”elit” sin makt att styra över krigsinkomster , människor och medicinska tvång i USA och övriga länder via det korrupta FN !

    27
    23
  3. Det kan bli väldigt intressant om Trump inte får ställa upp i några stater i det riktiga valet. Då kommer säkert den republikan som ställer upp där istället vara bulvan åt Trump och lämna över alla vunna elektorer till Trump.

    19
    18
  4. @Pettersson
    Din utelämnar all info om att USA:s högsta domstol är tveksamma till de av ”Demokraterna” inscensatta försöken att stoppa Trump. Den infon finns hos SVT:
    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-bortplockad-fran-valsedeln-i-illinois

    Pettersson, jag tror att du gör ditt livs största strategiskt politiska misstag när du till synes låter ditt motstånd/hat mot Trump göra att du går all-in och i den här frågan nu är mer reaktionär än SVT = Ett bottennapp!

    Du verkar tro att dina fienders fiender är dina vänner, en farlig strategi som kan leda ner i avgrunden om man saknar moralisk kompass.

    39
    53
    • B Thomas jag har skrivit en hel del om USA:a högsta domstol, jag har skrivit mycket positivt om Trump och negativt om Biden men jag försöker hålla inläggen korta och länkar i stället.

      Jag har också skrivit att USA:s högsta domstol som består av 9 domare, 3 demokrater och 6 republikaner, varav 3 utsedda av Trump avslog hans påstående om valfusk i några delstater.

      Jag är övertygad om att jag inte har makten att som du skriver ”gör ditt livs största strategiskt politiska misstag när du till synes låter ditt motstånd/hat mot Trump göra att du går all-in och i den här frågan nu är mer reaktionär än SVT = Ett bottennapp!”

      Jag hatar ingen, allra minst Trump men från att ha gillat honom tycker jag numera att han är en idiot som bara tänker på Trump.

      20
      17
  5. Det är väl folket som väljer eller hur ? Vad har gemene man för åsikter i respektive stater ? Vad man än må tycka om Trumpen så har denna häxjakt på honom gått över styr för länge sedan.Han är som han är men att mala ner honom totalt på alla vis är inte värdigt ett land som på pappret åtminstone ska kallas sig för en demokrati….

    .

    46
    55
      • Självklart gäller lagen även för honom, men det är inte en domstol som av politiska skäl stoppa en kandidat. Samtliga domare som försöker hindra Trump tillhör det demokratiska 😂 partiet. Han blev fälld för vad som hände den 6 januari trots att han uppmanade anhängarna att demonstrera lugnt och med värdighet. Det finns t.o.m filmer från amerikanska TV-bolag som visar det. Har någon visat någon film där han uppmanar anhängarna att storma Vita huset? Jag kan ha missat det, men kan inte påminna mig att något sådant har visats i nyhetsflödet. Att han hävdade valfusk, var ju precis vad Hillary Clinton fortfarande hävdar hände när Trump besegrade henne. Har hon blivit åtalad för att hävda valfusk, som Trump blev?

        36
        50
  6. Det där är bara dumt. Högsta domstolen kommer tillåta Trump att deltaga och sånt här gör bara amerikanen arg. Gissar att efter sådana här försök så kommer inte Biden ha en chans att vinna över Trump.

    58
    55

KommenteraAvbryt svar