En påminnelse om S förhållande till Hamaskramaren Jamal El-Haj

TERRORISM. I fredags, den 9 februari 2023, uppmanade Socialdemokraterna riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) att lämna sin riksdagsplats. Idag på söndag morgon har S ännu inte fått svar och jag tror inte de får det. Jamal El-Haj är vald av sina väljare och kan sitta kvar till nästa val som partilös i riksdagen med 75.500 kronor i månadsarvode utan närvaroplikt. Jag har heller inte sett att S inlett något uteslutningsärende så ännu är han medlem i partiet.

Den 5 oktober, två dagar innan Hamas blodiga angrepp mot Israel, där 1200 israeler slaktades, lade socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Haj en anti-israelisk riksdagsmotion, som undertecknats av bland andra tidigare försvarsminister Peter Hultqvist och tidigare miljö- och klimatminister Annika Strandhäll.

I motionen begär El-Haj och elva andra riksdagsledamöter från S att riksdagen ställer sig bakom ”att den israeliska ockupationen av och bosättarpolitiken i Palestina måste upphöra”, ”att Sverige i FN och genom EU på varje sätt måste försöka förhindra den annektering av ockuperat palestinskt territorium som pågår och övertagandet av palestinska bostäder i Jerusalem” och ”att Jerusalems delade status ska respekteras, att all ockupation måste upphöra och att Jerusalem ska vara huvudstad för båda folken för att en tvåstatslösning ska vara möjlig”.

I motionen hävdas även att USA:s tidigare president Donald Trumps fredsförslag för Israel och Palestina är ”falska”.

Den Europeiska palestinska konferensen i Malmö i maj 2023 omgärdades av kritik, framförallt eftersom tillställningens ordförande Amin Abu Rashid pekats ut för samröre med Hamas, som EU stämplat som terrororganisation. Jamal El-Haj avråddes från att deltaga och fick skarp kritik för att han ändå deltog på konferensen, andra riksdagsledamöter hoppade av när de fick veta vilka som låg bakom. S och Magdalena Andersson hade ändå fullt förtroende för Jamal El-Haj.

Jamal El-Haj med vänner från terrorklassade Hamas i Malmö

I juni greps ordföranden för konferensen misstänkt för att ha skickat mångmiljonbelopp till organisationer kopplade till Hamas. – Om uppgifterna stämmer handlar anklagelsen om terrorfinansiering, och just terrorfinansiering är en mycket allvarlig sak, säger justitieminister Gunnar Strömmer.

Nyligen förlängde nederländsk domstol häktningstiden för Amin Abu Rashid som är anhållen för misstänkt terroristfinansiering.

Om Jamal El-Haj på bloggen…

-Pettersson noterar att Muslimska röster är viktiga för S.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “En påminnelse om S förhållande till Hamaskramaren Jamal El-Haj

  1. Förfallet inom det nuvarande Socialdemokratiska Partiet är totalt .
    Ruggigt att skåda.
    Som statsvetaren Jonas Hinnfors så riktigt påpekade har Magdalena Andersson gjort lika stor skada som Jamal El-Haj för sitt Parti .
    Magdalena ring upp Stenevi och Annie och bilda LADY LOOSERS GROUP .
    Kanske med en rosa mössa som symbol .
    Androm till varnagel.

    48
  2. Stackars Strandhäll (S). Hon verkar ha fel i det mesta.

    Tant Brun kommer att få det besvärligt om hon vågar ge sig på antisemitismen och islamiseringen inom (S).

    Undrar hur August Palm och Axel Danielsson grundarna av Socialdemokratiska Arbetarpartiet hade regerat om de sett tillståndet inom (S).

    60
    2

KommenteraAvbryt svar