Trump hotade Natoländer med Ryssland

FÖRSVAR. Donald Trump uppger att han under sin tid som president hotade Natoländer med att han skulle uppmuntra Ryssland att göra vad de ville med länder som inte betalade nog för Natos försvar.

Donald Trump

Betalade de inte mer skulle han tala om för Ryssland ”att de kunde göra vad de ville”, citerar New York Times Trump från ett valmöte i South Carolina.

Trump gratulerade också sig själv och Republikanerna till att ha stoppat ett stort stödpaket till Ukraina som också innehöll åtgärder och pengar för att skärpa säkerhet och stoppa migranter vid gränsen mot Mexiko.

Vi krossade den, sade Trump.

Han lovade att att han ska genomföra massiva deportationer av migranter första dagen på jobbet om han blir Republikanernas presidentkandidat och vinner valet.

-Pettersson säger att Donald Trump har kommit så långt att han har fått republikanerna att göra det som gynnar Donald Trump…

Att uppmuntra till invasion av de allierade är rubbat. Trump är inte frisk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Trump hotade Natoländer med Ryssland

  1. Vi behöver förbereda oss för krig!

    Fascist Ryssland kommer definitivt se Sverige som ett intressant byte. Ett ockuperat södra Sverige öppnar upp för Fascist Rysslands drömmar om både Östersjön och tillgång till Nordsjön.

    Att förstärka försvaret utåt är ett måste men även se över vad som finns inom landet. Utvisningarna måste påbörjas på allvar av de som inte har rätt att vara här. Migrationen måste ner till noll. Folk som fått utvisningsbeslut skall omedelbart tas om hand och skickas ut.

    Islam kommer att ställa sig på Fascist Rysslands sida och måste därför redan nu förbjudas.

    Dagens (S) kommer INTE att försvara Sverige!

    Arbetarklassen och vanligt småfolk måste hitta andra alternativ om vi vill bevara det samhälle våra förfäder skapat.

    Säg NEJ till fascism och islamism!!

    14
    1
  2. Helt rätt av Trump!

    Betalar man inte sin del så ska man inte ha frukterna.

    Är så innerligt trött på att någon annan alltid skall betala kalaset! Vad det än gäller.

    40
    21
  3. Så försöker Ryssland isolera internet

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-forsoker-ryssland-isolera-internet

    Man må tycka vad man vill om Ryssland men det var EU som började med att blockera ryska sajter för användare inom inom europiska gemenskapen. EU kan inte tvinga sina medlemsländer enbart rekommendera. Svenska staten har uppmanat ’svenska internetlevantörer’ att följa uppmaningen. Och det har alla snällt gjort utom Bahnhof som vägrar rätta in sig i ledet.

    Något att fundera över samtidigt svenska staten bjuder in Facebook, Google,, Microsoft och Amazon att bygga anläggningar i Sverige. För i stort tack ska du ha. Vi får betala dyrt för att bli kontrollerade och övervakade. Vad som är rekommendationer och uppmaningar idag blir tvång och lagstiftningar i morgon.

    Gissa vilken ’internetleverantör’ jag har?

    21
    5
  4. G, vad menar du? Stämmer inte det NYT skriver för att det är en vänsterblaska?

    Vi känner alla till bakgrunden men det gör inte Trumps uttalande bättre.

    Med Natos definition av försvarsutgifter kommer Sverige 2024 att redovisa försvarsutgifter som motsvarar 2 procent av BNP.

    16
    9
    • NYT är en milt sagt vänsterlutande, demokratisk media-aktör, det är allt jag nämnde, plus att jag satte uttalandet i kontext. Om du vill ta in och stå bakom opinion från Svt, DN, NYT, mfl så är det naturligtvis upp till dej. Trumps retorik ger jag inte mycket för men det är helt ointressant i sammanhanget.

      Om vi vänder tillbaka till ämnet; Tycker du att Trump (och andra amerikanska politiker) har fel i sak att flera NATO-länder fortsätter år efter år att inte betalar sin del till alliansen och istället låter USA står för utgifterna?

  5. NY Times är en vänsterblaska så det är som att se på Svt eller läsa DN. Bakgrunden är att historiskt har inte många länder betalat (bidragit) enligt den överenskommelse de skrev under som NATO-medlemmar (2%-målet). USA har alltid burit den största kostnaden. Trump gjorde ett av sina typiska utspel till de länder som parasiterat genom åren, det hjälpte inte Trumps internationella relationer…

    Sverige behöver öka försvarsbudgeten med många miljarder kvar innan 2%-målet är nått. Hur det ska finansieras är inte klarlagt ännu men det har talats om en beredskapsskatt eftersom det inte finns budgetutrymme för den ökade kostnaden.

    24
    8
    • O boy, medlen finns. Försvarsanslaget 2024 lär ligga på 119 miljarder. 2014 räknade Jan Tullberg ut att migrationen, läs asylmottagningen, kostade 250 miljarder årligen, lika fördelade på privata och offentliga budgetar. Det lär ha nästan fördubblats sedan 2015.

      Stäng gränsen och skicka hem drönarna så kan militären köpa dyr krigsmateriel. Lägg ner onödiga myndigheter, minska biståndet och sluta jaga koldioxid så kan vi bygga Europas starkaste försvar. Kom ihåg att Sverige hade världen fjärde största flygvapen på 1960-talet. Sedan kom 68-vänstern, Palme och gretorna.

      19
      1

KommenteraAvbryt svar