Finska staten köper tågbolaget MTRX

PERSONTRAFIK. Det statliga finländska järnvägsbolaget VR förvärvar MTRX, dotterbolag till Hongkongbaserade MTR, enligt ett pressmeddelande. – Jag tror att vi tillsammans kan skapa ännu bättre tjänster för tågresenärer i Norden. Förvärvet stärker också vår konkurrenskraft i både Sverige och Finland, säger VR:s vd Elisa Markula. Sedan 2015 har MTRX bedrivit kommersiell tågtrafik mellan Stockholm och Göteborg.

MTRX har fullsatta tåg medan Flixtrain ställt in all trafik i och SJ dragit ner på antalet avgångar med 25 procent.
”Det är tråkigt att SJ har stora problem med fordonstillgången men folk vill fortfarande resa klimatsmart med tåg och vi har en enorm efterfrågan på biljetter”, säger Filip Thunell, vd i MTRX. ”Det är ett extraordinärt inflöde av resenärer till oss. Vi har haft många tåg som varit helt fullbokade de senaste veckorna. Det är kul att kunna välkomna nya kunder.”

Medan SJ ställt in ungefär 25 procent av alla snabbtågsavgångar har MTRX endast ställt in fyra tåg av 1.487 under november, december och januari. ”Vi har en leverans som få kan slå”, säger Filip Thunell. ”Tågen går som de ska.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Finska staten köper tågbolaget MTRX

  1. Bra skrivet Argus. Vi som var med när underhåll av järnvägar gjordes av kunniga män OCH TÅGEN GICK. Nu är det kostym nissarnas och vd = kvinnliga ledare som klarar att åka från bostad till jobb utan att fundera på hur underhåll sker av våra vägar/trottoarer . Lycka till med de nya generationernas s.k experter ex Vattenfalls kvinnliga ledare. Dålig lönsamhet vid avtalsskrivning, nedstängning av Basel/kärnkraft/

    14
    10
    • Tack för de vänliga orden. Uppenbarligen lider två tredjedelar här hos Pettersson av syrebrist i hjärnan då de tummat ner något som var självklart före 1968.

      Nu är jag näst intill allergisk mot ”Kvinnor kan”. Kvinnor har kunnat sedan bildandet av den mänskliga arten. Vissa kvinnor skötte gårdarna, barnen, djuren och trälarna när deras män härjade i vikingatåg.

      Vad jag däremot motsätter mig är kvotering. Låt bästa man eller kvinna få jobbet utan hänsyn till kön, hudfärg och sexuell läggning. Om inte, förlorar vi alla. Jag höll på glömma politisk åskådning.

      6
      6
  2. Det som i Sverige har tagit generations slit och möda att fullborda reas ut till utländska intressen eller sätts i händerna på gröna khmerer som kör återstoden i botten. Samtidigt pillar våra politiker navelludd, de som inte aktivt kör landet i botten, om de inte fokuserar på något långt utanför landets gränser. 200 år av fred har gjort oss oförmögna att prioritera vårt land och vår egen befolkning.

    28
    38

KommenteraAvbryt svar