Idag Guccikeps i morgon Davidstjärna…

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Säkerhetszoner införs i mars meddelade regeringen och Sverigedemokraterna på förmiddagen. Oppositionen och många andra är kritiska.

Centerledaren Muharrem Demirok tycker att visitationszonerna är rättsosäkra och att man inte kan slänga all rättssäkerhet överbord.

Muharrem Demirok är svensk medborgare, var nyligen turkisk medborgare, är muslim och Centerpartiets ledare och gillar inte att polisen får visitera misstänkta kriminella.

Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius höjer ett varnande finger för risken för diskriminering om polisen väljer ut människor ”utan att det är sakligt motiverat”.

Lars Arrhenius är chef på DO och tjänar drygt 100.000 kronor per månad. Foto: Stina Gränfors

Moa Berglöf, skribent på Sydsvenskan och kvinnan bakom Fredrik Reinfeldts tal ”öppna era hjärtan” menar att ”vad är några godtyckligt visiterade ungar i mjukisbrallor mot att politikerna i kostym får visa handlingskraft?”

Moa Berglöf sm skrev talet ”tack för ni valde Sverige” och Fredrik Reinfeldt

Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund slår rekord och jämför svensk polis med förintelsen av judar. (Hon raderade efter kritik)

Polisförbundet är positiva till förslag om visitationszoner. Danmark införde visitationszoner år 2004 och där är man nöjda. Polisförbundet menar att Sverige borde ha infört dessa zoner för 15 år sedan. Dock sa ordföranden Katharina Von Sydow i oktober 2022 att ”Visitationszoner riskerar bara att skada relationerna och den tillit som polisen försöker bygga upp i det brottsförebyggande arbetet”.

Katharina Von Sydow, polisförbundets ordförande. I sitt remissvar till det nya förslaget om så kallade säkerhetszoner är förbundet övergripande positiva.

-Pettersson tror systemet kommer att göra nytta, i områden som är oroliga kommer de kriminella att vara försiktiga med att släpa med sig vapen och knark. Risken för diskriminering finns, men har 90 procent eller fler av de gängkriminella sina rötter i Mellanöstern eller Afrika är det klokt att koncentrera sig på Menafolk – Guccikeps eller inte.

Gängkriminella bär ofta kopior på Gucci-keps

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Idag Guccikeps i morgon Davidstjärna…

  1. Vissa är mer bekymrade över att någon blir kränkt av visitation än över att laglydiga medborgare ska riskera sina liv av beväpnade kriminella på gator och torg eller riskera få sina hem söndersprängda. Att största andelen gängkriminella har etnisk bakgrund från Afrika eller mellanöstern är ingen hemlighet längre. Det är naturligtvis inte polisens val eller svenska folkets fel utan verkligheten och de tidigare regeringspartiernas gåva till Sverige. Må Sverige slippa sverigeföraktande politiker i framtiden.

    14
  2. Varför krångla till det? Skit i Gukkikepsar, stjärnor och allehanda fördomar. Gå på väldokumenterade fakta och leta efter pojkar/män 15-40 år med långsmala svarta ansikten och svullna läppar eller mellanmörka med skägg. Då blir träffsäkerheten 80%. (Inkludera runda svarta ansikten och mellanmörka utan skägg så ökar träffarna med 15%.)

    21
  3. Klart som tusan att såzzarna protesterar mot denna åtgärd. Deras kärnväljare återfinns ju bland gängen och dess omgivningar. Inte vill dom stöta sig med dessa köpta väljare. Skrönan om att ”Knäcka Gängen” var bara lösa skott. Den verkliga ambitionen har alltid varit att lura till sig så många röster man bara kan. Om det sen gynnar gängen, spelar ingen roll. Makten är allt !

    24
  4. nu för man inte religiös statistik i Sverige, men om jag fick gissa så tror jag inte den judiska gruppen är speciellt välrepresenterad i gängbrottsligheten

    16
    2
  5. Nysvenskarna borde vara nöjda med att polisen tänker ta reda på om det gömmer sig beväpnade terrorister mitt ibland dom med narkotika.

    17
  6. Naturligtvis blir hela PK-gänget skitenödiga, risken finns ju att deras avhållna skyddslingar avslöjas som brottslingar.
    Alla i detta landet vet vilka de kriminella är. För godhetseliten skulle det vara en katastrof om kom upp i dagsljus!

    44
  7. Har man rent mjöl i påsen så behöver man ju inte vara orolig.
    Och iom hur detta land ser ut så kanske en elr fler sprängningar och skjutningar kan undan röjas.
    Men dessa klagoandar kanske vill ha det vid sin dörr.
    Jag vet att jag inte vill ha det

    40
    1
  8. Citerar Uggla, man må illa….

    Klädkod är identitet, och att tro något annat så så jävla naivt.

    Att politiker och jurister inte verkar förstå detta borde innebära ett omyndigförklarande.

    Dessutom har de sin egen klädkod som är huggen i sten.

    34
  9. Visitations-zoner finns redan och har funnits i åratal. I flera av de värsta ghettona bildar maffia-gängen vägspärrar för att visa vem som bestämmer. Sen har vi sharia-poliserna, klanerna, parallell-samhällena, moskéerna, hierarkin inom familjerna/släkterna, etc. Där har vi daglig visitation, både kroppsligen och mentalt, i syfte att över-kuckun ej ska förlora kontrollen.
    Så detta är inget nytt. Bara en liten utjämning av oddsen.

    59
    • Bergman – Stockholm – Utan tvivel är man inte klok "Det var storm och nöd och kamp i en enda veva: det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar i molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva."
      Huvaligen skriver:

      I början av 60-talet visiterade civilpatrullen i Klara av hävd de som vid 02:00 -tiden drällde omkring vid BZ-park för att avyttra 37-or till marknadspris. Den kommunala polisledningen applåderade, men så kom JO in och så tog det slut på visitationerna.

      28
  10. Är polisens uppgift att vara trevlighetsministrar (bygga tillit) eller förhindra brott? Varför tror en del att en brottsling som är tjenis med konstapeln är något bra?

    Moa Berglöf tror alltså att polisen enbart kommer visitera tonårspojkar i mjukisbyxor och aldrig hitta något? Eller vad menar hon?

    70

KommenteraAvbryt svar